Лайм

Як склалася доля Сальвадора Собрала - переможця "Євробачення", якому пересадили донорське серце

У 2017 році співак виграв міжнародний конкурс у Києві

"Євробачення-2024" пройде у шведському місті Мальме 7,9 та 11 травня, і поки учасники конкурсу готуються представити свої пісні перед багатомільйонною аудиторією, саме час згадати найяскравіших переможців минулих років. Серед них - Сальвадор Собрал, який виграв "Євробачення" у 2017 році з ніжною та ліричною піснею "Amar Pelos Dois".

Читайте також: Ізраїль на "Євробаченні-2024" представить співачка, яка жила в Москві та виступала в окупованому Криму.

Співак із Португалії запам'ятався глядачам в усьому світі не лише своїм медовим голосом та зворушливим виступом, а й унікальною особистою історією. Співак мав проблеми зі здоров'ям, а через кілька місяців після перемоги на "Євробаченні-2017" у Києві він переніс трансплантацію серця.

"Не секрет, що в мене слабке здоров'я, у мене є проблема. На жаль, настав час віддати своє тіло науці і відмовитися від концертного та музичного життя. Настав час піти і з цього суспільного життя. Вирушу в інший світ, де мою проблему напевно вирішать. На жаль, я не знаю, скільки часу це займе", - говорив він напередодні операції.

На "Євробаченні-2017" кришталевий мікрофон Собралу вручала Джамала Фото: Getty Images

8 грудня 2017 року Собралу успішно пересадили донорське серце. В очікуванні сумісного донора співак провів кілька місяців, а саму операцію провели у Лісабоні – столиці Португалії. Собрал виписався з лікарні у січні 2018 року, і лікарі порадили йому "жити спокійно" та "триматися подалі від натовпу". Пізніше в інтерв'ю він зізнався, що адаптація до життя з новим серцем була дивною, непростою, але щасливою. Не зміг він довго залишатися і осторонь "натовпу".

"Це неймовірно. У мене з'явився другий шанс у житті. Я не думаю, що багато людей можуть так сказати. Я почуваюся чудово. Я можу бігати. Можливо, я не бігав років вісім, але я побіг. Я грав у футбол. Я можу піднятися сходами, - говорив він про свій стан wiwibloggs.com. - Коли п'ять місяців живеш у чотирьох стінах, дуже дивно вибиратися назовні. Від машин і кільцевих розв'язок у вас фізично паморочиться в голові. Для мене це було дуже дивно. Я пам'ятаю, як намагався за щось заплатити. Купив продукти, намагався порахувати гроші, але не зміг. Дивно. Це адаптація до світу".

Фото: https://www.instagram.com/salvadorsobral.music/

Оскільки пересадка серця вважається однією з найсерйозніших хірургічних операцій, вона не пройшла без наслідків для голосу Сальвадора Собрала.

Читайте також: Важкохвора Селін Діон здивувала появою на церемонії "Греммі-2024": як виглядає зірка.

"У мене була затримка рідини - близько 20 кілограмів рідини, через що діафрагма рухалася вгору до легень. Коли я втрачаю рідину після одужання, діафрагма опускається, і мені важче співати. Я все ще пристосовуюсь, але мене це влаштовує, - розповідав артист. - Коли я потрапив до лікарні, мій голос був у чудовій формі. І тепер мені потрібно відновити його знову. Але час прийде. Я позитивно налаштований".

Після пересадки серця у житті Сальвадора Собрала відбулося кілька щасливих змін. У грудні 2018 року, через рік після операції, він одружився з бельгійською актрисою Дженне Тіам на скромній і приватній церемонії в Лісабоні. Невдовзі у березні 2019 року вийшов його другий студійний альбом Paris, Lisboa (Париж, Лісабон).

Актриса Дженна Тіам - дружина Сальвадора СобралаФото: Getty Images

У 2020 році Собрал ненадовго з'явився у фільмі Netflix "Євробачення: Історія вогненної саги", виконавши "Amar pelos dois" у ролі вуличного музиканта в Единбурзі. 28 травня 2021 він випустив свій третій сольний альбом BPM. Пізніше його номінували у категорії "Найкращий запис" на 22-й церемонії вручення найпрестижнішої премії Latin Grammy Awards.

Після початку повномасштабної війни в Україні Сальвадор Собрал підтримав нашу країну. Він опублікував відео свого виконання пісні "Обійми" гурту "Океан Ельзи", яке було записане у 2021 році в Києві. Артист побажав Україні миру та поділився контактами людей, які допомагали українським біженцям у Португалії. Також він давав концерти на підтримку українців.

Сальвадор Собрал у 2022 році на концерті на підтримку України Фото: https://www.instagram.com/salvadorsobral.music/

Пізніше в українському Vogue опублікували любовний лист Собрала до України, який зворушив багатьох.

"Шлях розвитку зазвичай не швидкий. Як на мене, Україна йшла ним впевнено, і вона не заслуговує на те, щоб зупинитися зараз. Україна – це вільна і незалежна країна, і вона повинна залишатися такою і продовжувати розвиватися і будувати своє майбутнє. Я вважаю, що це її місія. Я чекатиму моменту, коли зможу повернутися до цієї вільної країни і заспівати для цих вільних людей. Моє серце разом з українцями. Слава Україні!" – написав він.

Фото: Getty Images

Дізнайтеся, як оцінюють шанси України на перемогу в "Євробаченні-2024" з піснею Alyona Alyona та Jerry Heil.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Вже другий місяць в ЗСУ: учасник гурту KAZKA повідомив, що доєднався до війська

Сопілкар гурту KAZKA Дмитро Мазуряк поповнив ряди ЗСУ і показав фото у військовій формі

Прикро, що татко на війні: дружина Віталія Козловського поділилася успіхами маленького сина

Дружина співака Віталія Козловського Юлія Бакуменко поділилася в мережі першими успіхами їхнього 4-місячного сина Оскара, доки співак служить 

Я сумував: Дан Балан після тривалого мовчання про війну несподівано приїхав в Україну

Молдавський співак Дан Балан приїхав в Україну і показав відео з Буковеля