Лайм

Вже у навчальному центрі: письменник та перекладач Остап Українець мобілізувався у ЗСУ

29-річний автор поставив на паузу свою діяльність

Після того, як ЗМІ повідомили про мобілізацію Сергія Жадана, ще один відомий український письменник розповів про те, що вступив до лав ЗСУ. Йдеться про Остапа Українця, якого багато хто знає як автора популярного YouTube-каналу про українську мову та літературу "Твоя підпільна гуманітарка".

Про мобілізацію 29-річний Українець повідомив на своїй сторінці у Facebook. Наразі він вже знаходиться в навчальному центрі, а письменницьку, перекладацьку та блогерську діяльність ставить на паузу.

Читайте також: Мобілізувався у 58 років: актор Костянтин Костишин розповів про свою службу у ЗСУ.

Остап Українець Фото: Facebook

"Я остаточно мобілізувався, вже в навчальному центрі. Це означає, що вся чоловіча частина "Гуманітарки" нині у ЗСУ. Тобто відео найближчим часом не буде, - написав він. - А книги будуть, але ясно що повільніше. Я ще не знаю, що буде з моїми поточними перекладами, але мабуть що вони не робитимуться".

Нині письменник розбирається, у якій частині служитиме, вирішує адміністративні питання. У коментарях читачі Українця висловили сподівання, що його посада буде відповідати компетенціям.

Фото: Facebook

Остап Українець випустив романи "Транс", "Канцелярія хрестових походів", "Дискордія", а також серію оповідань. У його перекладі виходили книги Говарда Філіпса Лавкрафта, Томаса Еліота, Ніла Стівенсона, Щепана Твардоха та інших авторів. На каналі "Твоя підпільна гуманітарка" Українець та його колеги, включаючи та перекладача Євгена Ліра, випускали освітні відео про історію, походження та розвиток української мови, літератури та культури.

Раніше Дмитро Шуров заявив, що популярним артистам потрібна броня від мобілізації.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків

Винна я: Оля Цибульська повідомила про аварію і показала розбиту автівку

Українська співачка Оля Цибульська потрапила у ДТП в Києві та розбила свій автомобіль - артистка врізалася у паркувальний бар'єр

Усі зберігають оптимізм: друг онкохворого Чарльза III розповів про стан його здоров'я

Стан здоров'я Чарльз III, який лікується від онкології, погіршився - про це розповів друг короля - що відомо