Лайм

Шварценеггер після встановлення кардіостимулятора показав жартівливе фото з пристроєм: йому повірили

Зірка переніс не одну операцію на серці

Арнольд Шварценеггер, який нещодавно переніс операцію зі встановлення кардіостимулятора, здивував прихильників новим жартівливим фото. У мережі у Instagram він оприлюднив знімок, яким заплутав шанувальників.

Чимало українських та світових ЗМІ написали про те, що зірка показав кадр з кардіостимулятором. Насправді ж актор фільму "Термінатор" позував із годинником, прикрученим до залізної коробочки з великою червоною кнопкою і червоним шнуром, який засунув собі у вухо.

Читайте також: Усі моляться за найкращий результат: родичка Кейт Міддлтон висловилася про її лікування раку.

Фото: people.com

"Я отримав стільки добрих повідомлень з усього світу, але багато людей запитували, чи мій кардіостимулятор викличе проблеми з другим сезоном серіалу FUBAR. Абсолютно ні. Я буду готовий до зйомок у квітні, і ви зможете побачити його, лише якщо справді шукаєте", - написав чоловік у своєму пості.

Сучасні кардіостимулятори виглядають мають ось такий вигляд, їх не видно на тілі:

Як виглядає сучасний кардіостимуляторФото: Getty Images

Нагадаємо, про перенесену операцію 76-річний Арнольд повідомив кількома днями раніше. Тоді він поділився, що йому встановили кардіостимулятор після того, як зробили три операції на відкритому серці. Від народження знаменитість має ваду серця - двостулковий аортальний клапан.

Вперше йому зробили операцію у 1997-му, замінивши легеневий клапан. У 2018-му чоловік переніс подібну ж маніпуляцію повторно, а у 2020-му йому замінили аортальний клапан. Наразі ж Шварценеггер звикає до життя із кардіостимулятором у грудях.

Читайте на тему: У Олівії Манн діагностували рак: акторка перенесла подвійну мастектомію.

Чоловік говорив, що кардіостимулятор встановили з тієї причини, що рубцева тканина після однієї з перенесених операцій викликала порушення серцевого ритму:

"Таке життя з генетичним захворюванням серця. Але ви не почуєте від мене скарг. Ця хвороба (двостулковий аортальний клапан) вбила мою маму і бабусю. Я все ще тут завдяки медичним інноваціям і тому, що я дуже старанно підтримую зв'язок зі своїми лікарями і слухаю їх. Моя мати відмовилася від операції із заміни серцевого клапана. Але тоді єдиним варіантом була операція на відкритому серці. Сьогодні клапани замінюють неінвазивними процедурами, після яких ви можете повернутися додому того ж дня".

Вже через тиждень після операції актор почав з'являтися на публічних заходах та мав бадьорий радісний вигляд.

Шварценеггер через тиждень після операціїФото: Getty Images

Для довідки: кардіостимулятори встановлюють навіть під місцевою анестезією. Через розріз шкіри довжиною 5 см у підключичній ділянці грудної клітини та підключичну вену проводять електроди до серця, які підключаються до пристрою. Далі пристрій імплантується під шкіру.

Кардіостимулятор під шкіроюФото: Getty Images

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків

Винна я: Оля Цибульська повідомила про аварію і показала розбиту автівку

Українська співачка Оля Цибульська потрапила у ДТП в Києві та розбила свій автомобіль - артистка врізалася у паркувальний бар'єр

Усі зберігають оптимізм: друг онкохворого Чарльза III розповів про стан його здоров'я

Стан здоров'я Чарльз III, який лікується від онкології, погіршився - про це розповів друг короля - що відомо