Лайм

Російський продюсер втік за кордон і назвав себе українцем: все через мову

Чоловік розповів, чим займається у новій країні

Продюсер Армен Оганян, який народився в Азербайджані та тривалий час прожив у РФ, розповів про виїзд з країни-агресора. Зокрема, відомо, що після початку повномасштабного вторгнення він з дружиною та дочкою оселився у Лісабоні, Португалія, хоча ще напередодні планував повернення до країни, де мешкав роки.

Коли почалася повномасштабна російсько-українська війна, чоловік остаточно зрозумів, що не бачить більше себе у РФ. Україну він підтримував з 2014 року, а у шкільні роки разом із батьками якийсь час жив у Краматорську. У минулому продюсер намагався донести громадянам РФ правду, однак ті відмовлялися його слухати. Свою позицію Оганян озвучив у інтерв’ю виданню OBOZREVATEL.

Читайте також: Зрадниця Лоліта розповіла, як утримує маму і дочку, яких вивезла з України під час війни.

Армен ОгагянФото: instagram.com/armen_oganian

Раніше Армен працював на одному з відомих розважальних каналів у країні-терористці, але його звідти звільнили через "політичні та радикальні висловлювання" стосовно російської агресії в Україні.

"За декілька днів до повномасштабного вторгнення ми з сім’єю перебували в іншій країні. У нас були зворотні квитки до Москви на 24 лютого. Коли відбулося вторгнення, я сказав дружині, що ми нікуди не повертаємось. Вона мене підтримала. Дружина дуже любить Україну. І ще коли ми жили в Москві, мріяла жити в Києві, - говорить чоловік. - Саме вона познайомила мене з перепічкою, казала мені: "Ти що, українець і не знаєш, що таке перепічка?"... Потім канал "ТНТ" мене звільнив, я почав ще більше постити та видавати деяку інформацію каналу, за що "ТНТ" заборонив всім моїм колегам спілкуватися зі мною".

Уродженець Азербайджану називає себе українцем і вважає, що ключовий фактор самоідентифікації - саме мова:

"Я зараз ідентифікую себе саме як українця, саме через мову. От, наприклад, у мене майже немає вірменської ідентифікації, бо я не знаю мови, батьки мене не навчили, а вони є носіями, але не практикували, скажімо так. І от через це я ніяк не можу віднести себе до вірмен. Я не те що відгороджуюсь, але я – українець, і мені так здається, мабуть, саме через мову. Коли раніше приїжджав до України, то завжди намагався розмовляти українською, коли підтримували цей діалог".

Читайте на тему: Даймо їм все, чого вони потребують: лідер U2 Боно зі сцени потужно підтримав Україну.

Фото: instagram.com/armen_oganian

У Лісабоні чоловік займається соціально важливою місією: допомагає в українському таборі для тимчасово переміщених дітей, організовуючи для них відпочинок та цікаве дозвілля. Окрім цього, він залишається сценаристом нового шоу Олени Кравець під назвою "Вдома поговоримо", а також займається проектом "Відвал ніг", учасником якої є український захисник Олександр Будько ("Цвіт терену"), який втратив кінцівки на фронті.

"Це перевірка інклюзивності по регіонах України. Тобто Сашко їздить із зірками шоу-бізнесу різними містами, вони сідають у крісло колісне і перевіряють, чи все доступне і безбар’єрне. Найголовніше у цьому проєкті – це популяризувати та зробити все так, щоб влада, бізнес-представники звернули увагу на те, щоб простір був інклюзивний для людей з інвалідністю і також для мам із дитячими візочками. Це соціальний, мотиваційний і, завдяки Олександру, іронічний проект", - коментує Оганян свою діяльність.

Оганян з дочкоюФото: instagram.com/armen_oganian

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня

Дружина Віктора Розового розповіла про його реабілітацію після серйозного поранення на фронті

Що відомо про стан здоров'я коміка Віктора Розового, який отримав важку травму - захисник планує реабілітацію за кордоном

Позитив після тривалого мовчання розсекретив свою кохану: хто підкорив серце виконавця

Олексій Завгородній із гурту Время и Стекло підтвердив роман з танцівницею Юлією Сахневич - артист показав романтичне відео