Лайм

Зробили вже дві операції: художниця Гапчинська розповіла про стан чоловіка після поранення на фронті

Причиною поранення став вибух ворожої міни

Художник та дизайнер Дмитро Гапчинський з перших днів великої війни боронить Україну у лавах ЗСУ. В листопаді 2023 року чоловік Євгенії Гапчинської під час виконання бойового завдання на фронті отримав важке поранення. Художниця розповіла, в якому стані зараз захисник та як він змінився за два роки повномасштабного вторгнення.

В інтерв'ю для YouTube-проекту ТСН.ua "Наодинці" ілюстраторка дитячої літератури та власниця кількох галерей в Україні поділилася, що її чоловік переніс вже дві операції, і найближчим часом на нього чекає ще одна.

Читайте також: Чоловік у ЗСУ, будинок розбитий: художниця Євгенія Гапчинська розповіла, як живе під час війни.

Євгенія Гапчинська Фото: facebook.com/Галерея Гапчинської

"Дмитро зараз пораненоий. Він у лікарні. Він був поранений у листопаді. У нього розірвана міною кисть і три осколки в спині. Зараз йому робили першу операцію, пересадили шкіру з ноги на руку. І зробили ще одну операцію в Києві. І будуть робити ще одну. Виснажений, хоче постійно спати", - розповіла 49-річна Гапчинська про стан чоловіка-військового.

Відповідаючи на запитання, чи змінився Дмитро за час повномасштабної війни, Євгенія сказала, що "неможливо не змінитися, коли ти другий рік ночуєш в окопі".

"Мало їси, миші. Тебе вбивають усі, - додала художниця. - Після першої ротації він сказав, що коли був останній їхній вихід, в них били з усього, з чого тільки можна - арта, кулемети, танки, над ними кружляв дрон і скидав міни, вночі в нього хтось стріляв. І коли вони виходили з позиції їм потрібно було йти 10 км до будиночка, де вони їдять і ночують. Тиждень вони в окопі та дві доби у цьому будиночку. І він сказав: "Хлопці, пристреліть мене, тому що я не можу більше йти". "І я вперше дізнався, що таке не на межі людських сил, а за межею".

Дмитро Гапчинський Фото: instagram.com/e.gapchinska

Гапчинська розповіла, що коли її чоловік прийшов після першої ротації, то найстрашніше було - це запах.

"Коли він прийшов і скинув все біля пральної машини і пішов митися, у мене піднялося волосся, був страшний запах мертвих людей, гною, гниючого м'яса, органів і гару, і мертвої людини... І це найстрашніше", - зізналася Євгенія.

Читайте також: З прапором України у руках: художниця Євгенія Гапчинська намалювала портрет Бориса Джонсона.

Дмитро Гапчинський став на захист України ще у 2014 році, у зоні АТО та ООС. Після 24 лютого 2022 року чоловік продовжив захищати рідну землю від російських загарбників.

"Йому в середу, 23 лютого, сказали з'явитися і бути у військкоматі у п'ятницю, 25 лютого. Тобто я знала, що чоловік уже піде на війну", - розповідала художниця. Також вона говорила, що Дмитро схуд на 15 кг та втратив 6 зубів.

Щодо повернення на фронт після лікування та реабілітації, то Євгенія сказала, що це вирішуватиме ВЛК. "Якщо руку зберуть, і вона працюватиме, то ВЛК вирішить. Якщо вона буде придатна, то він далі піде воювати", - сказала вона.

Євгенія Гапчинська з чоловіком у 2015 році Фото: facebook.com/gapchinska

Також у цьому інтерв'ю Євгенія Гапчинська прокоментувала корупційний скандал із Сонею Морозюк, в який художниця потрапила через свого вже колишнього нареченого Романа Гринкевича.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Український актор Віталій Салій повідомив про розлучення з дружиною-росіянкою

Український актор Віталій Салій і російська акторка Ганна Ареф'єва розлучилися після 10 років подружнього життя

Вже другий місяць в ЗСУ: учасник гурту KAZKA повідомив, що доєднався до війська

Сопілкар гурту KAZKA Дмитро Мазуряк поповнив ряди ЗСУ і показав фото у військовій формі

Прикро, що татко на війні: дружина Віталія Козловського поділилася успіхами маленького сина

Дружина співака Віталія Козловського Юлія Бакуменко поділилася в мережі першими успіхами їхнього 4-місячного сина Оскара, доки співак служить