Лайм

Оксана Линів працює над оперою "Євгеній Онєгін" у Дрездені: чому диригентка погодилася на це

Жінка озвучила свої думки у соцмережах

Українська диригентка Оксана Линів наразі працює над постановкою опери "Євгеній Онєгін", автором якої є російський композитор Чайковський. Вона пояснила, чому погодилася брати у цьому участь.

Відповідне рішення жінка прокоментувала у Facebook. У публікації вона розповіла, що твори російських композиторів, а саме Чайковського, Прокоф'єва, Шостаковича, Рахманінова та інших, "є невід'ємною частиною та стандартним репертуаром симфонічних оркестрів оперних театрів світу", і у майбутньому Линів має надію, що співпраця зі світовими театрами дасть змогу "поступово додавати в їхні репертуари і твори українських митців".

Читайте також: Американська співачка LP вибачилася перед українцями за відео в худі з російським триколором.

Оксана Линів бере участь в постанові опери Чайковського "Євгеній Онєгін"Фото: Semperoper Dresden

"Від початку періоду військового стану на території України припинили виконувати музику Чайковського, Прокофʼєва, Шостаковича, Рахманінова, Стравінського та ін. Та все ж твори цих композиторів належать до обовʼязкового репертуару кожного диригента, чия карʼєра розвивається на інтернаціональному рівні, так як ці твори належать до світової музичної спадщини. Вони є невідʼємною частиною і стандартним репертуаром симфонічних оркестрів та оперних театрів цілого світу, і цей репертуар був сформуваний ще сотні років назад", - йдеться у джерелі.

"На основі успішної співпраці з провідними оркестрами та оперними театрами, українські диригенти можуть поступово впроваджувати виконання поки що мало відомих українських композиторів і додавати ці імена до світової класичної музичної традиції", - також написала українська диригентка.

Опера Чайковського, над якою нараз працює Линів, запланована на 3 липня наступного року, і має відбутися у Саксонській державній опері Дрездена. Її покажуть російською мовою з додаванням німецьких та англійських субтитрів.

Читайте на тему: Скандал із серіалом "Білий лотос": МЗС України звернулося до HBO через співпрацю з актором-путіністом.

Оксана ЛинівФото: facebook

Крім Линів, над оперою також працює український баритон Данило Матвієнко. Чоловік є уродженцем Донецька, він працював у Київському Національному Академічному Театрі Оперети та Київській Національній опері. Матвієнко виконає партію Євгена Онєгіна.

Нагадаємо, Линів є засновницею та художньою керівницею фестивалю LvivMozArt. Вона також створила та є художньою керівницею Молодого симфонічного оркестру України.

У квітні 2022 року українські митці почали критикувати українку. Платформа збереження та поширення традиційної культури "Ковчег Україна" повідомила про скасування співпраці з диригенткою через те, що вона займалася підготовкою опери "Іоланта", створеною Чайковським, також російською мовою. Прем'єра все ж таки відбулась, але без її участі.

Читайте на нашому сайті: В Італії українці зірвали концерт російського піаніста, який їздив виступати в розбомблений Маріуполь.

У лютому цього року Віденський фестиваль відмінив виступ грецького диригента, що має російське громадянство, Теодора Курентзиса, який хотів виконати "Воєнний реквієм" Бенджаміна Бріттена, у тому числі і через критику Линів, яка теж була причетна до участі у фестивалі.

  • У січні актор Лемешко заявив, що його побив директор Дніпровського оперного театру: почитайте, що відомо про цей інцидент.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків