Лайм

Навіть ціною неучасті: Ізраїль відмовився змінювати "політизовані" слова в пісні для "Євробачення"

Еден Голан може не поїхати в Мальме

Пісню ізраїльської співачки Еден Голан, з якою вона планує виступити на "Євробаченні-2024", можуть не допустити до конкурсу через "політизовані" слова. При цьому Ізраїль відмовляється змінювати текст конкурсного треку – навіть ціною неучасті країни у цьогорічному пісенному шоу.

У розпорядженні місцевого видання Israel Hayom опинився текст пісні October Rain ("Жовтневий дощ"), назва якої є відсиланням до терористичних подій 7 жовтня 2023 року, коли бойовики ХАМАС обстріляли міста Ізраїлю, що надалі призвело до бойових дій у Газі.

Читайте також: Церква в Іспанії засудила провокаційну пісню, яка представить країну на "Євробаченні-2024".

Еден Голан Фото: instagram.com/kan_gimel

Пісня представниці Ізраїлю для "Євробачення-2024" написана двома мовами: англійською та івритом. Видання зазначає, що останні три рядки October Rain "описують стан ізраїльського цивільного населення під час нападу".

"Немає повітря, щоб дихати;

Немає місця,

Немає мене з дня на день" , - йдеться у куплеті.

Трек закінчується словами, які натякають на вбитих мешканців Ізраїлю: "Вони всі були хорошими дітьми, кожен із них".

Ізраїльські журналісти пишуть, що опис ситуації в Ізраїлі протягом усієї пісні, ймовірно, стане центром суперечки між ізраїльським мовником Kan та Європейською мовною спілкою (EBU), яка керує міжнародним пісенним конкурсом.

В одному із куплетів Еден Голан співає слово "квіти". У цьому контексті майже кожен ізраїльтянин знає, що солдати, які загинули в бою, є частиною сленгу ЦАХАЛ. Але для європейських глядачів це не обов’язково може мати політичний контекст.

Ізраїльська співачка може не поїхати на "Євробачення-2024" Фото: instagram.com/kan_gimel

Якщо пісня буде дискваліфікована на тій підставі, що вона порушує правила, Kan не вноситиме зміни до тексту й Ізраїль відмовиться брати участь у цьогорічному конкурсі.

Рада ізраїльського мовника провела термінове засідання, на якому заявила: "Ми не змінюватимемо жодного слова, навіть ціною неучасті Ізраїлю в Євробаченні цього року".

Нагадаємо, пісня представниці Ізраїлю мала бути представлена минулого тижня, проте презентацію відклали на прохання організаторів "Євробачення". В EBU заявили, що хочуть затвердити текст пісні, щоб переконатись, що вона не містить політичного посилу.

Дізнайтеся, хто буде головними конкурентами України на Євробаченні-2024: букмекери зробили прогнози.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Євгенія Власова пояснила зникнення зі сцени на роки та заговорила про відновлення кар'єри

Євгенія Власова розповіла, чому зникла із шоу-бізнесу - співачка заявила, що їй потрібно було зробити паузу через обставини у житті

Ірина Сопонару вийшла заміж за свого коханого-іноземця: акторка показала зворушливі весільні кадри

Ірина Сопонару і її обранець Ріс одружилися - акторка показала весільні кадри - що відомо про її особисте життя

Рожевий манікюр на випускний: стильні дизайни у модному кольорі

Дівчатам, які готуються до випускного, варто обрати ніжні відтінки манікюру, які асоціюються з молодістю та свіжістю. Рожевий колір манікюру може ідеального доповнити ваш образ