Лайм

Ніхто не фронтовик: Фагота з "ТНМК" обурила заява Олега Скрипки щодо мобілізації артистів

Музикант прокоментував слова колеги

Олег "Фагот" Михайлюта з гурту "ТНМК" відреагував на заяву Олега Скрипки про те, що артистів не доречно запитувати про мобілізацію. Лідер "Воплі Відоплясова", який у період великої війни відзначився не однією скандальною заявою, сказав, що він "баяніст" і на військових питаннях не розуміється.

Лідер "Танок на майдані Конґо" вважає, що кожен чоловік в Україні має вміти захистити себе, свою сім'ю та свою країну незалежно від того, чи дотичний він до військової справи. Він наголосив, що українські артисти мають бути готовими взяти до рук зброю нарівні з іншими військовозобов'язаними громадянами. Таку думку він висловив в інтерв'ю Gazeta.ua.

Читайте також: Більше користі, ніж в окопі: Дмитро Шуров заявив, що артистам потрібна бронь від мобілізації.

Фото: instagram.com/tnmkongo

"Так ніхто не фронтовик! То, що – нам просто віддати країну в руки ворогу? Ясно, що є люди більш дотичні до військової справи і мають до того хист. Однак треба розуміти, що зараз кожен чоловік в Україні повинен вміти захищати себе, своїх близьких, рідне село чи місто. Ніхто з нас не обирав шлях стати вбивцею, але коли йдуть вбивати тебе - треба брати в руки зброю. Це стосується абсолютно всіх, і артисти не є винятком. Не вмієш поводитись зі зброєю чи керувати дроном - йди вчись", - сказав Михайлюта.

Нагадаємо, раніше Олег Скрипка заявив, що деяких чоловіків варто випускати за кордон, оскільки в Україні війна "не така тотальна". Робити це нібито можна за донат.

В ефірі телемарафону музикантові пригадали його слова. Спочатку лідер ВВ запитання журналістки назвав "маніпуляцією", а потім заявив, що це його особиста думка, і він нікому її не нав'язує.

"Я не є спеціалістом у цьому питанні. Я зараз озвучу свою думку, а потім хтось це використає. Потім я буду винним. Ми ж цього не хочемо чи хочемо? Яка задача в нас? Набрати лайки й мене макнути?", - сказав Скрипка. А потім додав, що він "баяніст", у якого недоречно запитувати про мобілізацію.

Фото: instagram.com/o.skrypka

"Баяніст – громадянин, виборець і баяністи зараз на фронті. У нас немає чіткого поділу. Вчора ти варив каву професійно, а сьогодні ти професійний штурмовик", - наголосила журналістка.

Читайте також: Олег Скрипка заявив, що красиві жінки "самі винні" у насильстві та агресії чоловіків.

Також нагадаємо, що Олег Михайлюта на початку повномасштабної війни приєднався до добровольчого батальйону "Реванш". У нього він вступив після того, як не зміг приєднатися до тероборони Києва.

"На нуль мене так і не пустили. Командири батальйону мене бережуть. Тролять мене, що занадто дорогий, щоб мене пускати в якісь "передряги". Але я починаю вчитися. Мені "бушмастер" такий красивий підігнали друзі з ветеранки – з ним треба навчитися працювати. Потім пройшов курс "такмеда" у Дениса Суркова. Тепер я горло можу перерізати, але щоб людина вижила. Трубочку, катетер вставити, декомпресію легень зробити при пневмотораксі. Мені іноді важко собі уявити, що я на справі це колись можу застосувати, але треба знати все", - розповідав Михайлюта у червні 2022-го.

Нині музикант виступає на благодійних концертах в Україні та за кордоном, і про свою службу нічого не розповідає.

Фото: instagram.com/tnmkongo

Раніше щодо мобілізації артистів висловився український співак DZIDZIO.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків

Винна я: Оля Цибульська повідомила про аварію і показала розбиту автівку

Українська співачка Оля Цибульська потрапила у ДТП в Києві та розбила свій автомобіль - артистка врізалася у паркувальний бар'єр

Усі зберігають оптимізм: друг онкохворого Чарльза III розповів про стан його здоров'я

Стан здоров'я Чарльз III, який лікується від онкології, погіршився - про це розповів друг короля - що відомо