Лайм

"Євробачення-2024": представниця з Ізраїлю, яка жила в Росії, випустила конкурсну пісню

Міжнародний конкурс пройде у місті Мальме, Швеція

Представниця Ізраїлю на "Євробаченні-2024" Еден Голан презентувала конкурсну пісню. Нагадаємо, артистці довелося переробити композицію та випустити нову, оскільки у минулій версії був присутній політичний посил.

Виконавиця, яка жила у Росії і лише два роки тому повернулася до рідної країни, виступатиме на міжнародній пісенній арені з піснею під назвою Hurricane. Раніше вона мала вийти на сцену з треком October Rain, однак ця музична заявка була відхилена організаторами, бо у деяких її рядках згадуються трагічні події 7 жовтня, коли ХАМАС напав на Ізраїль.

Читайте також: Хто переможе на "Євробаченні-2024": Україна втратила перше місце у рейтингу букмекерів.

Еден ГоланФото: instagram

Композицію створили Керен Пелеш, Став Бегер і Аві Огайон, і вона має ту саму музику, що і попередня версія October Rain. Автори пісень мали змогу надсилати пісні ізраїльським телекомпаніям Kan і Keshet до 11 лютого, а ізраїльський комітет із відбору пісень був відповідальний за вибір пісні для Еден Голан.

Попри заклики артистів з різних країн не допускати Ізраїль до участі у "Євробаченні-2024", Європейська мовна спілка все ж вирішила дати шанс представникам країни виправитись та врятувати ситуацію. Хоча спочатку, нагадаємо, EBU відхилила першу пісенну заявку Ізраїлю через політичний контекст.

У Kan у відповідь на це повідомили, що не будуть змінювати конкурсний трек. Однак президент країни Іцхак Герцоґ закликав до "необхідних коригувань" та наполіг на тому, аби дослухатися до зауважень, та не втратити шанс заявити про себе на музичній європейській арені. 8 березня організатори "Євробачення" остаточно затвердили пісню Ізраїлю та участь країни у масштабному заході.

Читайте на тему: Гібридизм та ганьбисько: Ірина Фаріон рознесла представниць України на "Євробаченні-2024".

Ізраїль "врятував" заявку на участь у "Євробаченні-2024"Фото: instagram

Еден Голан - 20-річна співачка, переможниця шоу талантів HaKokhav HaBa. Більше 10 років прожила у Москві. Виїхала з країни-агресорки лише після початку повномасштабної війни, у 2022 році.

Батько дівчини родом з Латвії, а мати, згідно з інформацією у Вікіпедії, є українкою. У 5-річному віці Голан перебралася до Росії, це було пов'язано з роботою її батька. Раніше у цій країні жив та працював її дід Юрій Голан.

У 2016 році Еден засвітилася на дитячий "Новій хвилі" в окупованому Криму, а у 2018 виступала на сцені російського проекту "Голос. Діти". Після початку повномасштабної російської-української війни Голан повернулася до Ізраїлю, проте відкрито жодного разу так і не засудила російську агресію проти нашої країни.

У своїх інтерв'ю артистка заявляла, що має "двоякі почуття" по відношенню до Москви: хоч вона й дякувала РФ "за старт кар'єри", але скаржилася, що росіянки називали її Наташею замість того, щоб вимовляти її ізраїльське ім'я.

"Євробачення-2024" пройде у місті Мальме, Швеція. Перший та другий півфінали відбудуться 7-9 травня, фінал - 11 травня. Нашу країну представлятиме дует Alyona Alyona і Jerry Heil з піснею Teresa & Maria.

    Тим часом "Антитіла" пояснили, чому вони проти участі України у "Євробаченні" під час війни.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня