Лайм

Арнольду Шварценеггеру зробили операцію через хворобу, яка забрала життя його мами і бабусі

Актор має вроджену ваду серця

За останні кілька років Арнольд Шварценеггер переніс кілька операцій через вроджену ваду серця. Тепер у своєму інформаційному бюлетені Arnold's Pump Club 76-річний актор розповів, що йому встановили кардіостимулятор.

Читайте також: Я мало не помер: Арнольд Шварценеггер розповів про помилку лікарів під час операції на серці.

Арнольду Шварценеггеру 76 років Фото: Getty Images

"Минулого понеділка мені зробили операцію, щоб я став трохи більше машиною: мені поставили кардіостимулятор, - написав Шварценеггер, натякаючи на свою роль у фільмі "Термінатор". - Мушу зізнатися, що просто розповідати про це суперечить моєму вихованню в Австрії, де ніхто і ніколи не говорив про медичні проблеми. Все, що пов'язане з охороною здоров'я, тримали при собі".

Шварценеггер докладно розповів про свою операцію. Виявилося, що кардіостимулятор знадобився йому, оскільки рубцева тканина після однієї з попередніх операцій викликала порушення серцевого ритму.

"Таке життя з генетичним захворюванням серця. Але ви не почуєте від мене скарг, - сказав він. - Ця хвороба (двостулковий аортальний клапан) вбила мою маму і бабусю. Я все ще тут завдяки медичним інноваціям і тому, що я дуже старанно підтримую зв'язок зі своїми лікарями і слухаю їх. Моя мати відмовилася від операції із заміни серцевого клапана. Але тоді єдиним варіантом була операція на відкритому серці. Сьогодні клапани замінюють неінвазивними процедурами, після яких ви можете повернутися додому того ж дня".

Читайте також: Вчителі били лінійкою: Шварценеггер розповів про хворобу, через яку погано навчався у школі.

Шварценеггер похвалив свою команду лікарів у Клівлендській клініці, які "приголомшливо подбали" про нього і "зробили операцію максимально безболісною". Наразі актор задоволений тим, як проходить його одужання.

"У понеділок мені зробили операцію, а у п'ятницію я вже був на великому заході з моєю подругою та колегою з фітнесу Джейн Фондою, - написав він. - До речі, коли ми говоримо про те, що фізичні вправи - єдина чарівна таблетка, що уповільнює старіння, подивіться на Джейн".

Арнольд Шварценеггер через тиждень після операції з встановлення крадіостимулятора Фото: Getty Images

Раніше Шварценеггер висловився про інтрижку з хатньою робітницею, яка народила йому позашлюбного сина.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків