Лайм

Після перемоги на "Оскарі" фільм "20 днів у Маріуполі" повернули в український прокат: де дивитися

Також найближчим часом стрічка вийде онлайн

Документальна стрічка Мстислава Чернова "20 днів у Маріуполі", яка здобула перший в історії України "Оскар", повернулася в прокат. Вже з 14 березня фільм можна буде переглянути у кінотеатрах різних міст.

На сайті "Артхаус трафік" зазначається, що відзначену кінокритиками роботу покажуть у кінотеатрах Києва, Львова, Дніпра, Харкова, Одеси, Луцька, Рівного, Чернівців, Броварів, Гатного, Дрогобича, Олександрії, Бучі, Умані, Софіївської Борщагівки, Івано-Франківська, Нововолинська, Вінниці, Хмельницького, Кременчука, Кам’янця-Подільського, Узина, Білої Церкви, Ніжина, Вишневого, Кривого Рога, Коломиї, Ізмаїла, Сум, Черкас, Запоріжжя, Житомира. Однак фільм повертається на екрани на короткий період часу: у більшості закладів його трансляція буде продовжуватися до 20-21 березня, а в деяких - відбудуться лише разові покази в окремі дні. З актуальним переліком кінотеатрів та сеансів можна ознайомитися тут.

Читайте також: "Оппенгеймер" - найкращий фільм: список переможців премії “Оскар-2024”.

Мстислав ЧерновФото: facebook.com/MstyslavChe

На онлайн-платформах вихід стрічки запланований у найближчому майбутньому. Також придбати перегляд можна на таких майданчиках: Amazon, Apple TV, Google Play Movies, Vudu, Microsoft.

"20 днів у Маріуполі" створений членами команди Associated Press, які були останніми міжнародними журналістами в оточеному ворогами Маріуполі. Вони продовжували працювати навіть в умовах облоги та зафіксували страшні кадри, які показали всьому світові жахливу російську агресію проти нашої країни: смерть цивільних, дітей, масові поховання, розбомблений пологовий будинок та інші жахливі речі.

Документальна стрічка стала режисерським дебютом воєнного кореспондента Мстислава Чернова. Також чоловік має подібний досвід роботи у Сирії, Нагірному Карабасі, Лівії, Іраку, Секторі Газа, Афганістані. Крім того, він є фотографом, відеографом та письменником. До створення картини були залучені і фотограф Євген Малолєтка, продюсерка та журналістка Василіса Степаненко.

Читайте на тему: Я повертаюся в Україну: режисер "20 днів у Маріуполі" поділився планами після "Оскару".

За зроблену роботу команда здобула Пулітцерівську премію, яка є найпрестижнішою в галузі журналістики. Вперше фільм презентували в рамках "Санденсу" - головного фестивалю незалежного кіно, що проходить у США у секції World Cinema Documentary Competition. Там фільм здобув Приз глядацьких симпатій.

В Україні прем'єра пройшла в рамках фестивалю Docudays UA. Стрічка стала "Найкращим фільмом національного конкурсу", а також володарем Призу глядацьких симпатій.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита