Лайм

У "Дії" відповіли, чи вплинув збій на результат голосування за представника України на "Євробаченні"

Фахівець детально озвучив причину помилки

В мережі продовжується активне обговорення результатів Нацвідбору на "Євробачення-2024". Зокрема, поки одні користувачі вітають Alyona Alyona і Jerry Heil з перемогою, інші - висловлюють думку, що голоси могли зарахуватися некоректно. Подібну заяву вже зробив фіналіст Нацвідбору MELOVIN, який посів третє місце з резльтатом 18 балів.

Цю тему прокоментував керівник з розвитку електронних послуг у Мінцифри, представник "Дії" Мстислав Банік. Так, він пояснював під час прямого ефіру, чому саме трапився критичний збір і чи вплинуло це на кінцеві результати.

Читайте також: Чи переможе Україна на "Євробаченні-2024" з піснею Alyona Alyona і Jerry Heil: прогноз букмекерів.

Фото: instagram.com/suspilne.eurovision

За словами Баніка, проблема сталася через величезну чергу запитів на реєстрацію, яка призвела до збою у додатку. Він зауважив, що у день голосування було рекордне навантаження за всю історію програми, і хоча потужність напередодні збільшили в 5 разів, запити потребували збільшення у 30 разів. Представник "Дії" додав, що системна помилка ніяк не вплинула на результати голосування, і люди, які віддали свої голоси за фаворита, просто "стояли в черзі". Тому голосування продовжили на весь наступний день, 4 лютого.

"Для того, щоб вчора і сьогодні українці змогли проголосувати за представника від України і потрапити до опитування, треба було пересвідчитися, що людині є більше 14 років, і що вона є громадянином України. Це створило величезне навантаження і чергу запитів. Ми збільшили свої потужності у п’ять разів. Основною проблемою була велика черга. Це як не встиг зайти в магазин і побачити асортимент, тому що черга на дуже популярний товар розпочинається ззовні", - заявив він.

"Ми зробили все, щоб сервіси були автоматизовані, щоб людського впливу не існувало. Система опитувань побудована без можливості впливати на показники та результати, - також зазначив Банік. - У всіх людей унікальний ідентифікатор, і хоча всі дані шифруються та анонімізуються, користувачі не мають можливості повторного голосування".

Читайте на тему: Пісню Alyona Alyona і Jerry Heil для "Євробачення" критикують за згадку матері Терези: що з нею не так.

Фото: instagram.com/suspilne.eurovision

Нагадаємо, Alyona Alyona і Jerry Heil перемогли на "Євробаченні" з величезним відривом. В загальній кількості вони набрали 21 бал: 10 від суддів і 11 від українців. Якщо говорити в цифрах, то за артисток проголосувало більше 60% користувачів (близько 723 000 людей).

На другому місці опинився гурт ZIFERBLAT з піснею "Place I Call Home". Учасникам колективу вдалося отримати найвищу оцінку від суддів – 11, у той час як глядачі оцінили їхній номер у 8 балів.

MELOVIN (справжнє ім'я - Костянтин Бочаров), який заявив про нечесні результати, посів третє місце у таблиці. Він отримав однакову кількість балів від глядачів та суддів – 9.

  • Довіряю моменту: тим часом після збою у "Дії" SKYLERR зняла свою кандидатуру з Нацвідбору на "Євробачення-2024". Однак організатори все одного залишили її в голосуванні, оскільки подібний крок не передбачений правилами заходу.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Дата встановлення миру в Україні вже відома: старець Прохор отримав видіння про кінець війни

Старець Прохор отримав видіння, що війна в Україні закінчиться підписанням мирної угоди в кінці 2025 року

Просто його очікую: кохана "Да Вінчі" розповіла про життя після його загибелі

Аліна Михайлова розповіла, як живе без коханого Дмитра Козюбайла ("Да Вінчі"), який загинув на фронті у березні 2023 року

Процедура продовжується: Тімур Мірошниченко розповів, на якому етапі друге усиновлення

Популярний український телеведучий Тімур Мірошниченко підтвердив, що зовсім скоро їхня родина побільшає – вони усиновлять ще одну дитину