Лайм

Живе на пенсію з інвалідності і не має роботи: що стало з відомим дизайнером Залевським

49-річний чоловік зізнався, що у нього діагностували тяжку хворобу

Свого часу Олексій Залевський був відомим дизайнером та художником по костюмах, а також режисером-постановником та ведучим шоу. У його вбраннях виступали українські зірки, а його покази називали сміливими та авангардними. Тепер життя Залевського повністю змінилося. У відвертому інтерв'ю проекту ТСН "Наодинці" Залевський зізнався, що серйозно хворий, не має роботи та живе на мізерну пенсію.

Читайте також: Як склалася доля Сальвадора Собрала – переможця "Євробачення", якому пересадили донорське серце.

Олексій Залевський був популярним модельєром і часто з'являвся на ТБ Фото: Facebook

"З точки зору дизайну роботи вже давно немає. Спочатку було два роки коронавірусу, а потім два роки війни. Мода нікому не потрібна. Безглуздо займатися фешн-бізнесом. У мене перед війною був дуже хороший і великий контракт з Америкою, я робив парфум і дизайн коробки для великого американського бренду. У мене мало бути все добре, але все розвалилося", - розповів дизайнер.

Зараз Залевський не має заробітку: він живе на пенсію по інвалідності, шукає роботу і не вірить, що хтось із українських знаменитостей йому допоможе.

"У мене офіційна пенсія 2070 гривень. Все. Тому так живемо. Я в пошуку роботи. Поки був час, вивчав різні програми для монтажу відео, корекції кольору, постпродакшену. Сам почав колупати свій третій фільм, - зізнався він. - Поки немає роботи, мені ніхто не пропонував. Попадається за 3-5 доларів на годину примітивна робота. Я був готовий і на неї, але поки що у мене не зрослося".

Фото: скріншот "ТСН"

У 2011 році Залевський був режисером шоу "Зірка+Зірка 2" на каналі "1+1", у його екстравагантних образах виступала Оля Полякова. Після закінчення проекту співачка перестала співпрацювати з дизайнером і жодної пропозиції роботи від українських зірок Залевський не отримав.

"Я на цих зірок вже особливо не розраховую, – каже він. – Коли ти на проекті режисер, вони до тебе прислухаються, роблять компліменти. А потім…"

Читайте також: Куди зник співак Євген Літвінкович – зірка українських вокальних шоу, якого називали жінкою.

Співачка Кіра Мазур на показі Залевського в авангардній сукні із презервативів, 2017 рік Фото: https://www.facebook.com/zefir.online

Співпраця з Українським тижнем моди Залевського також припинилася. Він розповів про суперечку з Іриною Данилевською – головою оргкомітету Ukrainian Fashion Week. Модельєр хотів, щоб його покази відбувалися в перший день Тижня моди, коли приходить преса, дизайнери отримують із цього найбільше уваги, слави та грошей. Його, однак, завжди ставили на останній день, коли потрібно "загнати" людей, які вже втратили інтерес до заходу.

"Я сказав, що за 25 років роботи гідний брати участь у відкритті, в перший день. Мені набридло бути клоуном, заганяти людей до зали. Я не отримував преси, грошей, слави, навіщо я в цьому беру участь? Я говорив, що хочу, щоб мій показ був у перший день. Данилевська сказала добре, а потім мене вигнали", - розповів Олексій.

Не всі роботи Залевського були авангардними Фото: Facebook

Щоб заробляти на життя та оплачувати покази, він із командою майстрів займався масовим одягом - шили "поліестерові штанці" та футболки, виконували індивідуальні замовлення, шукали клієнтів. На жаль, коронавірус та війна ще більше підкосили його фінансове становище.

Зараз Олексій Залевський намагається випустити свій фільм, хоч і не вірить у його успіх.

"Я намагаюся себе налаштувати. Написав сценарій один про війну, але все у фінансовому питанні. Паралельно доробляю фільм вже четвертий рік. Він не на злобу дня, не на тему війни. Він філософсько-фантастичний, випускати його безглуздо", - вважає він.

Щодо особистого життя Залевський не надто говіркий. Йому 49 років, у нього немає дітей та стосунків. Як представника ЛГБТ-спільноти дизайнер себе не розцінює, хоч і не виключає, що може полюбити чоловіка.

Читайте також: Що зараз із Дунканом Лоуренсом - переможцем "Євробачення", який зіграв весілля з чоловіком.

Залевський не вважає себе геєм, адже стосунки з чоловіком мав 30 років тому. Фото: Facebook

"Секс із чоловіком у мене був років 30 тому. Було і було, і все. Усі в молодості експериментують, всі пробують. У мене хороші про це спогади, але більше цього не було, - зізнався він. - Називати себе геєм, якщо це було 30 років тому – дивно. Або треба продовжувати, або вже ні. Може, я буду геєм, може когось зустріну".

Залевський пояснив, що стать людини не відіграє для нього ролі, і на тіло він уваги не звертає. Для дизайнера важливіше відчуття та емоції. Також він мріє одного разу стати батьком. Колись із подругою Олексій хотів усиновити двох дітей, але жінка завагітніла та народила дитину від іншого чоловіка. "Я буду прекрасним татом. Я удочерю чи всиновлю когось із задоволенням", - каже він.

Вже за кадром Олексій Залевський зізнався журналістам, що у нього діагностували некроз кісток. Його кісткова тканина руйнується, страждають суглоби. Без операції на стегнах дизайнеру загрожує інвалідність та втрата можливості ходити.

"Я не хотів би спекулювати на цій темі, зараз багато військових, яким теж потрібна допомога. Тому і не хотів говорити про це публічно", - сказав Залевський.

Читайте також: Куди зник і як зараз виглядає український продюсер та співак Дмитро Клімашенко: фото.

У Олексія Залевського некроз кісток Фото: скріншот "ТСН"

Сума, необхідна для хірургічного лікування, становить 14 тисяч євро. Дизайнер зізнався, що у нього немає таких грошей, але просити їх у знайомих чи друзів не хоче – вважає це негідним. В інтерв'ю Залевський також заявив, що позитивно ставиться до евтаназії.

"Або ти проживеш 30 років овочем, або 1 рік людиною. Лежати 30 років овочем я не хочу. Що буде, то буде. Ми не обираємо свою смерть, хоча я, можливо, виберу. Якщо людина не хоче жити і мучиться, потрібно це зробити. Але зробити красиво", - каже він.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Назавжди: Ніколь Кідман романтично привітала чоловіка з 18-ю річницею шлюбу

Оскароносна акторка Ніколь Кідман і кантрі-співак Кіт Урбан показали романтичне фото з нагоди 18-ї річниці весілля

Діти щасливі: Наталія Могилевська показала прийомних доньок на рідкісних кадрах

Відома українська співачка Наталія Могилевська порадувала своїх доньок Софію та Мішель незвичною рослиною, яка харчується комахами

Усик відреагував на підтримку з боку всесвітньо відомого репера

Український боксер Олександр Усик показав фото з американським репером Снуп Доггом та подякував йому за підтримку