Лайм

"Оскар-2024": коли і де дивитися церемонію нагородження головної кінопремії року

Транслювати подію в Україні буде канал "Суспільне Культура"

Вже 10 березня відбудеться головна кінопремія року "Оскар-2024". 96 церемонія нагородження традиційно пройде в театрі "Долбі" Лос-Анджелесі.

Після оголошення номінантів, яких оголосили наприкінці січня, стануть відомі переможці та володарі золотих статуеток. Церемонія транслюватиметься в ніч з 10 на 11 березня о 20:00 за американським часом, а в Україні її покаже канал "Суспільне Культура". Трансляція з червоної доріжки почнеться о 00:30 по Києву, початок церемонії нагородження - о 1:00.

11 березня о 20:30 на "Суспільній Культурі" також можна буде подивитися скорочений повтор трансляції.

Читайте на тему: "20 днів у Маріуполі", "Оппенгеймер" та інші переможці премії BAFTA, яку називають "британським Оскаром".

Фото: Суспільне Культура

Ведучим церемонії нагородження стане американський комік і телеведучий Джиммі Кіммел, який вже вчетверте виступає у цій ролі. Нагадаємо, у минулому він вів церемонію у 2017, 18 та 23 роках. Вручатимуть нагороди переможцям такі зірки, як Аль Пачіно, Стівен Спілберг, Зендея та інші діячі світового кіно.

Фото: instagram.com/theacademy

До речі, до однієї з номінацій "Оскара" потрапила стрічка українського виробництва "20 днів у Маріуполі". Букмекери прогнозують, що саме цей фільм здобуде перемогу у категорії "Найкращий документальний фільм". У даній категорії кіноробота режисера Мстислава Чернова конкурує з наступними стрічками:

  • "Боббі Вайн: Народний президент" (Уганда, Великобританія, США)
  • "Вічна пам'ять" (Чилі)
  • "Чотири дочки" (Німеччина)
  • "Вбити тигра" (Канада)

"20 днів у Маріуполі" – перший український фільм, який потрапив до номінації на "Оскар", починаючи з 1997 року, коли Україна почала висувати національних претендентів на премію. Раніше жодна стрічка не проходила відбору, який, як відомо, проводиться членами Американської академії кінематографічних наук і мистецтв.

Читайте також: Хто отримав найпрестижнішу музичну премію "Греммі-2024": список переможців.

Фільм українського виробництва розповідає про двадцять днів, які Чернов провів зі своїми колегами-репортерами в облозі міста Маріуполь. Чоловік зібрав кадри, зняті після початку російського вторгнення в Україну командою Frontline та Associated Press (AP). Стрічка показує військові злочини армії РФ, гуманітарну катастрофу в Маріуполі, масові поховання цивільного населення та обстріл пологового будинку.

До речі, "Оскар" - найпрестижніша нагорода у кінематографі США. Вручається з 1929 року Американською академією кіномистецтва, створеною Луїсом Майєром з кіностудії Metro-Goldwyn-Mayer у 1927 році. Цього року продюсерами масштабної події стали Радж Капур та Кеті Маллан, режисером – Хеміш Гамільтон.

  • Тим часом український фільм про військового Харкова виграв гран-прі престижного кінофестивалю "Санденс".

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Винна я: Оля Цибульська повідомила про аварію і показала розбиту автівку

Українська співачка Оля Цибульська потрапила у ДТП в Києві та розбила свій автомобіль - артистка врізалася у паркувальний бар'єр

Усі зберігають оптимізм: друг онкохворого Чарльза III розповів про стан його здоров'я

Стан здоров'я Чарльз III, який лікується від онкології, погіршився - про це розповів друг короля - що відомо

Уклін всім героям: українські зірки вшанували пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

26 квітня 2024 року виповнюється 38 років з дня Чорнобильської аварії - зірки висловилися про річницю - фото