Лайм

Роками заробляли в Україні: хто з зірок-путіністів був наставником на шоу "Голос країни"

Дехто з них спершу засудив російські злочини, але потім поспішив "перевзутися"

Окрім зірок, які зрадили своє українське коріння, є відомі росіяни, які роками заробляли в нашій країні. Путіністи Валерія, Стас П'єха, Діана Арбеніна та інші були наставниками на українській версії "Голосу країни", проте у 2014 році, а дехто у лютому 2022-го, все ж обрали бік кровопролитної кремлівської політики та підтримали геноцид українців. Детальніше про цих артистів - читайте далі на theLime.

Читайте також: Син Стівена Сігала у Москві зіграв весілля з росіянкою, поки його батько підтримує війну в Україні.

Фото: 1+1

Стас П'єха

Співак-путініст був одним із запрошених наставників у першому сезоні "Голосу країни", що вийшов на екрани у 2011 році. Тоді компанію йому склали ще одна затята пропагандистка Діана Арбеніна, український виконавець Олександр Пономарьов та перша переможниця від України на "Євробаченні" Руслана Лижичко.

П'єха відомий активною підтримкою кровопролитної кремлівської політики. У 2014 році він підтримав анексію Криму та їздив на окупований півострів з концертами. У 2021-му на нього завели кримінальну справу за виступ на концерті, що був присвячений мосту через Керченську протоку.

У 2015 році П'єха відзначився виконанням "оди" путінським гумконвоям, що ішли на Донбас. Відеозапис пісні можна знайти у мережі. "Доставить вантаж землі рідний, гуманітарний наш конвой", - йдеться у композиції, яку виконав артист. Він підкреслив що гумкової - "це братня допомога". "Коли тривожний б'є сполох, встає за брата кровний брат", - також наголошується в тексті.

У квітні минулого року путініст потрапив до списку Мінкульту як особа, яка становить небезпеку національній безпеці України. З 7 січня 2023 року перебуває під санкціями РНБО за антиукраїнську діяльність.

У червні минулого року стало відомо, що П'єха потрапив до лікарні зі стенокардією, у нього були ознаки інфаркту міокарда. Тоді 42-річний чоловік жалівся на біль у грудях та змінений ритм серцебиття. Пізніше, за повідомленнями російських ЗМІ, стало відомо, що лікарям вдалося запобігти інфаркту, а згодом і сам П'єха вийшов на зв'язок та заявив, що "всерйоз злякався за своє здоров'я".

Стас П'єхаФото: instagram

Читайте на тему: Ніхто не хоче бути з Росією: дочка Сніжани Єгорової розповіла про родичів в окупації.

Діана Арбеніна

Виконавиця була наставницею у першому та другому сезонах українського вокального шоу. Спершу вона виступала проти війни, проте у жовтні 2023 року вирішила перевзутися. Арбеніна заспівала разом із дружиною російського військового свою пісню "Секунду назад". Активістка своєю чергою подарувала уродженці Білорусі окопну свічку та заявила про бажання одразу її запалити.

За лаштунками концерту виконавиця не забула висловити підтримку дружинам і мамам росіян, які воюють в Україні, а видала, що загарбники "роблять свою справу". У соцмережах путіністка написала, що російські жінки "показували їй фотографії своїх загиблих синів", від яких "рвалося серце". Вона додала, що "співчуває їхньому горю".

Діана Арбеніна з жінками російських окупантівФото: t.me/KSVORF

Валерія

Співачка, яка з січня минулого року перебуває під санкціями РНБО за антиукраїнську діяльність, була суддею "Голосу країни-2", який вийшов на екрани у 2012 році. Також у числі інших суддів були вже вищезгадана Арбеніна, Пономарьов та Олег Скрипка.

Що стосується громадянської позиції співачки, то вона заявляла, що "не виступає проти України", але при цьому підтримала референдум у Криму:

"Я б сказала, що навіть приводу найменшого не було. Просто сфабрикували справу про «ворога народу». Виправдовуватися я не збираюся, я ніколи не виступала і не виступлю проти України. Те, що я підтримала референдум у Криму… Якщо вони вважають, що можуть забороняти думати по-іншому - заради Бога, тоді мені точно з ними не по дорозі".

Окрім того, у 2020 році виконавиця заявляла, що потрапляння до чорного списку Мінкульту України "мінімально позначилося" на її фінансовому становищі:

"У фінансовому плані мінімально: останні роки Україна перебувала в досить плачевному економічному стані, вже давно ми не проводили там великих турів, як на початку 2000-х, коли справді багато гастролювали Україною".

співачка ВалеріяФото: instagram.com/singer_valeriya

У травні минулого року Валерія підтримала окупантів та привітала їх з Днем перемоги, заявивши, що "з ними Бог". "Дорогі наші воїни, я вітаю вас зі святом, з Днем Великої Перемоги. Нехай подвиг наших предків надихає вас. І швидше повертайтеся додому: туди, де вас люблять, чекають, кожен день моляться про вас, повертайтеся цілими і неушкодженими. Хай буде так! Бог на нашому боці, зі святом, мої дорогі", - йшлося у привітанні путіністки.

6 лютого 2012 року пропагандистка була офіційно зареєстрована як довірена особа кандидата в Президенти РФ. Своє ставлення до влади вона пізніше описала так: "Я - людина зі сформованою громадянською позицією та впевнена, що в Росії поки немає людини, яка б впоралася з президентськими обов'язками краще, ніж В. В. Путін. І не праві ті, хто вважає, що мене купили або підмовили".

У 2018 році виступала на концерті-відкритті Керченського мосту, як і її колега Стас П’єха. До Чорного списку Міністерства культури України потрапила у серпні 2015 року.

Валерія на "Голосі країни"Фото: 1+1

Читайте на нашому сайті: Забула про українське походження і працює в РФ: що стало з Анною Сєдоковою.

Сергій Лазарєв

Російський співак був тренером "Голосу країни-4" разом з Святославом Вакарчуком, грузинською виконавицею Тамарою Гвердцителі та зрадницею України Ані Лорак. 4 сезон вийшов на екрани у березні 2014 року, де переможцем тоді став Ігор Грохоцький.

Спершу Лазарєв спробував продемонструвати антивоєнну позицію та закликав російську владу припинити бойові дії, зізнавшись, що "реве як хлопчик". Проте після страху втратити російських шанувальників та осуду чоловік вирішив перевзутися. Він зник із соцмереж на кілька місяців, після чого видав кілька пропагандистських заяв.

У червні 2022 року артист назвав "ЗСУ нацистами", а також звинуватив їх у обстрілах Донбасу. У своєму Instagram він написав, що "підтримує біженців з ДНР та ЛНР" і збирається "сприяти депортації українських дітей до РФ". Окрім того, прислужник Кремля заявляв про наміри "перевезти до Москви дівчинку з Донецької області", яка отримала поранення в Ясинуватій. Не забув він повторити і тези російської пропаганди про те, що "Україна 8 років бомбила Донбас".

Сергій ЛазарєвФото: instagram.com/lazarevsergey

"На початку травня, коли нацисти обстрілювали Настін будинок, вона була тяжко поранена, - писав Лазарєв. - ЗСУ б'ють по живому - по школах, по лікарнях, по житлових будинках! Мама Насті говорила, що 8 років вони жили під бомбами, ховалися в підвалах. Я переоцінив, переосмислив багато. Беру під опіку ще трьох дівчаток - жертв нацистських обстрілів".

Читайте також: Їй важко: племінник Ольги Сумської пояснив бурхливу реакцію акторки на його інтерв'ю про сестру в РФ.

З 7 січня 2023 року путініст перебуває під санкціями РНБО за антиукраїнську діяльність, і це при тому, що у період час Євромайдану Сергій жив у центрі Києва і все бачив на власні очі, а не в інтерпретації російських ЗМІ. У давньому інтерв’ю каналу "1+1" артист говорив, що для нього "Крим - не Росія, і що загальної радості, що Крим повернувся, він не поділяє", після чого на його адресу почалося цькування в Росії.

На брехню співака-рашиста в Instagram-історіях відповів Андрій БєдняковФото: instagram.com/biedniakov

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків