Лайм

Як трагічно склалася доля Владіслава Левицького, який мріяв представити Україну на "Євробаченні"

Разом із виконавцем загинула його рідна сестра та племінниця

2 липня 2015 року у віці 30 років трагічно загинув співак Владіслав Левицький. Виконавець з дитинства виступав на сцені, а в останні роки свого життя мріяв представити нашу країну на "Євробаченні". Докладніше про долю артиста, який двічі потрапляв до фіналу українських Нацвідборів, читайте далі.

Читайте також: Як змінилася Руслана Лижичко – перша українська переможниця конкурсу "Євробачення".

Владислав Левицький Фото: facebook

Владіслав (справжнє ім'я - Василь) із раннього дитинства захоплювався музикою, а з 6 років почав виступати на сцені. Він закінчив музичну школу за класом фортепіано, і в період з 1996 до 2001 року був солістом ансамблю "Дивоцвіт", у складі якого виступав на різних дитячих концертах, конкурсах та фестивалях.

У 16 років хлопець став студентом Львівського музичного училища імені С. Людкевича. Він навчався відразу на двох спеціальностях – вокаліста та диригента. У 2004 році Левицький продовжив навчання у Львівському інституті економіки та туризму. Ректор Ігор Бочан був у захваті від творчості юного виконавця, тож заплющував очі усі його пропуски та проблеми в навчанні, а Владіслав натомість виступав перед студентами та гостями вишу.

Незабаром Левицький став переможцем всеукраїнського конкурсу "LG-караоке" у Львові, а в 2006 році виграв вокальний поєдинок у телешоу Кондратюка "Караоке на майдані". Після цього він дійшов до фіналу 7 сезону проекту "Шанс" і отримав всеукраїнську впізнаваність.

Після участі у популярному шоу Левицький вирішив змінити сценічне ім'я на Владіслав - псевдонім вигадав у співавторстві з Андрієм Кузьмою, який був його наставником. У цей період артист також працював із продюсером Ігорем Таланом, який допоміг йому потрапити у популярний мюзикл "Па" Олени Коляденко.

Читайте на тему: Стало відомо, в якому півфіналі Україна виступить на "Євробаченні-2024".

Левицький двічі був фіналістом Нацвідбору на Євробачення Фото: facebook

У 2008 році Владіслав Левицький став володарем ІІІ премії Міжнародного фестивалю мистецтв "Слов'янський базар" у Вітебську, а також лауреатом конкурсу "Нова хвиля-2009" у Юрмалі. Його популярність стрімко набирала обертів, тому він вирішив спробувати свої сили на "Євробаченні".

У 2010 році Левицький вперше став фіналістом українського Нацвідбору, але тоді перемога дісталася співачці Alyosha. Наступного року він повторив спробу підкорити "Євробачення" з емоційною англомовною піснею Love. Артист знову став фіналістом, проте його мрія представити Україну на міжнародному конкурсі пісні так і не збулася: у 2011 році перемогла Міка Ньютон.

Окрім кар'єри сольного виконавця, Владіслав був учасником та фронтменом власної групи, а також співпрацював із танцювальним проектом Bald Bros. Артист намагався розвиватися у різних напрямках, і у 2012 році запустив проект українсько-балканської музики, для якого зняв популярні музичні відео "Думаю", "Ірка".

Після початку вторгнення Росії в Україну у 2014 році вийшов його альбом та кліп на пісню "Тільки чекай", в якому зняли бійці батальйону АЙДАР. Музичне відео демонструє боротьбу за існування, яку зі століття у століття вела Україна.

Життя Владіслава Левицького трагічно обірвалося у ДТП 2 липня 2015 року. Того дня він разом із рідною сестрою та її 7-річною дочкою потрапив в аварію. Сталося лобове зіткнення Toyota Corolla співака з вантажівкою. Внаслідок ДТП усі троє членів родини загинули. Трагедія сталася близько 22:30 на автодорозі Львів-Тернопіль біля села Велика Ольшаниця у Золочівському районі.

За непідтвердженою інформацією, водій вантажівки заснув за кермом та виїхав на зустрічну смугу. Також у мережі можна знайти інформацію про те, що водій вантажівки фактично перегородив дорогу легковому автомобілю, тоді врізався та протягнув машину із трьома пасажирами ще кілька десятків метрів. Експерти судової справи зазначали, що Владіславу Левицькому не вдалося б уникнути зіткнення, навіть якби він тиснув на газ чи гальма.

співак загинув 2 липня 2015 року Фото: facebook

У 2021 році у Львові відбувся концерт пам'яті Владислава Левицького Be Good, на якому пролунали пісні покійного співака, а також його вірші у виконанні різних льовських артистів.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита