Лайм

Немає того характеру: Тарас Тополя чесно відповів, чому не повертається на фронт

Музикант пригадав, якою була його служба

Лідер гурту "Антитіла" Тарас Тополя, який нещодавно прокоментував піар на темі війни, цього разу висловився про можливе повернення на фронт. Так, артист чесно зізнався, що такий сценарій може реалізуватися лише у тому випадку, якщо відповідний наказ буде виданий новим очільником генштабу Олександром Сирським.

Думками стосовно служби на фронті виконавець поділився в програмі "Ближче до зірок". Зокрема, він зазначив що фронт - це не те місце, яке можна порівнювати з "прогулянкою чи куражем", а також додав, що нині не має "того характеру", який дозволив би йому добровільно повернутися на війну.

Читайте на тему: Телеведуча Людмила Барбір показала чоловіка-військового, який пішов на війну добровольцем.

Тарас ТополяФото: instagram

"Ми провели на фронті більш як сім місяців. Фронт - це не прогулянка, чи якийсь кураж. Це піт, кров, сльози, біль, втрата побратимів, поранення, бруд, матюки, перемоги й поразки. У мене немає того характеру, щоб я хотів добровільно туди повернутися. А якщо нас назад відкомандирує на передову новий очільник генерального штабу пан Сирський, то ми скажемо "так", і вирушимо на нуль. Ми військовослужбовцями були й залишаємося ними", - сказав Тополя.

Що стосується демобілізації чоловіка та інших учасників музичного колективу, то Тарас зауважив, що такий наказ був виданий Валерієм Залужним. Це сталося напередодні виступу артистів з Едом Шираном - саме з цієї причини було прийняте рішення вивести виконавців у резерв.

"Тарас Тополя, Сергій Вусик і Дмитро Жолудь продовжують нести службу в лавах 130 Батальйону ТРО, проте від сьогодні не виходитимуть згідно бойових розпоряджень на передову в якості стрільців-парамедиків евакуаційних екіпажів. В рамках власного Благодійного Фонду "Антитіла" зосередяться на матеріальному забезпеченні ЗСУ та 130-го Батальйону, підтримці дітей загиблих побратимів, аеро-розробці", - йшлося у заяві, опублікованій у серпні 2022 року.

Як відомо, учасники гурту "Антитіла" служили парамедиками. Як розповідав Тополя, головною ціллю їхньої служби був порятунок життя наших військових:

"Мене втішає, і така ж сама позиція і в гурту "Антитіла" у моїх друзів, побратимів, які поруч зі мною, що ми рятуємо життя. Ми хоча і на війні, але ми намагаємося врятувати життя. Маючи, звичайно, зброю в руках і застосовуючи її, але наша головна функція - рятувати життя. Давати змогу вижити побратимам: чиємусь синові, чиємусь батькові, чиємусь братові", - говорив музикант у період своєї служби.

Читайте також: Вже ніколи не буде соромно: українські зірки відреагували на відставку Валерія Залужного.

гурт "Антитіла"Фото: instagram

Також фронтмен популярного українського гурту зазначав, що він та його команда неодноразово потрапляли під обстріл і були ситуації, коли "все було на межі". Але найстрашніше, за словами музиканта, – коли поруч мертвий побратим і ти вже нічим не можеш йому допомогти.

  • Тим часом співак Гарік Кричевський заявив, що відомим артистам потрібно дати бронь від мобілізації.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації