Лайм

Джекі Чану виповнилося 70 років: куди зник актор після успішної кар'єри у Голлівуді

З ім'ям актора пов'язано кілька гучних скандалів

Свого часу Джекі Чан був одним з найпопулярніших і найулюбленіших акторів у світі. Він знявся у більш ніж 120 фільмах, серед яких такі хіти, як "Закусочна на колесах", "Обладунки Бога", "Час Пік", "Смокінг", "Навколо світу за 80 днів". У 2016 році Джекі Чан отримав почесну премію "Оскар" за визначні заслуги у кінематографі, але сьогодні про нього майже нічого не чути. Розповідаємо, де зараз актор, якому 7 квітня 2024 року виповнилося 70 років.

Читайте також: Друг хворого Брюса Вілліса розповів про його стан: навички мовлення йому більше недоступні.

Джекі Чан був зіркою Голлівуду, але зараз не приховує своєї антиамериканської позиції Фото: George Pimentel/WireImage/Getty Images

Про Джекі Чана так рідко пишуть, що в мережі час від часу з'являються чутки про його смерть. Насправді річний актор живий та активно працює, але його кар'єра зараз зосереджена у Китаї. Чималу роль у цьому відіграла серія скандалів, які супроводжували Чана останніми роками.

У 2023 році на прем'єрі фільму в Пекіні Джекі Чан пояснив, чому відмовився від голлівудської кар'єри. Він звинуватив американців у тому, що вони замало його цінували.

"Я працював там, але ніхто не казав, що мої бої хороші. Нікого не хвилювали мої бойові сцени. Отже, я відмовився від Голлівуду. Сьогодні я пишаюся своїм рішенням. Справа була не в тому, що я хотів поїхати до Голлівуду, а в тому, що Голлівуд хотів мене", - цитує його Dim Sum Daily.

Актор також порадив китайським зіркам бойовиків відмовитися від поїздок до Штатів та зніматися на батьківщині. "Залишайтеся в Китаї і розвивайте свої здібності. Коли ви досягнете успіху, люди самі прийдуть вас шукати", - заявив він.

Політична позиція Джекі Чана помітно змінилася з того часу, як він став відомим у Голлівуді. Колись актор підтримував демократичний рух, брав участь у протестах на площі Тяньаньмень у 1989 році. Сьогодні він є одним із найвідоміших поплічників китайської політики та її пропаганди. У 2021 році зірка бойовиків заявив, що хоче стати членом Комуністичної партії Китаю.

Читайте також: Китай на межі катастрофи: як це вплине Путіна та решту світу.

Джекі Чан підтримує Комуністичну партію Китаю Фото: Gareth Cattermole/Getty Images

"Я думаю, що Комуністична партія Китаю справді дивовижна. Партія робить все, що вона обіцяє. Для цього не потрібно 100 років — вона обов'язково досягне всього за кілька десятиліть. Я хочу бути членом партії!" - сказав він на симпозіумі, організованому Китайською кіноасоціацією.

Двома роками раніше, коли в Гонконгу відбувалися масові протести проти законопроекту про екстрадицію, Джекі Чан заявив державній телекомпанії Китаю CCTV, що він "убитий горем та стурбований заворушеннями". Також герой бойовиків пообіцяв підтримати "кампанію проти осквернення державного прапора" у соціальних мережах.

Розхвалюючи Китай в інтерв'ю та телешоу, Джекі Чан не забував час від часу критикувати Штати. Washington Post пише, що він називав Америку "найкорумпованішою країною у світі", а також звинувачував її у фінансовій кризі. Більше того, Тайванську демократію Джекі Чан називав "найбільшим жартом у світі". Не заперечував він і проти цензури у своїй країні. "Китайців потрібно контролювати, інакше вони робитимуть все, що захочуть", - зазначив він.

Не лише політичні заяви зіпсували репутацію Джекі Чана. У 2015 році актор випустив вкрай відверті та скандальні мемуари, де зізнався у позашлюбних зв'язках, пияцтві та домашньому насильстві. Актор розповів, як за часів своєї слави їздив за кермом у нетверезому стані. "Я весь час водив машину в нетверезому вигляді. Вранці я розбивав свій Porsche, а ввечері Mercedes-Benz. Весь день я ходив як у тумані", - писав він.

Найбільш шокуюче одкровення Джекі Чана стосувалося його сина Джейсі. Зірка "Смокінга" згадав, як підняв дворічного хлопчика однією рукою і з силою жбурнув через усю кімнату. На щастя, Джейсі впав на диван і не постраждав.

Читайте також: Надувні ляльки: Меган Фокс невдало пожартувала про зовнішність українок.

Незалежність Тайваню актор називав "найбільшим жартом" Фото: VCG via Getty Images

В одному з китайських ток-шоу Джекі Чан розповів, що якось під час сварки на знімальному майданчику намагався напасти на режисера з ножем. "Мене так сильно лаяли, він навіть згадав моїх батьків. Тому я взяв ножа і хотів піти і порізати режисера. Я сказав, що він може мене лаяти скільки хоче, але не може ображати мою матір", - заявив актор. Всі ці зізнання змусили людей засумніватися в його образі "доброго усміхненого хлопця".

Репутація Джекі Чана постраждала ще з однієї, дуже прозової та матеріальної причини. Критикуючи США за корупцію, Джекі Чан виявився втягнутим у скандал із ухиленням від сплати податків. У 2016 році ім'я актора спливло в "Панамських документах", які розкривають, як різні високопосадовці використовували офшорні рахунки, щоб приховати своє багатство.

Повідомлялося, що Чан був пов'язаний не менше ніж із шістьма різними офшорними компаніями, які базувалися на Британських Віргінських островах. Ходили чутки, що через 4 роки у зв'язку з цим у актора конфіскували дві розкішні квартири в Пекіні. За даними Vice, нерухомість, в якій Чан та його сім'я проживали більше10 років, була продана з аукціону за стартовою ціною приблизно 14 мільйонів доларів.

Втім, це не стало великою втратою для такої забезпеченої людини, як Джекі Чан. За даними журналу Forbs, у 2016 році він був другим найоплачуванішим актором у світі, а його капітал становив 400 мільйонів доларів.

Джекі Чан заробив сотні мільйонів на своїх фільмах Фото: David Livingston/Getty Images

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків