Лайм

Даймо їм все, чого вони потребують: лідер U2 Боно зі сцени потужно підтримав Україну

Артист поділився деякими своїми думками

Боно (справжнє ім'я - Пол Девід Г'юсон), лідер відомого ірландського рок-гурту U2, підтримав Україну під час концерту у Лас-Вегасі, США. Фронтмен колективу, який з перших днів повномасштабної війни демонструє солідарність з нашою країною, закликав Америку не зупиняти допомогу та надати українцям усе необхідне.

Прямо зі сцени музикант нагадав, що вже майже два роки виповнилося з того дня, як РФ здійснила повномасштабне вторгнення в Україну. Чоловік зауважив, що, якщо припинити допомогу, то агресія країни-терориста може торкнутися й інших країн. Відповідне звернення артиста вже оприлюднили у мережі.

Читайте також: "Антитіла" пояснили, чому вони проти участі України у "Євробаченні" під час війни.

Боно (справжнє ім'я - Пол Девід Г'юсон)Фото: Getty Images

"Америка, ти така щедра! Але даймо цим людям все, чого вони потребують. Бо вони борються за нашу свободу, а не лише за свою. Наступного тижня буде два роки, як Путін вторгся в Україну, намагаючись знищити важко здобуту свободу 41 мільйона людей. Наступними можуть бути Польща, Литва, Східна Німеччина. Хтозна, куди далі ця людина може піти. Або не піти", - заявив зі сцени Боно.

63-річний рокер також зазначив, що для українців слово "свобода" - не просто слово із пісні чи щось подібне, для них це слово наразі є найважливішим у всьому світі: "Для цих людей "свобода" – це не просто слово із пісні. Для цих людей "свобода" – найважливіше слово у світі. Настільки важливе, що українці б'ються й гинуть за нього".

Нагадаємо, у травні 2022 року відомий рок-гурт приїжджав до Києва, аби висловити солідарність та підтримати українців. Тоді учасники колективу виступили для киян прямо на станції метро "Хрещатик". Після столичного концерту Боно навідався до напівзруйнованої Бучі, де зустрівся з настоятелем храму святого Апостола Андрія Первозванного, який розказав йому про злочини російських загарбників у цьому місті.

Читайте на тему: Показував війну в Україні, а потім зник із соцмереж: що стало з режисером "Бонда" Кері Фукунагою.

Також Боно написав вірш з нагоди Дня святого Патріка. У творі він назвав Путіна "психопатом", а президента України Володимира Зеленського – "святим". Цю роботу пізніше зачитала спікерка в рамках щорічного обіду "Друзі Ірландії", що проходив у Капітолії.

До складу гурту U2, окрім Боно, також входять Едж (гітара, клавішні і вокал), Адам Клейтон (бас-гітара) і Ларрі Маллен (ударні). Колектив був заснований в загальноосвітній школі Mount Temple в 1976 році, коли учасники були ще підлітками.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня