Лайм

Миші в бліндажі були контужені: Козловський згадав, як воював у Донецькій області

Зірка мобілізувався влітку минулого року

Співак та військовослужбовець Віталій Козловський поділився історією, яка сталася з ним на фронті. Зокрема, в рамках програми "Пісня мого життя" він пригадав службу на передовій, а саме пережитий разом з побратимами страшний обстріл.

Свої спогади артист озвучив як запрошений на шоу гість. За задумкою проекту, зіркові учасники мають назвати пісні, які асоціюються у них з певним періодом їхнього життя, після чого артисти виконують їх на сцені. Так, Козловський розповів про свого батька, якого не стало три роки тому, та пов’язану із ним композицію.

Читайте також: Чому не на фронті: що говорять про можливість мобілізації українські актори і співаки.

Віталій КозловськийФото: 1+1

"На сороковий день його смерті мені наснився сон, в якому я йду по глибокому окопу і виходжу у відкритий бліндаж без стелі. Зверху на мене дивиться батько і каже: "Сину, тобі не треба боятися, але тут зараз тобі не треба бути", - говорить музикант. - Через пів року після цього сну почалася повномасштабна війна. З початком бойових дій я мав більше 150 концертів у шпиталях, на полігонах, в лісах, полях. Тоді я зрозумів, що моя місія як артиста виконана, тепер потрібно зробити більше".

"Коли прийшла повістка, я не вагаючись пішов воювати. Мене відправили у Донецьку область, і коли ми одного разу вийшли на позиції, нас обстріляли. По нам гатили 2,5 години з двох позицій, снаряди прилітали в семи метрах від нашого бліндажу. Можете тільки здогадуватись, який жах ми пережили. Миші, які бігали по нам ночами, зранку були контужені. Лісосмуга, в якій ми переховувалися, була як пустеля. Коли ми приїхали в сусіднє село на ротацію, хтось з хлопців згадав, що я співак і попросив заспівати мене. Тоді я виконав саме цю пісню", - також зауважив він.

Читайте на тему: Зробили вже дві операції: художниця Гапчинська розповіла про стан чоловіка після поранення на фронті.

співак зі своїм батькомФото: instagram.com/vkozlovsky_music

Нагадаємо, Козловський мобілізувався в червні 2023 року. В середині липня він завершив програму бойової підготовки, а далі на нього чекали присяга і розподіл. Після складання присяги Віталій опинився у бригаді швидкого реагування Національної гвардії України "Рубіж", де служив кілька місяців. В жовтні зірка оголосив, що його перевели до іншого підрозділу. Нещодавно у мережі заговорили про те, що виконавець нібито більше не служить. Він відреагував на ці припущення, опублікувавши звернення у соцмережах.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації