Лайм

"Антитіла" пояснили, чому вони проти участі України у "Євробаченні" під час війни

Музиканти висловили свою думку

Про недоцільність участі України у "Євробаченні" під час війни висловлювалося багато українців, в тому числі публічні люди. Серед них – Михайло Ясинський, Вадим Лисиця та Олена Мозгова. Позицію продюсерів підтримують й учасники гурту "Антитіла".

У коментарі HOCHU.ua співзасновник та клавішник колективу Сергій Вусик сказав, що участь України у цьогорічному міжнародному пісенному конкурсі все ж таки варто було відкласти, і пояснив, чому він так вважає.

Читайте також: Румунія відмовилася брати участь у "Євробаченні-2024" через брак коштів.

Гурт "Антитіла" Фото: instagram.com/antytila_official

"Нещодавно у нас з товаришем підіймалося питання, як пояснювати європейцям і тим, хто підтримує Україну, що ми стільки грошей будемо відправляти від нашої країни на "Євробачення". Можливо, варто було відмовитися брати участь. І сказати: "Бачите, ми на всьому економимо, оскільки ми потребуємо коштів на снаряди", - прокоментував музикант.

Фронтмен гурту "Антитіла" Тарас Тополя підтримав колегу і додав, що цього року вже пізно відмовлятися від участі у конкурсі, проте наступного Україні варто замислитись.

"Дівчата виграли - молодці, хай їдуть представляти. Що вже зараз казати? Але наступного року дійсно треба подумати, що, можливо, нам варто зекономити. І добре, що ми можемо відправляти від України, що держава є, з якої можна відправляти" , - додав соліст.

Переможниці Нацвідбору-2024 Alyona Alyona і Jerry Heil Фото: instagram.com/alyona.alyona.official

Нагадаємо, приводом для суспільного обурення стала сума, яку Україна витратила на цьогорічний Національний відбір. На організацію та проведення телеконцерту виділили майже 11 млн. гривень з державного бюджету країни. Ці кошти пішли на розробку концепції, сценарії, декорації, монтаж, спецефекти, постановку номерів, запис візитівок учасників тощо. Але доцільніше було б, на думку багатьох українців, витратити їх на підтримку ЗСУ.

Водночас існує й інша думка щодо участі України у "Євробаченні" під час війни. Її озвучував коментатор конкурсу та ведучий цьогорічного Нацвідбору Тімур Мірошниченко.

"Я розумію абсолютно людей, тому що, дійсно, ми всі цілодобово, можна сказати, донатимо. З іншого боку, ми постійно дивуємося, чому у нас, умовно кажучи, дивляться "Слово пацана" [російський серіал], а не щось інше. А потім дивуємося, чому ми витрачаємо гроші, наприклад, на Нацвідбір чи знімання кіно. Я розумію, що зараз у пріоритеті само собою Збройні Сили України та Сили безпеки та оборони в цілому, але все ж таки культура та представлення України на міжнародній арені воно обов'язкове. Щоби український прапор висів на плечах усіх наших представників, на всіх можливих змаганнях, у тому числі пісенних. Культура – це важливо", - вважає ведучий.

Читайте також: Українські кінематографісти вимагають звільнити керівництво Держкіно та віддати його бюджет ЗСУ.

Ведучий Національного відбору Тімур Мірошниченко Фото: instagram.com/timur.miroshnychenko

Зазначимо, що Україна вже втретє відправляє свого учасника на "Євробачення" після початку повномасштабної війни. У 2022 році країну представляв гурт Kalush Orchestra і привіз перемогу, у 2023-му в Ліверпулі виступав дует TVORCHI, у 2024 році на конкурс в Мальме поїдуть Alyona Alyona і Jerry Heil. Артистки вже підписали договір із "Суспільним", організатором Нацвідбору в Україні, та офіційно розпочали підготовку до "Євробачення-2024".

Раніше перекладачка пісень жестовою мовою Катерина Заботкіна відповіла на критику своєї роботи на Нацвідборі.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Які шанси на перемогу у "Євробаченні-2024" має Україна напередодні другого півфіналу: новий прогноз

Букмекери оновили прогнози щодо переможця Євробачення 2024 - alyona alyona і Jerry Heil на третьому місці, на першому Baby Lasagna

Як змінилися прогнози букмекерів після першого півфіналу: які шанси в України

Букмекери оновили свої ставки на переможця "Євробачення-2024" – перше місце посідає Хорватія, Україна – четверте

В самій лише футболці представник Фінляндії здивував появою на сцені "Євробачення-2024"

Представник Фінляндії Windows95man показав епатажний номер у першому півфіналі "Євробачення-2024"