Лайм

Простий рецепт жульєна на листковому тісті замінить класичний спосіб приготування страви

Поекспериментуйте на дозвіллі

Взимку як ніколи хочеться відчувати вдома затишок та комфорт, які у багатьох асоціюються з домашньою випічкою та сімейними чаюваннями. Якщо ви вже перепробували всі варіанти солодких пирогів, зробіть солоний, наприклад, французький кіш лорен або пиріг-жульєн на листковому тісті. theLime ділиться перевіреним рецептом.

Читайте також: Як приготувати смачний жульєн з куркою та печерицями: простий рецепт закуски.

Фото: колаж із фото instagram.com/maryns_cakes

Інгредієнти: листкове тісто (400 г), картопля (300 г), куряче філе (500 г), цибуля (2 шт.), печериці (400 г), рослинна олія для смаження, вершки 10% (60 г), сіль, перець, приправа для курки, твердий сир (100-120 г).

Приготування:

Листкове тісто необхідно заздалегідь розморозити: для цього перекладаємо його з морозилки на нижню полицю холодильника на кілька годин.

Для приготування солоного пирога спочатку промиваємо в проточній воді картоплю, очищаємо і нарізаємо тонкою соломкою. Підсмажуємо на добре розігрітій з олією сковороді приблизно 5 хвилин.

Цибулю очищаємо від лушпиння, споліскуємо, нарізаємо півкільцями.

Куряче філе промиваємо, обрізаємо, якщо є хрящі та зайвий жир, ріжемо невеликими скибочками разом із грибами.

Потім куряче філе, цибулю та печериці додаємо в сковороду з картоплею і просмажуємо ще 10 хвилин. Через зазначений проміжок часу вливаємо сюди вершки, додаємо приправи і чекаємо, поки маса трохи загусне.

Читайте також: Як приготувати пастуший пиріг з фаршем та овочами – ідеальна страва для ситної вечері.

Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером, духовку заздалегідь розігріваємо до 200°С.

Листкове тісто розкачуємо і викладаємо на пергамент. Викладаємо підготовлену начинку та формуємо бортики з тіста.

Ставимо деко у духовку і випікаємо в режимі "верх-низ без конвенції" приблизно 25-30 хвилин - до появи рум'яної скоринки. Твердий сир тремо на тертці та за 5 хвилин до готовності пирога-жульєна посипаємо зверху.

Дістаємо апетитний пиріг з начинкою і чекаємо, поки він трохи охолоне. Розрізаємо на порційні шматочки та подаємо до столу.

Фото: instagram.com/maryns_cakes

Цікаві новини для вас:

  1. Як приготувати киш - популярний французький пиріг з куркою, грибами та сиром.
  2. Готуємо вдома ароматний цибулевий пиріг: докладний рецепт та поради.
  3. Печемо вдома знаменитий американський пиріг: простий рецепт та поради.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні