Лайм

Військо всіх рівняє: Сергій Жадан вирішив мобілізуватися до лав Нацгвардії

Разом з ним до війська приєднається один із музикантів "Жадан і Собаки"

Український письменник, музикант і волонтер Сергій Жадан, який раніше висловлювався про виїзд чоловіків за кордон, заявив про готовність мобілізуватися. Фронтмен гурту "Жадан і Собаки" хоче приєднатися до своєї підшефної бригади Національної Гвардії України "Хартія".

Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" повідомила українська журналістка Марія Малевська, посилаючись на слова Жадана. У сюжеті сказано, що про свої наміри музикант заявив під час відвідування бійців з "Хартії", яким привіз чергову партію допомоги.

Читайте також: Ніхто не фронтовик: Фагота з "ТНМК" обурила заява Олега Скрипки щодо мобілізації артистів.

Жадан з бійцями бригади "Хартія" Фото: instagram.com/serhiy_zhadan

"Мені здається, сьогодні немає письменників чи не письменників, музикантів чи не музикантів - є громадяни України, які відчувають відповідальність за свою країну, і є громадяни, які намагаються цієї відповідальності уникнути в той чи інший спосіб. Військо, в принципі, всіх рівняє. Бо наше військо є доволі точним зліпком українського суспільства", - сказав письменник.

За словами журналістки, про своє рішення стати до лав бригади "Хартія" Жадан заявив їй за кадром. Разом з ним до війська також приєднається один з музикантів "Жадан і Собаки". Хто саме вирішив поповнити лави НГУ – не уточнюється.

"Стоячи тут, у Серебрянських лісах, письменник зізнається мені: невдовзі в бригаді буде ще одне поповнення. Жадан та один із його музикантів також ідуть до лав війська", - сказала Малевська.

Сергій Жадан Фото: instagram.com/serhiy_zhadan

Сам письменник поки не прокоментував свого наміру приєднатися до Національної Гвардії України.

Добровольчий підрозділ "Хартія" виник на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. До нього входять як професійні військові, так і цивільні, здебільшого з Харківщини. Назву бригади вигадав Сергій Жадан, який з моменту заснування опікується батальйоном. Також музикант разом зі своїм колективом "Жадан і Собаки" присвятив бійцям потужний гімн.

Із самого початку великої війни воїни "Хартії" обороняли Харків та область. Вони були одними з перших, хто вийшов на кордон із ворогом під час контрнаступу ЗСУ. Згодом бійці стали 13-ю бригадою НГУ у складі Гвардії наступу і продовжують обороняти країну у найгарячіших точках фронту.

Раніше колишній побратим Віталія Козловського розповів про службу артиста.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків