Лайм

Ліна Костенко подарувала книгу юній харків'янці, яка виходила з плакатом проти Світлани Лободи

Після сміливого вчинку дівчину стали впізнавати на вулицях

16-річна Дарина Вдовенко отримала у подарунок від поетеси Ліни Костенко її книгу "300 поезій". Відома українська письменниця особисто підписала збірку, після чого книга потрапила до рук дівчини. Нагадаємо, юна харків'янка стала відомою у мережі після того, як влітку цього року вийшла на одиночний пікет проти виступу Світлани Лободи у Харкові.

Кореспонденти "Укрінформу" передали Дарині книгу. У дарчому написі Ліна Костенко побажала українці "щасливої долі та світлих обріїв буття", а її рідному місту Харків – "відродження". Відомо, що збірку надало видавництво "Абабагаламага".

Читайте також: Коля Сєрга розкритикував Лободу, Макса Барських і Потапа за нещирість.

Фото: ukrinform.ua

Вдовенко цього року стала студенткою Харківської державної академії дизайну та мистецтв, де навчається за спеціальністю "станковий живопис". Дівчина говорить, що і досі її впізнають на вулицях, і така активна увага викликає у неї суперечливі почуття, хоча про протест вона не жалкує.

Так, Дарина розповідає, що одразу після акції, яка стала гучною у мережі, отримала від українців багато слів підтримки, а також подарунки та солодощі. Наприклад, письменники Руслан та Людмила Горові, Андрій Кокотюха та Вахтанг Кіпіані подарували юній харків'янці свої книги.

"Дуже цікавою для мене стала книга про Марію Примаченко з її життєписом і роботами. Це дуже красиве колекційне видання, яке подарував Олексій Данілов, секретар РНБО. Звичайно, це була несподіванка. Ще маю подарунок від Любові Загоровської, укладачки книги “Моя УПА”, якою я цікавилася і якраз збиралася придбати", - зізнається Дарина.

Фото: ukrinform.ua

Вдовенко не приховує, що часу на прочитання усіх подарованих збірок вкрай не вистачає, оскільки наразі вона сконцентрована навчанні, а також відвідувані культурних заходів у Харкові: "Сконцентрована на навчанні. А ще намагаюся частіше відвідувати всілякі культурні заходи у Харкові, зокрема, виставки, бо, попри ракетні удари, які знову переживає місто, в нас відбувається багато цікавого".

Читайте на тему: Лободу в Харкові охороняли бійці ССО? В мережі з’явилося ще одне скандальне відео.

Нагадаємо, наприкінці червня Дарина Вдовенко відвідала концерт Світлани Лободи, який проходив у харківському саду імені Тараса Шевченка. На захід дівчина прийшла із плакатом "Харків без Лободи". Співачка відреагувала на одиночний протест та підійшла до дівчини із запитанням про те, хто їй заплатив. Після того, як дівчина проігнорувала звертання артистки, Лобода дійшла висновку, що з нею немає говорити далі.

Фото: newsroom.kh.ua

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита