Лайм

Скандал із серіалом "Білий лотос": МЗС України звернулося до HBO через співпрацю з актором-путіністом

Американці збираються знімати відкритого приспешника российской пропаганды

"Білий лотос" - популярний комедійний серіал американської телекомпанії HBO, який виходить з 2021 року і вже здобув понад 40 престижних нагород, включаючи "Золотий глобус-2023" та премію "Еммі-2024". В Україні "Білий лотос" потрапив у гучний скандал, адже для зйомок у 3 сезоні HBO запросили сербсткого актора Мілоша Біковича, який 10 років прожив у РФ, є відкритим шанувальником Володимира Путіна та військової агресії проти України.

Читайте також: В Італії українці зірвали концерт російського піаніста, який їздив виступати у розбомблений Маріуполь.

Фото: https://www.instagram.com/mfa_ukraine/

Ще у 2022 році в інтерв'ю російській журналістці Катерині Шихман Бікович заявляв, що "Росія рухається своїм шляхом, а світ сприймає це як ворожий процес". Також він стверджує, що Росія – "не такий агресор, як показують у західних ЗМІ", а в Європі "немає ні демократії, ні людської цінності".

"Кілька разів я заявляв, що відчуваю себе частиною Росії. Мені запропонували російське громадянство, з адміністрації президента зателефонували", - хвалився він.

Зйомки нових серій "Білого лотоса" мають стартувати у лютому 2024 року, і зараз МЗС України опублікувало звернення до HBO. У ньому згадані кричущі висловлювання та вчинки путініста.

"Мілош Бікович, сербський актор, який підтримував Росію з початку повномасштабного вторгнення, тепер збирається зіграти головну роль у третьому сезоні серіалу HBO "Білий лотос". HBO, чи можна вам працювати з людиною, яка підтримує геноцид і порушує міжнародне право?" - йдеться у заяві МЗС.

Реакції телекомпанії на міжнародний скандал поки не надходило.

У 2018 році Путін вручив Біковичу медаль за внесок у культуру РФФото: Wikipedia

Читайте також: Назвали неонацистами: у Словенії концерт "ТНМК" скасували через наклеп росіян.

Тим часом Мілош Бікович не лише увійшов до акторського складу американського телесеріалу, а й став у 2023 році членом Європейської кіноакадемії – тієї самої, яка номінувала на премію "Відкриття – приз FIPRESCI" український фільм "Ля Палісіада".

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкології

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували