Лайм

Як приготувати кіш – популярний французький пиріг з куркою, грибами і сиром

Така страва стане повноцінною заміною обіду чи вечері

Солоний пиріг – відмінний варіант повноцінного обіду чи вечері, коли не хочеться готувати окремо основну страву та гарнір. І якщо ви вже пробували робити ситний Яворівський пиріг з гречкою або турецький пиріг з м'ясною начинкою, цього разу здивуйте близьких кішем з куркою та грибами. theLime ділиться простим рецептом.

Читайте також: Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами – ідеальна страва для ситної вечері.

Фото: instagram.com/olga_nykonchuk

Інгредієнти для тіста: вершкове масло (120 г), сіль (0,5 ч. л.), борошно (220 г), яйце (1 шт.), холодна вода (1-2 ст. л.).

Інгредієнти для начинки: куряче філе (2 шт.), печериці (300 г), цибуля (1 шт.), сир моцарелла або гауда або будь-який інший (250 г), яйця (3 шт.), вершки (300 г).

Приготування:

Вершкове масло тремо на терці в глибокий посуд, змішуємо з борошном, яйцем, сіллю та холодною водою. Замішуємо тісто, загортаємо його в харчову плівку та відправляємо в холодильник приблизно на 30-40 хвилин.

Куряче філе промиваємо у проточній воді, обрізаємо, якщо є зайвий жир та хрящі. Відварюємо у підсоленій воді або підсмажуємо на сковороді.

Гриби смажимо на сухій сковороді – невеликими порціями у два прийоми.

Цибулю очищаємо, смажимо на олії. Перемішуємо з грибами, солимо, перчимо.

Сир тремо на тертці та змішуємо з яйцем та вершками. Додаємо спеції (сіль, перець, мускатний горіх, італійські трави тощо).

Читайте також: Кіш лорен – французький пиріг із куркою: як його приготувати в домашніх умовах.

Тісто дістаємо з холодильника, розкочуємо. Форму для випічки змащуємо олією, викладаємо на неї тісто, формуємо бортики (края нехай залишаються нерівними) пирога з м'ясом.

Викладаємо начинку: курку та гриби з цибулею, зверху вершково-сирну суміш.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Ставимо форму з пирогом у духовку та випікаємо приблизно 30-40 хвилин. Потім дістаємо і чекаємо, поки він трохи охолоне.

Розрізаємо на порційні шматочки апетитний кіш із куркою та грибами та подаємо до столу.

Фото: instagram.com/oksankamyroniuk

Цікаві новини для вас:

  1. Рецепт простого яблучного пирога без духовки: його приготування займає мінімум часу.
  2. Смачно, як у ресторані: простий рецепт пасти з креветками у вершковому соусі.
  3. Як приготувати соковиту домашню шаурму на сковороді: швидкий рецепт у лаваші.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні