Лайм

Час кожного воювати настане: актор у ЗСУ Геннадій Попенко висловився про мобілізацію

Чоловік служить з літа 2022 року

Слідом за Колею Сєргою загальну мобілізацію населення підтримав Геннадій Попенко. Український актор і шоумен, а нині – військовослужбовець ЗСУ також дотримується думки, що рано чи пізно воювати будуть всі військовозобов'язані чоловіки, оскільки бійців треба замінювати.

В інтерв'ю для YouTube-проекту ТСН.ua "Наодинці" телеведучий зауважив, що захисники, які давно на фронті мають сильну втому, тому необхідно залучити до війська нових громадян. За словами Попенка, для хорошої роботи механізму мобілізації потрібно ухвалити відповідний закон.

Читайте на тему: Мобілізувати треба з 18 років: чи піде влада на цей крок.

Фото: instagram.com/popenko_hennadii

"Мені здається, що кожен все розуміє чудово. Час кожного воювати настане. Все одно воювати будемо всі. Замінювати треба, хлопці дуже втомилися. Хлопці стоять два роки на тому самому місці - це не через те, що їм хочеться там стояти, і не через те, що у них гад начальник. Просто всі бачать, що іншого варіанту немає. А інший варіант має бути. Будуть зміни і не варто розпорошуватися на емоції, треба просто все робити у законний спосіб. Треба нарешті прийняти нормальний закон про мобілізацію та дочекатися, щоб він добре працював", - висловився військовий.

44-річний Геннадій Попенко став військовослужбовцем ЗСУ влітку 2022 року. Спочатку він служив в одному підрозділі, а через півтора роки його перевели до 59-ї окремої механізованої бригади. Як пояснив Попенко, це "Культурний десант". Служба Геннадія проходить на Запорізькому напрямку.

Фото: instagram.com/popenko_hennadii

Актор зізнався, що прийняв рішення йти воювати після того, як звільнився із сім'єю з окупації. І хоча, за словами ведучого, він не придатний до військової служби, йому захотілося стати на захист країни.

"У мене у приписному прописано, що я непридатний. Але я стукався до армії одразу після деокупації, проте мене не брали, оскільки я не придатний за станом здоров'я. У мене великі проблеми зі здоров'ям були в дитинстві, які зараз позначаються. Я міг би не служити, проте мені хотілося бути причетним до армійської історії", - сказав він.

Раніше український телеведучий Нікіта Добринін розповів, чому не мобілізувався в ЗСУ.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня