Лайм

Три квартири і земельна ділянка: ДБР отримало ухвалу на арешт майна Соні Морозюк

Раніше художниця заявляла, що купила квартири сама або з допомогою свого батька

Державне бюро розслідувань (ДБР) отримало ухвалу на арешт майна художниці Соні Морозюк – колишньої нареченої бізнесмена Романа Гринкевича. За словами радниці з комунікацій ГБР Тетяни Сап'ян, йдеться про три квартири та земельну ділянку, які з'явилися у Морозюк під час повномасштабної війни.

Читайте також: Соня Морозюк пояснила, звідки у неї взялися 2 квартири та скільки коштує її майстерня.

Соня Морозюк із Романом Гринкевичем Фото: instagram.com/sonya.moroziuk

"У слідства є всі необхідні ухвали щодо арешту майна родини Гринкевичів. Ми говоримо про чоловіка, дружину, сина, тещу, а також про дівчину-художницю, з якою був заручений син, - заявила Сап'ян в ефірі Телемарафону новин. - Усі ухвали на арешт майна зараз направлені до Міністерства юстиції, після чого дані про арешт будуть внесені до реєстру. Ми зможемо побачити, що це земельні ділянки у різних регіонах України (у Київській, Львівській, Закарпатській областях), автомобілі преміум-класу, датовані 2022 роком виробництва. І, звісно, самі квартири, записані на тещу, дружину та сина Ігоря Гринкевича. Що стосується нареченої-художниці, є ухвала на арешт її майна. Це дві квартири у Києві, одна у Харкові та земельна ділянка. В більшості своїй це майно було придбане в умовах війни".

Фото: instagram.com/sonya.moroziuk

Нагадаємо, що раніше Соня Морозюк заявляла, що її нерухомість куплена "повністю або частково" за гроші її батька ще до знайомства із Романом Гринкевичем.

"Квартири є. Але. Одну собі купив батько (продавши до цього нерухомість у Харкові) та оформив частку на мене. Він платник, це його гроші, не мої. І другу я купила з частковою допомогою батька, і він співвласник. Перша квартира придбана 16 серпня 2022 року, друга – 2 червня 2022 року. З Романом Гринкевичем ми познайомилися майже через рік після цих покупок", - писала Морозюк.

Читайте також: Не будемо сім'єю: художниця Соня Морозюк покинула Романа Гринкевича та скасувала заручини.

Фото: instagram.com/sonya.moroziuk

Незабаром з'ясувалося, що раніше 25-річна художниця передала під заставу своїй матері матері дві квартири та галерею в Києві, і вони стали недоступними для арешту. Вона нібито оформила договір позики зі своєю мамою на 7 млн. грн.

Нагадаємо, що Ігоря Гринкевича затримали, коли він намагався дати хабар слідчому управління ГБР. Бізнесмен, фірми якого були найбільшими постачальниками Міноборони України, пропонував 500 тис. доларів, щоби з його майна зняли арешт. Суму збитків, які Гринкевич та його спільники могли завдати Україні, оцінюють у 1,2 млрд грн.

Окрім львівського бізнесмена та його сина підозри отримали ще троє громадян України, які співпрацювали із Гриневичами. Їхнє майно теж перебуває під арештом. Фігурантам гучної справи загрожує позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня