Лайм

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Додайте його у ваше меню

Солоний пиріг – чудовий варіант повноцінної вечері, коли не хочеться готувати окремо основну страву та гарнір. І якщо ви робили кіш лорен з куркою або ситний Яворівський пиріг із гречкою, цього разу побалуйте близьких пастушим пирогом з фаршем та овочами. theLime підібрав простий рецепт.

Читайте також: Що таке бурек та як приготувати цей простий турецький пиріг із м'ясною начинкою.

Фото: instagram.com/lileklilek2

Інгредієнти: рослинна олія (для смаження), картопля (6-8 шт.), вершкове масло (40 г), сіль, перець, заморожений горох (150 г), шпинат (50 г), цибуля (1 шт.), часник (1 зубчик), фарш (400 г), морква (1 шт.), борошно (1 ст. л.), томатна паста (1 ст. л.), лавровий лист (1 шт.), вода або бульйон.

Приготування:

Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо квадратиком, часник очищаємо і пропускаємо через прес або подрібнюємо ножем.

Моркву споліскуємо, чистимо і ріжемо квадратиком.

Шпинат промиваємо у проточній воді та дрібно нарізаємо. Якщо немає шпинату, можна взяти іншу зелень за смаком.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо цибулю та часник, смажимо до золотистості. Сюди ж додаємо фарш і все перемішуємо. Потім викладаємо нарізану моркву і тушкуємо ще 5 хвилин на слабкому вогні.

Посипаємо борошном, перемішуємо, додаємо лавровий лист, томатну пасту, сіль, перець і заливаємо водою. Перемішуємо доти, доки не розчиниться томатна паста. Гасимо на невеликому вогні під кришкою 20 хвилин.

Читайте також: Готуємо вдома ароматний цибулевий пиріг: докладний рецепт та поради.

Знімаємо кришку, викладаємо шпинат, заморожений горошок та все перемішуємо. Тримаємо на плиті ще 5 хвилин.

Картоплю очищаємо, нарізаємо та відварюємо до готовності, потім подрібнюємо, щоб вийшло пюре. Солимо і перчимо його.

Викладаємо фарш на дно форми для випікання та рівномірно розподіляємо. Зверху – картопляне пюре, розрівнюємо силіконовою лопаткою. Поверх кладемо кілька шматочків вершкового масла.

Духовку розігріваємо до 180°С. Ставимо в неї форму з пастушим пирогом і випікаємо приблизно 40 хвилин. Зверху можна присипати натертим сиром.

Подаємо до столу апетитний та ситний пиріг, порізавши на порційні шматочки.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення Ірина Харчишина (@irisha_redko)

Цікаві новини для вас:

  1. Смачно та швидко: рецепт салату з тунцем, який можна намазати на бутерброди.
  2. Які продукти не варто зберігати у пластикових контейнерах: в них вони швидко псуються.
  3. Рататуй – французьке овочеве рагу: як приготувати цю страву за спрощеним рецептом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів