Лайм

Лютий триває: українські зірки поділилися емоціями у другі роковини вторгнення

Два роки великої війни

Два роки тому Україна прокинулася від гучних вибухів та пронизливих звуків сирен - Росія розпочала повномасштабне вторгнення. У другі роковини великої війни українці згадують той страшний день, 24 лютого 2022 року, який розділив наше життя на "до" та "після", й зірки не стали винятком. Знаменитості діляться своїми спогадами та емоціями у соціальних мережах.

Читайте також: Два роки великої війни: як починалось вторгнення в Україну 24 лютого.

Оля Цибульська

"Що ви жодного разу не робили від 24.02.2022? Сьогодні вночі не спалося. Спогади ходили по хаті і зазирали в кожен куток серця. Спогади і розуміння, що боротьба продовжується. Лютий триває. Від 24.02.2022 досі сплю вдягнена. Від народження - не однаково мені. Тримайся, моя рідна, Україно!", - написала співачка в Instagram.

Фото: instagram.com/cybulskaya

Лілія Ребрик

"2 роки страшного лютого. Кровожерливого. Темного. Холодного. Жорстокого. Стільки невилитого болю в кожному з нас. Стільки втраченого. Стільки зламаного. Стільки сліз… Не хочеться нічого говорити. Згадаємо сьогодні всіх, хто віддав життя: дорослих і навіки маленьких янголят. За всі ці майже 10 років…", - присвятила вагітна ведуча свій допис пам'яті загиблим українцям.

Фото: instagram.com/liliia.rebrik

Слава Дьомін

"24 лютого 2022 року в 0:30 я повернувся з прем'єри фільму "Велика прогулянка", де був з сином. Сина відвіз до мами, а сам ліг спати з думками: "Курва! Завтра же ж вставати в 5:50 на ефір". Встав я в 5:20 від дзвінка свого менеджера і під його слова: "Вставай! Київ бомблять" А далі ви все знаєте. Дякую хлопцям і дівчатам за те, що даєте мені можливість писати це. І дякую вам, українці, за те, що ви СИЛА", - написав телеведучий.

Фото: instagram.com/slavademin_official

Ірина Горова

"У кожному з нас живуть власні спогади, які накопичуються з 24 лютого 2022 року до сьогодні. Але я вважаю, що по-справжньому глибоко говорити про війну здатні лише ті, хто був в її епіцентрі. У боротьбі за нашу свободу гинуть люди, найкращі люди країни, найталановитіші художники, письменники, музиканти, поети... Але їхні голоси звучатимуть вічно, - написала продюсерка і колишня дружина Потапа. - Вічна памʼять всім загиблим за ці жахливі криваві 2 роки; за ці 10 років, коли війну ще не називали війною".

Читайте також: З'явилося розчарування: Дмитро Дікусар у ЗСУ розповів, як його змінили два роки великої війни.

Фото: instagram.com/gorovaya_irina

Євген Синельников

"Тоді не міг навіть уявити, що війна триватиме так довго, але вже тоді була впевненість у перемозі, адже зло завжди програє!", - написав режисер, який разом із сім'єю два тижні провів в оточенні російських загарбників у Бучі.

Фото: instagram.com/synelnykov_yevgen

Надя Дорофєєва

"24.02.22 назавжди стало межею для всіх нас, яка поділила життя на "до" та "після". Між цими фото відстань у 2 роки. На першому – починається моя найстрашніша у житті дорога, дорога у невідоме. А на другому – я відчуваю, що я на своєму шляху і я вдома. І це найцінніше відчуття. Дякую нашим захисникам і захисницям за те, що у нас є дім. Вічна шана полеглим Героям!", - написала співачка.

Фото: instagram.com/nadyadorofeeva

Аніта Луценко

"Страшний день, який розділив наше життя на до і після. У кожного є історія, як це було в деталях, яку не забудеш ніколи, як і не забудеш відчуття жаху, шоку, адреналіну в тілі, перші панічні атаки у житті... про те як згуртувалися українці - це фантастика. Повне єднання в біді. Немає слів…", - написала фітнес-тренерка.

Фото: instagram.com/anitasporty

Наталка Денисенко

Акторка, чий чоловік боронить Україну на фронті, разом із Діаною Глостер записала проникливий вірш, який присвятила всім захисникам та захисницям, а також полеглим героям.

"Два роки сліз, болю, страху та страждань, але ми стоїмо, продовжуємо жити попри все. Ця сила надихає і ніколи не перестає дивувати. Якщо ви читаєте цей текст, пам’ятайте, що найголовніше - зберігати любов, віру та надію в серці. Тільки так ми переможемо і будемо мати сили відновлювати нашу рідну країну. Тримаємось. Вже 2 роки. Неймовірно", - написала артистка в дописі.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення Diana Gloster (@dianagloster)

Джамала

Українська співачка, яка чекає на третю дитину, показала кадри з документального фільму з ініціативи Голосу Америки під назвою "Jamala: Songs of Freedom"

"У цьому фільмі все те, що відбувається з 24 лютого 2022 року. У цих документальних кадрах те, що переживають українці вже два роки. Тут, про історію з початку повномасштабного вторгнення Росії, про ці два роки втрат, біль, страждання, очікування. Але в той же час, цей фільм – про нашу відчайдушну боротьбу за свою свободу. Кожен з нас, на своєму місці, намагається робити все залежне, щоб прискорити нашу перемогу. І ми обов'язково переможемо!", - наголосила Джамала.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення Jamala (@jamalajaaa)

Марина Боржемська

"24 лютого 2022 - день, який ти ніколи не зможеш забути. Гул сирен, який досі стоїть в вухах. Страх та відчай, які досі пронизливо добираються до кісток. Вибухи, які ти чуєш у голові. Налякані очі, які не перестають зникати перед тобою та багато іншого, що супроводжує щодня. Сльози та кров, якими вкрита уся наша країна. Наша обʼєднаність у цю мить, яка залишиться на все життя. Вкрадене сьогодення, в якому ми все одно не втрачаємо віру у світле майбутнє наших дітей та людей. Все це ніколи не забути… Ми - нація, яка заслуговує на мрію, на життя, на світло, на безмежне прагнення до любові та непохитно виборюємо це щодня. І коли говорять, що ми звикли до цього стану, в якому перебуваємо, хочу сказати ні! Ми адаптувалися. Так влаштований наш мозок. Але це різні поняття, які не можна плутати між собою", - зазначила фітнес-тренерка.

Фото: instagram.com/uzelkova.marina

alyona.alyona

"Так важко усвідомити та повірити в те, що 2 роки тому життя українців змінилося назавжди. Мільйонам довелося покинути свої домівки та почати життя з самого початку. Сотні тисяч стали на захист держави та борються з ворогом, поки ми з вами допомагаємо їм усім, чим можемо. В наших серцях є віра, надія та любов", - написала представниця України на "Євробаченні-2024".

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширень Альона (@alyona.alyona.official)

Гурт "Океан Ельзи" зворушив українців новою піснею "Відповідь" .

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Фундамент миру закладено, але треба ще пережити липень: астролог Влад Росс дав прогноз Україні

Астролог Влад Росс прогнозує припинення бойових дій в грудні 2024 року, а кінець війни у 2025 році

Життя вже не буде колишнім: кому пощастить після повні у червні

Повня у червні відбулася у день літнього сонцестояння. Ця подія принесла успіх трьом знакам Зодіаку

Демон лютуватиме, однак визнає поразку: старець Геронтій отримав видіння про кінець війни

Старець Геронтій отримав видіння про переможні битви на полі бою, поразку Росії і повернення захоплених ворогом територій