Лайм

Я повертаюся в Україну: режисер "20 днів у Маріуполі" поділився планами після "Оскару"

Чоловік звернувся до свого народу із словами вдячності

Вперше в історії незалежної України стрічка українського виробництва здобула "Оскар", і режисер цієї знакової роботи озвучив свої плани після закінчення церемонії нагородження, яка проходила у Лос-Анджелесі. Так, він заявив, що найближчим часом повернеться до рідної країни.

Про це Мстислав Чернов сказав у зверненні, яке публікує "Голос Америки". Зокрема, у своїй промові він зазначив, що подібна журналістика отримує у світі "новий рівень довіри", і це стимулює і далі продовжувати роботу в цьому напрямку, створювати речі, які будуть розповідати світові правду та нагадувати про російські злочини, скоєні на українських землях.

Читайте також: Україна на "Оскарі": які українські фільми претендували на премію і що з цього вийшло.

Команда українського фільму "20 днів у Маріуполі"Фото: Getty Images

"Це перший "Оскар" для України, і це перший "Оскар" для AP, це перший "Оскар" для мене... Це означає, що важлива журналістика, на важливі теми отримує ще більше довіри у світі, де всі сумніваються. У той час, коли стало тенденцією критикувати журналістику, дуже важливо підтримувати її такими знаковими речами, як ось ця, що ми і намагаємося робити. Ми намагаємося вивести це на новий рівень, показати, що є історії, які треба розповідати по-різному. Але всі вони заслуговують на увагу. Це збільшує довіру до мене, а це означає, що я буду робити більше історій", - сказав українець.

Режисер також зауважив, що в Україні буде продовжувати займатися створенням репортажів. Він додав, що наша країна - далеко не єдина, чиї історії страждань мають бути почутими. Однак такий приклад, як цей, дозволяє все ще зберегти увагу до тимчасово окупованого Маріуполя та вкотре розповісти людям про ті страшні дні, які довелося прожити українському місту через російських загарбників:

"Я повертаюся в Україну, буду продовжувати робити репортажі. Але Україна - не єдина країна, де відбуваються важливі історії, і де люди страждають. Отже, знову ж таки, все це допомагає зберегти загальну увагу до Маріуполя, історії Маріуполя, історії України, але також це дає нам, як журналістам, довіру до того, щоб продовжувати працювати в інших місцях, і це те, що ми збираємося робити. Ми збираємося працювати далі. Ми будемо продовжувати робити репортажі".

Читайте на тему: Мстислав Чернов здобув перший "Оскар" для України: що відомо про режисера "20 днів у Маріуполі".

Крім того, на своїй сторінці в Instagram оскароносний режисер звернувся до українців зі словами подяки та присвятив їм свою нагороду. "Для нас велика честь представляти Україну на церемонії "Оскар". Ця статуетка, ця перемога - для українців, для маріупольців, - підсумував чоловік. - Дякую всім, хто боронить нашу країну і бореться за нашу свободу".

Нагадаємо, стрічка "20 днів у Маріуполі", яка розповідає про дні облоги українського міста, гуманітарну катастрофу та масові поховання, здобула перемогу у категорії Найкращий документальний фільм. Напередодні проведення масштабного заходу букмекери прогнозували, що саме цей фільм українського виробництва отримає першість та забере свій перший "Оскар". Також раніше Чернов отримав за свою визначну роботу премію Гільдії режисерів США, ще кіноробота перемогла на головній британській кінопремії BAFTA у тій же категорії - "Найкращий документальний фільм".


Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Mstyslav Chernov (@mstyslav.chernov)

  • Страшна ціна за нагороду: Олена Зеленська вже відреагувала на перший український "Оскар".

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита