Лайм

Чи мають воювати знаменитості: актор у ЗСУ Костишин поділився думкою про мобілізацію артистів

Чоловік служить з осені минулого року

Тема мобілізації артистів є однією з найбільш обговорюваних в українському суспільстві. Одні вважають, що зіркам не місце на фронті та їм потрібно давати "бронь", інші переконані, що воювати мають всі військовозобов'язані чоловіки, у тому числі й лідери думок. Костянтин Костишин, який мобілізувався у ЗСУ у віці 58 років, поділився своєю думкою щодо цього питання.

В інтерв'ю OBOZ.UA актор театру та кіно сказав, що поділяє точку зору деяких своїх колег, що всі придатні до служби чоловіки мають долучитися до захисту країни, й знамениті артисти - не виняток.

Читайте також: Все має бути професійно: DZIDZIO висловився щодо мобілізації артистів і блогерів.

Костянтин Костишин служить у ЗСУ Фото: facebook.com/kostyshyn.kostya

"Я не вважаю, що актори – це якісь привілейовані люди. Моя однозначна відповідь: мають йти на фронт всі ті, хто придатний до служби", - сказав Костишин.

Водночас він розуміє, що всіх артистів забрати на фронт не вийде, адже театри мають працювати, щоби підтримувати дух українців під час війни.

"Але і розумію, що не можна веслувати під один гребінець – геть всіх забрати. В будь-якому разі театр не може не працювати. Частина акторів має залишатися і грати вистави. Підтримувати дух людей і допомагати їм не впасти в прірву безнадії, - додав він. - Театр має існувати, але не може бути так, що акторів війна не стосується. Насправді, такого в нас і немає – на фронті чимало артистів. На жаль, маємо вже і загиблих".

Читайте також: Український актор Богдан Колесник загинув від поранень на фронті: йому було 36 років.

У відпустці Костишин зіграв у виставі Фото: facebook.com/kostyshyn.kostya

Зірка серіалу "Повернення Мухтара" отримав повістку восени 2023 року і доєднався до Збройних Сил України. Костянтин Костишин служить на південному напрямку, але де саме не розкриває "з метою безпеки". Єдине, що розповідав актор про свою службу у ЗСУ, це те, що його оточують "дуже хороші хлопці".

Раніше своєю думкою щодо мобілізації артистів поділився співак MOLFAR, який з перших днів російського вторгнення боронить Україну на фронті.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків