Лайм

Куди зник Лері Вінн - зірка 90-х заявляв, що Олег Винник "злизав" його образ

На початку 2000-х співак зав'язав із шоу-бізнесом

У 1990-х українська естрада звучала голосами, які на сучасній сцені вже майже не почуєш. Серед них - Лері Вінн, який прославився російськомовними хітами "Ветер" и "Самолет". Блакитноокий блондин був улюбленцем жінок і носив статус "головного романтика", але раптово зник із публічного життя. Розповідаємо, що з ним сталося.

Читайте також: Половина їхньої суті - це Росія: Алан Бадоєв висловився про Софію Ротару, яка мовчить про війну.

Фото: https://www.facebook.com/leriwinn

Лері Вінн (справжнє ім'я – Валерій Дятлов) родом із Дніпра, хоча дитинство та юність провів у Вінниці. Його сходження до популярності почалося у 1990 році, коли він працював у ресторанах, щодня виходив на сцену і співав на замовлення "Ах, какая женщина" по 10-20 разів. Це приносило гарні гроші, але у 90-ті Дятлов намагався заробляти й іншим способом – поїхав до Польщі, продавав з-під прилавка дефіцитні товари та золото. Звідти його депортували, і він повернувся до музики. Спочатку намагався пробитися на естраду в Росії, але повернувся до рідної Вінниці та записав альбом "Ветер с острова дождей". Так Лері Вінн набув слави в Україні та за її межами.

У артиста розпочалася співпраця з іншими зірками естради, і у 1996 році він перебрався до Києва разом зі своїм другом Віктором Павліком, з яким деякий навіть час ділив орендоване житло.

У столиці Лері Вінн був ведучим програми "Шлягер бо Шлягер" (1996-1999), продовжував виступати, записувати нові пісні та кліпи, включаючи популярний "Самолет". Також у 1999 році співак взяв участь у агітації за кандидата в президенти Леоніда Кучму. Разом з Ані Лорак він знявся в кліпі "Голосуй по уму, голосуй за Кучму", який сьогодні часто висміюють у соцмережах. Жарти жартами, але після такої підтримки Лері Він отримав від Кучми звання "Заслуженого артиста України".

Читайте також: Мовчить про війну та публікує відео для дорослих: що стало зі співачкою Євою Бушміною.

На початку 2000-х Лері Вінн випустив ще два альбоми ("Бумажный кораблик" та "Нарисованная любовь"), але незабаром зник зі сцени. Співак зайнявся бізнесом – відкрив івент-агентство з організації корпоративних вечірок. Хоча час від часу він виступав на заходах як запрошена зірка, повертатись на сцену не думав.

"Я надихався повітрям шоу-бізнесу, відійшов і присів на лавочку. Я в івенти занурився з головою. Не впевнений, що готовий до камбеку", - говорив він.

Проте у 2011 році Лері Вінн взяв участь у записі пісні Julia Voice "В новорічну ніч" разом з Арсеном Мірзояном, Тонею Матвієнком, Віктором Павліком, Петром Чорним, Василем Бондарчуком та Ніною Матвієнко.

Цікаво, що одного разу Лері Вінн фактично звинуватив у копіюванні свого образу Олега Винника. У 2020 році в інтерв'ю "ЖВЛ" співак сказав: "Винника злизали повністю з мене, не приховуючи цього. Я спілкувався з людьми, які це робили, а вони сказали: "На що тобі скаржитися? Ти ж все одно нічого не робиш". А нічого страшного, що і костюм, і манера - це я, тільки зразка 1998 року?"

Фото: https://www.facebook.com/leriwinn

Нині Валерій Дятлов, якого за старою звичкою називають Лері Вінном, мешкає у Києві. Йому 61 рік, у нього двоє дорослих дітей – син Артем та дочка Поліна. Артем Дятлов пішов стопами батька і теж займається музикою - він аранжувальник, звукорежисер та автор пісень.

Читайте також: Куди зникла Альона Вінницька, яка на початку повномасштабної війни розповідала про чоловіка у ТРО.

Син Лері Вінна Артем Дятлов також став музикантом Фото: https://www.facebook.com/motumanmusic

Щодо війни в Україні Лері Вінн не відмовчувався. Після початку повномасштабного вторгнення РФ на своїй сторінці у Facebook він записував звернення до знаменитостей-путіністів - представників російського шоу-бізнесу, з якими свого часу тісно співпрацював.

"Що відбувається в Україні, вам не видно, вам зручніше патякати з підворіття. Але тут йде масове винищення мирного населення, бомбардування житлових кварталів, дитячих садків, лікарень. Панове-товариші типу Баскова, Охлобистіна, Костомарова, Валуєва щиро поділяють думку їхнього лідера про те, що російська армія "звільняє Україну" від гніту "наркоманів, нацистів, злочинців". По-перше, не треба звільняти нас, ми і так вільні. Товариші, не треба відсиджуватися і ховатися за нагородами Путіна і спинами ваших 19-річних пацанів. Якщо ви так свято вірите, що російська армія несе мир, беріть в руки зброю, станьте попереду і ведіть їх вперед. Будете їх надихати. Автомати в руки, і в Україну. А ми тут вас зустрінемо з розкритими обіймами. Гостинність забезпечимо по вищому розряду, райдери можете не надсилати, ми й так знаємо, як вас зустрічати", - заявив артист.

Лері Вінну зараз 61 рік Фото: https://www.facebook.com/leriwinn

У соцмережах Лері Вінн час від часу виходить на зв'язок зі своїми друзями та шанувальниками, публікує короткі відео та фотографії. Про особисте життя зірка 1990-х не говорить, хоча 14 лютого 2022 року привітав неназвану кохану зі святом.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків

Винна я: Оля Цибульська повідомила про аварію і показала розбиту автівку

Українська співачка Оля Цибульська потрапила у ДТП в Києві та розбила свій автомобіль - артистка врізалася у паркувальний бар'єр

Усі зберігають оптимізм: друг онкохворого Чарльза III розповів про стан його здоров'я

Стан здоров'я Чарльз III, який лікується від онкології, погіршився - про це розповів друг короля - що відомо