Лайм

Мовчить про війну і публікує відео для дорослих: що стало зі співачкою Євою Бушміною

Артистка та її чоловік-одесит обрали позицію "громадян світу"

За роки існування гурту "ВІА Гра" у її складі змінилися десятки учасниць, починаючи від Альони Вінницької та Надії Мейхер і закінчуючи Софією Тарасовою, Уляною Синецькою та Ксенією Поповою, проти яких Росія ввела санкції за критику війни в Україні. У 2022 році проект Костянтина Меладзе припинив своє існування, а ми розповідаємо, як склалося життя та кар'єри його експідопічних. Цього разу мова піде про 34-річну Яну Швець, яка виступала у "ВІА Гре" під псевдонімом Єва Бушміна, а нині відома як Layah.

Читайте також: Живе в Іспанії і називає себе ухилянтом: що зараз із сином зрадниці Таїсії Повалій.

Фото: https://www.instagram.com/layahmusic/

Яна Швець народилася у Свердловську Луганської області (місто перебуває під окупацією Росії з 2014 року), а у віці 12 років переїхала з родиною до Києва. Там майбутня співачка навчалася у Київській академії естрадного та циркового мистецтва на факультеті естрадного вокалу, після чого наполегливо прокладала шлях до шоу-бізнесу.

До популярності Бушміна (дівоче прізвище матері Яни) співала у поп-гурті "Lucky", була бек-вокалісткою Насті Каменських та гурту "Авіатор", вела ранкове шоу на музичному каналі "М1" і двічі брала участь у "Фабриці зірок". У 2010 році співачка приєдналася до складу гурту "ВІА Гра", її колегами на той час були Альбіна Джанабаєва та Надія Грановська, яку невдовзі змінила Санта Дімопулос.

За час участі Єви Бушміної у "ВІА Грі" гурт випустив три великих хіта - "Пошел вон", "День без тебя", "Алло, мам!" Незважаючи на успіх складу, у 2012 році Меладзе розпустив гурт, щоб незабаром оголосити про запуск нового реаліті-шоу "Хочу у ВІА Гру", де дівчата боролися за шанс стати учасницями проекту.

Єва Бушміна, Альбіна Джанабаєва та Надія Мейхер у складі "ВІА Гри" (2011) Фото: Wikipedia

З початком сольної кар'єри Яна змінила псевдонім Єва Бушміна на Layah. З цим сценічним ім'ям вона випустила альбом і два EP, випустила 6 відеокліпів, три з яких зняла Таню Муїньо - режисерка з Одеси, яка нині працює із топовими світовими зірками у США.

Читайте також: Після розлучення Віра Брежнєва публічно звернулася до Костянтина Меладзе: що сказала співачка.

Яна Швець довгий час тримала особисте життя в секреті, тому для багатьох стало сюрпризом, що після виходу з "ВІА Гри" у 2013 році вона народила дочку Едіту від українського бізнесмена Дмитра Ланового – сина Володимира Ланового (екс-міністра економіки та кандидата у президенти України під час виборів 1994 року).

Яна Швець (Єва Бушміна або Layah) із чоловіком Денисом Грищуком Фото: https://www.instagram.com/layahmusic

Шлюб Бушміної та Ланового не тривав довго. Нині співачка живе зі скульптором з Одеси Денисом Грищуком, відомим під псевдонімом Grishigiano. Пара перебуває у Франції, куди, судячи з фото в Instagram, переїхала ще до початку повномасштабної війни. Вона продовжує випускати пісні, а також публікує разом із чоловіком еротичний контент на OnlyFans – сервісі, який дозволяє продавати свої фото та відео фанатам за платну підписку.

"Ми Гриша та Яна, творчий сплав скульптора та музиканта. На цій сторінці ви побачите чисте кохання, мистецтво насолоди та безмежну пристрасть", - йдеться в описі їхньої сторінки.

Фото: https://www.instagram.com/grishigiano/

Відверті матеріали Бушміна з чоловіком публікують також і в Instagram: співачка сміливо оголюється, бере участь у фотосесіях та відеозйомках.

Читайте також: Там головне - гроші: Бєдняков висловився про Регіну Тодоренка, яка мовчить про війну.

Фото: https://www.instagram.com/grishigiano/

Що ж до громадянської позиції, то тут українці забракло сміливості її висловити. Артистка жодного разу не засудила військову агресію РФ, не згадала Україну у своїх публікаціях. У березні 2022 року на її сторінці з'явилося фото, де вона засудила "старих політиків", які не дбають про планету Земля.

"Світом не повинні керувати люди, яким місце в будинку для літніх людей, яким давно настав час доглядати сад, няньчити онуків і подорожувати Європою на свою високу пенсію. Їхня епоха завершилася. Настав час людей нового покоління! Людей усвідомлених, які дбають про навколишнє середовище і Людей прогресивних, які очищують океани від пластику, а не створюють нові види зброї, - написала Бушміна. - Настав час людей вільних, які відчувають і люблять все живе, а не людей, які хочуть панувати і керувати всім живим! Ваші цінності більше не актуальні. Забирайте своє золото, трильйони доларів, нафту, віруси, ядерну зброю і дайте нашому ДОМУ спокій! Наші цінності інші! Ми народжені створювати, а не руйнувати! Купіть собі окрему планету та знищуйте її своїми ракетами, винищувачами та бомбами там".

Читайте також: Повний атас: брат Антоніни Паперної прокоментував її мовчання про війну та роботу в Москві.

Фото: https://www.instagram.com/layahmusic

Інших публікацій на тему війни в Україні в Instagram Бушміної не було. Мовчить на цю тему також і її чоловік-одесит. У квітні 2022 року, коли світ жахнувся жорстоким кадрам із деокупованої Київщини, скульптор Грищук вирішив процитувати Жака Фреска (російською мовою).

"Я - патріот землі. Для мене не має значення, де на її поверхні живе та чи інша людина. Мені неприємні ігрища владолюбних політиків і мені начхати, в яких відносинах знаходяться наші з тобою країни. Ми всі люди, людство один біологічний вид, - написав чоловік. - Я не бачу важливості в тому, хто володіє яким-небудь шматочком цієї планети, якщо ми знищимо її ядерним вибухом або просто витратимо всі життєво важливі запаси, намагаючись довести свою уявну правоту. Я люблю свій дім - свою планету Земля".

Денис Грищук Фото: https://www.instagram.com/grishigiano/

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації