Лайм

Все по-чесному: колишній побратим Віталія Козловського розповів про службу артиста

Чоловіки служили в одному батальйоні

До мобілізації та служби Віталія Козловського деякі користувачі мережі, включаючи знаменитих колег, поставилися скептично. Багато хто вважає, що це продуманий піар-хід, і не вірять, що співак присвятив себе українській армії. Колишній товариш по службі артиста заступився за побратима і розповів, якою насправді була служба виконавця в Нацгвардії.

Військовий з позивним "Юнг" на своїй сторінці у Facebook, на яку підписано лише 9 користувачів соцмережі, поділився, що йому випала честь служити з Віталієм Козловським в одному батальйоні. Чоловік зізнався, що спочатку теж вважав, що артист прийшов суто за піаром, але потім його думка змінилася.

Читайте також: Немає офіційної зарплати: Ігор Кондратюк вважає, що Віталій Козловський не служить у ЗСУ.

Фото: facebook.com/callsignJung

"Пишу це без пафосу і лестощів. Я бачив на власні очі, як Віталій гідно проходить через тяготи армійської служби, і це викликало у мене щиру повагу. Повинен зізнатися, спочатку я думав, що це якась піарна історія. Але з подивом для себе, і до честі йому, побачив сам, як він пліч-о-пліч розділяв усі складнощі і незручності служби в піхотному батальйоні зі звичайними солдатами", - розповів військовослужбовець.

Побратим Козловського зазначив, що керівництво підрозділу не робило співаку жодних поблажок, а в деяких випадках зірковий статус співака зіграв проти нього.

"Зміна цивільного комфорту на армійський аскетизм рідко буває легкою. Ну а для людини обласканої популярністю напевно це в рази складніше, особливо якщо це не дає особливих привілеїв, а лише додає непотрібної уваги до персони. Але Віталій з гідністю, не втрачаючи привітної посмішки на обличчі, пройшов через цей непростий досвід", - додав він.

Фото: instagram.com/vkozlovsky_music

За словами побратима співака, Козловський нарівні з іншими солдатами піхоти рив окопи, відпрацьовував маневри, жив у казармі в спартанських умовах, ходив у наряди, виконував накази командирів. А також виїжджав на позиції у складі артилерійського дивізіону, де "пройшов свою першу бойову посвяту".

"Все по-чесному, з потом і брудом, не для красивої картинки", - підкреслив "Юнг".

Читайте також: Миші у бліндажі були контужені: Козловський згадав, як воював у Донецькій області.

Нагадаємо, Віталій Козловський мобілізувався та склав військову присягу у липні 2023 року. Три місяці артист служив у Національній Гвардії України, а потім перевівся до Збройних Сил. Наразі співак проходить службу у Національному президентському оркестрі Міністерства оборони України.

"Я спочатку був у Національній гвардії, потім мене перевели до ЗСУ. Поки я перебуваю в національному президентському оркестрі Міністерства оборони України. І дуже хотілося б зараз сказати, що я там зараз співаю, що я соліст чи музикант. Ні, я рядовий солдат, я виходжу в наряди і займаюся своєю військовою справою далі", - розповідав Козловський на початку березня.

Фото: instagram.com/vkozlovsky_music

Раніше відомий український актор відповів на закиди, що не має права носити військову форму.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Усі зберігають оптимізм: друг онкохворого Чарльза III розповів про стан його здоров'я

Стан здоров'я Чарльз III, який лікується від онкології, погіршився - про це розповів друг короля - що відомо

Уклін всім героям: українські зірки вшанували пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

26 квітня 2024 року виповнюється 38 років з дня Чорнобильської аварії - зірки висловилися про річницю - фото

Ніхто не може мені заборонити: скандальна Алхім висловилася про мовне питання та ставлення до Путіна

Анна Алхім заявила, що перейде на українську, коли від неї всі відчепляться, а також зазначила, що Путін продовжує нагинати весь світ