Лайм

Як розтягнути вузьке взуття: прості прийоми, щоб черевики стали зручними

Виберіть для себе відповідний варіант

Кожен із нас хоча б раз у житті купував взуття онлайн через інтернет. З одного боку це чудово економить час, проте з іншого можна купити неякісний виріб, який фарбуватиме ноги або шкарпетки, а також не вгадати з розміром. І якщо ви знаєте, що робити, якщо взуття на розмір більше, радимо також взяти собі на замітку прості лайфхаки, як розносити нову вузьку пару. theLime вирішив докладніше розповісти про це.

Читайте також: Швидко і просто: незвичайний спосіб висушити промокле взуття.

Фото: pinterest.com

Якими способами можна розтягнути нове взуття вдома?

1. За допомогою мокрих шкарпеток

Цей варіант досить тривалий за часом. Надягаємо мокрі шкарпетки, взуваємо тісні черевики, чоботи або туфлі та вирушаємо виконувати домашні справи. Періодично необхідно вставати на носочки та п'яти, щоб взуття розтягнулося швидше.

2. За допомогою фена

Щоб розносити шкіряне взуття, надягаємо теплі щільні шкарпетки, зверху черевики або туфлі та вмикаємо фен. Спрямовуємо потік теплого повітря на ті місця, де взуття тисне. Щоб фен не перегрівся, таку процедуру рекомендують проводити не більше 5-10 хвилин. Після цього потрібно походити у взутті 30 хвилин і змастити його гліцерином, щоб відновити необхідну вологу.

3. За допомогою газет

Ще один варіант – щільно набити взуття мокрими газетами та зачекати декілька годин.

4. За допомогою спиртового розчину

Взуття з гладкої або лакованої шкіри можна розтягнути за допомогою спиртового розчину. Для цього змішуємо воду і спирт у пропорції 2:1, розпорошуємо його всередині взуття, надягаємо на товсті шкарпетки і чекаємо, поки він випарується. Замість спирту можна використовувати будь-який міцний алкоголь чи оцет.

Читайте також: Як прибрати жуйку з підошви взуття: 6 лайфхаків, які варто знати.

5. У морозильній камері

Розміщуємо в новій парі взуття міцний пакет або повітряну кульку, заливаємо туди воду доти, доки вона не заповнить собою весь простір, що вимагає корекції на стопі, п'яті, пальцях тощо. Зав'язуємо пакет чи кульку, щоб вода не витікала. Відправляємо взуття в морозильну камеру на ніч замерзаючи, вода почне збільшуватися в обсязі та розтягне взуття по довжині і ширині. Через вказаний проміжок часу дістаємо, даємо льоду трохи відтанути та витягаємо цю конструкцію з взуття.

6. За допомогою пари

Беремо чайник чи каструлю і кип'ятимо воду. Потім взуття необхідно потримати над парою, що утворилася. Однак робити це потрібно акуратно, оскільки висока температура може зіпсувати зовнішній вигляд виробу та призвести до відклеювання підошви. Трохи потримавши взуття зсередини над парою, надягаємо його на ноги та розношуємо.

7. За допомогою спеціального спрею

Хімічні засоби – альтернатива народним методам. Необхідно піти до спеціалізованого магазину та купити спеціальну піну або спрей для розтяжки взуття. Потім уважно вивчити інструкцію, щоб не пошкодити улюблену пару. Як правило, засіб потрібно рівномірно нанести на внутрішню і зовнішню сторону черевиків на відстані 15 см, потім походити в них, поки він не висохне.

8. За допомогою спеціальних колодок

Можна спробувати розтягнути нове взуття механічним способом. Для цього йдемо в взуттєвий магазин і купуємо там колодки з гвинтами, що регулюються, які призначені для розширення взуття в довжину і ширину. Така розтяжка займає приблизно 4 години.

Фото: pinterest.com

Цікаві новини для вас:

  1. Кімнатні капці неприємно пахнуть: як позбутися запаху за допомогою підручних засобів.
  2. Як швидко висушити вологе взуття за допомогою солі: корисний лайфхак.
  3. Як правильно прати устілки від кросівок та іншого взуття, щоб вони не деформувалися.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня