Лайм

Alyosha, Горова та інші: в Україні голосують за членів Національного журі на "Євробачення-2024"

Підтримати фаворита можна у кілька кліків

У "Дії" розпочалося голосування за членів Національного журі на "Євробачення-2024", яке цього року пройде у місті Мальме, Швеція. Так, віддати голос за фаворита можна у період з 25 березня до 1 квітня.

Проголосувати можуть всі бажаючі віком від 14 років, пише "Суспільне". Зробити це можна у кілька кліків: зайти в застосунок, обрати розділ "Сервіси", "Опитування", після чого віддати свій голос за одного з 10 претендентів.

Читайте також: Що зараз з гуртом Kalush Orchestra, який переміг на "Євробаченні-2022".

Фото: suspilne.media

У списку кандидатів опинилися наступні українські діячі:

  • FIЇNKA - виконавиця, акторка й авторка пісень. Фіналістка Національного відбору на Пісенний конкурс "Євробачення-2023". Артистка займається активним просуванням гуцульської культури.
  • Олексій Бондаренко - музичний оглядач, засновник і головний редактор медіа про нову українську культуру "Лірум". Керує медіа про українську культуру понад 11 років, за цей час був дописувачем понад десяти українських і закордонних видань.
  • Олександр Варениця - піар-фахівець, співзасновник агенції з просування української музики на міжнародний ринок Go West. Тричі був визнаний найкращим музичним журналістом за версіями Kyiv Music Days та Karabas Live Awards. Працював з такими відомими артистами: Kalush, alyona alyona, ONUKA, O.Torvald та іншими.
  • Ірина Горова - продюсерка з понад 10-річним досвідом роботи в креативній індустрії. Засновниця та CEO музичного лейбла POMITNI. У 2020 році потрапила до списку найуспішніших жінок України за версією Forbes Ukraine.
  • Олена Коляденко - керівниця танцювального колективу Freedom Ballet, продюсерка гуртів Freedom Jazz та KADNAY. Хореографка, яка неодноразово ставала режисеркою-постановницею виступів українських артистів на "Євробаченні" та великих телевізійних проектів.
  • Макс Нагорняк - засновник та автор музичного медіа "Bezodnya Music". Блогер, оглядач української музики. Член журі багатьох українських музичних премій. Переможець MUZVAR AWARDS-2023 у номінації "Музична журналістика".
  • Анна Свиридова - продюсерка та програмна директорка радіостанцій, яка має 25-річний досвід. Професійна музикантка, радіо- й телеведуча. Членкиня експертної ради національної музичної премії YUNA.
  • Костянтин Томільченко - креативний продюсер телевізійних проєктів "Україна має талант", "Х-Фактор", "Маска". Хореограф та суддя талант-шоу "Танцюють всі!". Неодноразово ставав режисером-постановником виступів українських виконавців на "Євробаченні".
  • Олена Тополя (Alyosha) - виконавиця, композиторка й авторка пісень. Представниця України на "Євробаченні-2010" в Осло. За свою кар’єру випустила п’ять студійних альбомів та отримала понад 10 престижних премій.
  • Євген Тріплов - автор і музичний продюсер пісень для багатьох українських зірок, у тому числі Тіни Кароль, Монатіка, Злати Огнєвіч, Wellboy, Анни Трінчер та інших. Шоуранер музичного реаліті-шоу "МУЛЬТИТРЕК".

Читайте на тему: "Євробачення-2024": представниця з Ізраїлю, яка жила в Росії, випустила конкурсну пісню.

Фото: eurovisionworld.com

Після результатів голосування буде сформований рейтинг, і п'ятірка кандидатів, яка набере найбільшу кількість голосів, отримає пропозицію підписати зобов'язання члена Національного судді України на міжнародному пісенному конкурсі. Головою журі стане той, хто набере найбільшу кількість голосів.

У разі якщо хтось із п'ятірки через вагомі причини чи вимоги Європейської мовної спілки не зможе підписати зобов'язання, його місце займе наступний у списку за кількістю набраних голосів. Склад Національного журі від нашої країни оголосять 11 травня, у день проведення другого півфіналу "Євробачення".

Представниці України на "Євробаченні-2024"Фото: instagram.com/alyona.alyona.official

До слова, результати обох півфіналів визначають виключно глядачі, у той час як у фіналі голосують вже і журі. Цього року українці зможуть проголосувати за своїх фаворитів у першому півфіналі, в якому виступлять представниці України Альона Альона і Джері Хейл.

Якщо глядацьке голосування українців з тих чи інших причин не зможе пройти у першому півфіналі, для підрахунку загальних голосів використають резервне голосування Національного журі.

  • Хто переможе на "Євробаченні-2024": раніше ми писали, що Україна втратила перше місце у рейтингу букмекерів.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків