Лайм

На "Євробаченні-2024" оголосили нові правила голосування: що змінилося

Нововведення 68-го міжнародного пісенного конкурсу

За два місяці до старту "Євробачення-2024" організатори оголосили про зміни у правилах конкурсу. Вони торкнулися голосування, а також виступів країн "Великої п'ятірки" і країни-господарки.

Як пише "Суспільне", одним із нововведень цьогорічного шоу стане продовження часу для глядацького голосування у фіналі конкурсу. Воно розпочнеться перед виходом учасника на сцену, а не після виступів усіх конкурсантів, як це було у попередні роки. Це правило дозволить глядачам швидше віддати голос за свого фаворита.

Читайте також: "Євробачення-2024": представниця з Ізраїлю, яка жила в Росії, випустила конкурсну пісню.

Макет сцени "Євробачення-2024" Фото: instagram.com/eurovision

"Раніше голосування у фіналі відкривалося після того, як всі 26 учасників закінчували свої виступи. Натомість ми хочемо дати глядачам можливість долучитися до голосування з самого початку - якщо ви побачили щось, що вам сподобалося, ви можете одразу ж проголосувати. Звісно, ви можете і дочекатися завершення всіх виступів наприкінці шоу, як це було в попередні роки", - сказала виконавча продюсерка "Євробачення-2024" Ебба Адіельссон.

Крім цього, для єврофанів з країн, які не беруть участі в "Євробаченні", буде майже доба, аби віддати свій голос за улюбленого учасника. Для них онлайн-голосування відкриється одразу після завершення другої генеральної репетиції кожного шоу, яке проходить напередодні ввечері та триватиме до початку прямих ефірів.

Читайте також: "Антитіла" пояснили, чому вони проти участі України у "Євробаченні" під час війни.

Ще одне нововведення - представники країн "Великої п'ятірки" (Великої Британії, Франції, Німеччини, Італії та Іспанії) і Швеції, як країни-переможниці "Євробачення-2023", вперше виконають свої пісні наживо під час півфіналів конкурсу разом з іншими учасниками шоу.

Попередні роки у півфіналах показували лише короткі уривки з генеральних репетицій кожної з цих країн, а самі виступи були лише у фіналі.

В яких півфіналах виступатимуть представники країн-засновниць конкурсу та країни-господарки Фото: corp.suspilne.media

Організатори "Євробачення-2024" зазначили, що це ще не всі зміни, які відбудуться в цьогорічному конкурсі. Про інші нововведення вони обіцяють оголосити пізніше.

Нагадаємо, "Євробачення-2024" відбудеться у травні у шведському місті Мальме. Півфінали 68-го конкурсу проведуть 7 та 9 травня, а фінал - 11 травня. У цьогорічному шоу візьмуть участь представники 37 країн. Україну представить дует Alyona Alyona & Jerry Heil. Артистки з піснею "Teresa & Maria" виступатимуть у першій частині першого півфіналу, 7 травня.

Представниці України на "Євробаченні-2024" Фото: instagram.com/alyona.alyona.official

Дізнайтесь, хто переможе на "Євробаченні-2024": Україна втратила перше місце у рейтингу букмекерів.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona і Jerry Heil посіли 3 місце на Євробаченні 2024 за результатами суддівського та глядацького голосування - таблиця

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер зі Швейцарії виграв Євробачення 2024 - що відомо про життя та кар'єру музиканта, який позиціонує себе як небінарна особа

Nemo перемогли на "Євробаченні-2024": про що їхня пісня The Code

Співак Немо зі Швейцарії виграли "Євробачення-2024" - текст пісні The Code, яка принесла їм перемогу