Лайм

Показував війну в Україні, а потім зник із соцмереж: що стало з режисером "Бонда" Кері Фукунагою

Кінематографіст зіштовхнувся зі звинуваченнями, що ганьблять репутацію

Кері Фукунага - знаменитий американський кінорежисер, який зняв культовий перший сезон "Справжнього детектива", серіал Netflix "Маньяк", фільми "Джен Ейр", "Безрідні звірі" та 25-й фільм про Джеймса Бонда "Не час помирати".

Після початку повномасштабної війни Фукунага, як і багато знаменитостей, підтримав Україну, але зробив це не лише на словах. Вже у березні 2022 року він приїхав до України, де висвітлював реалії війни та документував зусилля щодо надання гуманітарної допомоги українцям.

Читайте також: Невинні люди помирають: режисер "Бонда" у Харкові став свідком обстрілу житлового району.

Кері Фукунага Фото: Getty Images

Режисер побував у Львові, Києві, звільнених Ірпені та Бучі, зруйнованій Бородянці, Запоріжжі, Харкові, де потрапив під обстріл, а також у прифронтових селах Донецької та Луганської областей. У своєму Instagram Фукунага показував чесні фото та коментарі українців, які постраждали від російської агресії.

Режисер побував у звільненій Бучі у квітні 2022 року. Фото: https://www.instagram.com/cary_fukunaga/

"Вперше я поїхав у зону конфлікту без специфічної мети, наприклад, роботи над документальним фільмом, зйомки чи пошуку історій. Я приїхав виключно допомагати. Відчував, що маю це зробити, бо в юності працював волонтером, багато робив для своєї спільноти. Кар'єра в Голлівуді в останні 10 років похитнула цей баланс у моєму житті, і я зрозумів, що маю це зробити", - пояснив режисер свою мотивацію.

"Найжахливіша річ - що є люди, які заперечують, що це сталося. Я шокований невіглаством і тим, що я сам би описав як "хвороба пропаганди". Я бачу людей, які відмовляються вірити, що росіяни вбивають безневинних цивільних людей. Зараз ми говоримо про велику державу, яка вторглася в іншу країну і цілеспрямовано вбиває мирних жителів. Ми побачили це у Бучі та Ірпені, ми щодня бачимо це у Харкові. І коли нам кажуть, що українці самі себе вбивають, у мене мозок від цього вибухає" – поділився він.

Читайте також: Нагадування про злочини Росії: акторка Єва Грін одягла символічну українську хустку.

Фукунага у Запоріжжі показував, як відбувається евакуація біженців із окупованих міст Фото: https://www.instagram.com/cary_fukunaga/

Остання публікація у блозі Кері Фукунаги датується 30 квітня 2022 року. На фото - квітуча клумба на тлі будинку з вибитими вікнами в одному з прифронтових міст України.

"Мій дід за фахом був садівником і прищепив мені любов до ретельно облаштованих дворів. По всій Україні я бачив доглянуті клумби тюльпанів, нарцисів та форзиції. У багатьох селах уздовж лінії фронту власники пішли. Я не знаю, втекли вони чи вже померли, але їхні сади залишилися, яскраво цвітуть під тінню війни, і ніхто не може оцінити їхню красу", - написав режисер.

Фото: https://www.instagram.com/cary_fukunaga/

Після цього у грудні 2022 року Кері Фукунага відкрив у Мадриді фотовиставку, присвячену війні в Україні, а потім зник із публічного простору. У 2022-2023 роках на екрани не вийшло жодного його нового фільму. Причина в тому, що в США знаменитий режисер зіштовхнувся зі звинуваченнями у "неналежній поведінці".

В чому звинуватили Кері Фукунагу

Акторка Рейден Грір розповіла, що Фукунага намагався змусити її зніматися в оголених сценах для "Справжнього детектива". Після відмови її нібито звільнили із серіалу.

Акторка Рашель Вінберг заявила, що 40-річний Фукунага почав залицятися до неї незабаром після того, як їй виповнилося 18 років. "Я багато років боялася його", - сказала вона про режисера, з яким, за її словами, познайомилася на зйомках реклами Samsung у 2016 році. За її словами, до та під час їхніх романтичних стосунків він просив її казати людям, що вона його сестра, щоб "не виглядати хижаком". Адвокат Фукунаги спростував твердження Вінберг про неналежну поведінку. За його словами, у них "були дуже короткі та обопільні романтичні відносини".

Читайте також: 74-річний Жерар Депардьє публічно відповів на звинувачення у зґвалтуванні молодої актриси.

Також сестри-близнючки Ханна та Кейлін Леш, які зіграли другорядних персонажів у серіалі Netflix "Маньяк", стверджують, що Фукунага намагався одночасно підтримувати з ними романтичні стосунки. Вони припустили, що він "скористався своєю владою" як старший і досвідченіший режисер.

Кері Фукунага у Мадриді на відкритті фотовиставки про Україну, 21 грудня 2022 року Фото: Getty Images

Колишні колеги Фукунагі, які не захотіли назватися, також заявили, що режисер використовував знімальний майданчик як можливість познайомитися з молодшими жінками.

Адвокат Кері Фукунаги заявив, що під час зйомок режисер "дружив із чоловіками та жінками, молодими та старими". Адвокат спростував звинувачення, що режисер "використовує свій вплив у кіноіндустрії, щоб переслідувати молодих жінок". "Немає нічого непристойного у прагненні дружби чи романтичних відносин з жінками за взаємною згодою з жінками", - заявив представник режисера журналу Rolling Stone.

26 січня 2024 року відбудеться прем'єра міні-серіалу Apple TV+ "Володарі повітря" - військової драми про 100-у бомбардувальну групу ВПС США під час Другої світової війни. Кері Фукунага був заявлений режисером драми, але, схоже, відійшов на другий план, оскільки його ім'я нині відсутнє у прес-матеріалах Apple TV. Жодних офіційних коментарів із цього приводу не робив ні режисер, ні студія.

Раніше прокуратура визнала соліста Rammstein Тілля Ліндеманна невинним у зґвалтуванні.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Олена Зеленська одягла рідкісну брошку на зустріч з першою леді Сербії: фото

Олена Зеленська зустрілася з першою леді Сербії Тамарою Вучич - перша леді України доповнила образ брошкою у формі квітки

Онкохворий Чарльз III і принц Вільям вперше за довгий час разом з'явилися на публіці: фото

Король Британії Чарльз III передав принцу Вільяму роль головнокомандувача армійського повітряного корпусу - фото

Герой нашого часу: новим "Холостяком" став відомий український ветеран

СТБ назвали нового героя Холостяка 13 - ним виявився військовослужбовець Олександр Терен Будько, який втратив обидві ноги на фронті