Лайм

Як змінилася Руслана Лижичко - перша українська переможниця конкурсу "Євробачення"

У травні минулого року зірка відзначила черговий ювілей

Руслана Лижичко – співачка, громадська діячка і перша українська переможниця конкурсу "Євробачення", яке у 2024 році відбудеться у шведському місті Мальме. Про життя 50-річної артистки, початок кар'єри, успіх на міжнародній сцені та життя після тріумфу у Стамбулі - читайте далі на theLime.

Уродженка Львова виступає на сцені самого дитинства, у шкільні роки вона співала у дитячих гуртах та ансамблях. Пізніше дівчина навчалася в музичній школі, а після випуску вступила на диригентське відділення до Львівської консерваторії імені Лисенка.

Читайте також: Хто з українських зірок так і не зміг пробитися на "Євробачення" через Нацвідбори.

Руслана Лижичко в юностіФото: facebook.com/ulia.lord.official

У 1993 розпочалася музична кар'єра виконавиці. Тоді вона перемогла на фестивалі "Червона рута-93", а у наступному році стала однією із засновниць студії "Люксен" разом із своїм продюсером Олександром Ксенофонтовим. Близько двох років артистка займалася радіорекламою та озвучуванням роликів. У 1995 році співачка вийшла заміж за свого продюсера Олександра Ксенофонтова. 1997-го сталася перемога Руслани у "Таврійських іграх". У той період вона випустила кілька кліпів та альбомів.

Однак справжня шалена популярність прийшла до українки у 2004 році, коли вона перемогла на конкурсі "Євробачення". На міжнародній сцені вона виконала запальну пісню "Дикі танці", яка сподобалася слухачам, та яку оцінили в 280 балів.

На сцені у Туреччині співачка постала в ексклюзивному екзотичному образі зі шкіри, інкрустації та металевих деталей, які були виготовлені ексклюзивно на замовлення. А деякі окремі аксесуари були замовлені в етнічних майстрів Карпат, які зберегли свої давні секрети.

Фото: instagram.com/ruslana.lyzhychko

Цікаво, що конкуренткою Руслани на Нацвідборі у 2004 році була Ані Лорак - уродженка Буковини, яка обрала життя та кар'єру в країні-агресорці РФ, і яка продовжує робити вигляд, ніби ніякої війни на її батьківщині немає. Лорак все ж представляла нашу країну на міжнародній пісенній сцені, але трохи пізніше - у 2008-му.

На "Євробаченні-2004", яке проходило у Стамбулі, Руслана виступала у першому півфіналі, оскільки у 2003-му Україна зайняла 14 місце. Вона вийшла 11-ю та отримала 256 балів, посівши друге місце у півфіналі. У фіналі артистка виступала 10-ю - після Албанії і перед Хорватією. В результаті вона здобула 280 балів та приїхала до рідної країни з першою перемогою на "Євробаченні".

Свій тріумф у конкурсі Лижичко коментувала в програмі "ЖВЛ": "Життя всіх змінилося кардинально. Це було потрібно Україні в той час. Ми себе сприйняли. Ми сказали: "Ми – українці. Ми – українці".

Читайте на тему: Що треба знати про фіналістів Нацвідбору на "Євробачення-2024": факти з біографії та пісні.

Руслана Лижичко - переможниця "Євробачення-2004" у СтамбуліФото: instagram.com/ruslana.lyzhychko

У 2004-му Руслана отримала повноваження Посла Доброї Волі ЮНІСЕФ та ініціювала діяльність, спрямовану на боротьбу з работоргівлею. Також вона активно виступала та підтримувала українців під час Помаранчевої революції та Євромайдану.

Сьогодні знаменитість продовжує займатися музикою, активно приділяє час догляду за собою, зокрема, не уявляє свого життя без спорту, залишається продюсеркою та громадською діячкою. За свою музичну кар'єру зірка випустила близько восьми альбомів, останній з яких вийшов у світ у 2020 році.

У соцмережах знаменитість інколи демонструє кадри з повсякденного життя. Лижичко не приховує, що не вдається до процедур пластичної хірургії, оскільки любить себе справжньою і має свої секрети краси. У горах вона любить обливатися холодною водою та натирати обличчя льодом. Жінка виступає проти радикальних уколів краси.

Фото: instagram.com/ruslana.lyzhychko

"Губи я не робила. Я робила просто корекцію. Це була така вітамінна процедура, не ботокс, - висловлювалася на цю тему вона. - Я навіть не знаю, як він виглядає. Я жодного разу собі нічого ніде не зробила. Єдине, що мені потрібно робити, бо в мене дуже активна міміка, - це зовсім інший препарат, який "блокує".

У 2021-му Руслана заявила, що готова стати матір'ю. Раніше вона коментувала тему планування вагітності.

"Мій Сашко не дуже щасливий, що я підняла цю тему. Я йому говорила: "Ми з тобою хочемо, але в нас не виходило". Сильна виснаженість організму. Якщо організм дуже виснажений, тобі природа не дасть завагітніти. Вона розуміє прекрасно, що в тебе немає того потенціалу, який потрібен для малюка, - казала вона. - Я б хотіла поділитися одним секретом: якщо дівчата будуть йти на еко-протоколи чи інші подібні моменти, головне сказати собі: "Я хочу мати дитину".

Читайте на нашому сайті: MELOVIN висловився проти того, щоб пісня Alyona Alyona і Jerry Heil представляла Україну на "Євробаченні".

Руслана Лижичко зі своїм чоловіком Олександром КсенофонтовимФото: instagram.com/ruslana.lyzhychko

Лижичко зізнавалася у програмі "ЖВЛ", що почала відверто говорити на тему народження дітей, оскільки щиро не розуміє тих людей, які відмовляються від ідеї продовження роду: "Невже ми не хочемо, щоб таких як ми, ставало більше?".

Знаменитість підсумовує, що не боїться народжувати після 45 років, бо, за її словами, "енергетично вона вже відчуває малюка". "Мій батько дуже переживає. Він говорить: "Я кожну неділю буду тобі дзвонити і говорити: "Коли я стану дідусем?" - також ділилася вона.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації