Лайм

Не збираюся нікого обманювати: чоловік MamaRika розповів, чому не пішов у ЗСУ

Сергій Середа пояснив свою позицію

Питання мобілізації в Україні сьогодні є одним із найгостріших, тому знаменитих чоловіків часто питають, чому на третій рік повномасштбаної війни вони не приєднуються до лав ЗСУ. Хтось отримав відстрочку у зв'язку з багатодітністю, хтось має броню на роботі. Є й такі зірки, які чесно говорять про страх іти на фронт. Серед них – ведучий Сергій Середа, який є чоловіком співачки MamaRika (справжнє ім'я – Анастасія Кочетова).

Читайте також: Анатолій Анатоліч розповів про чергову невдалу спробу стати на військовий облік у ТЦК.

Ведучий Сергій Середа – чоловік співачки MamaRika Фото: https://www.instagram.com/serega_sereda/

В інтерв'ю YouTube-проекту "Розмова" Середа розповів, що після початку повномасштабного вторгнення РФ він вивіз дружину та сина з України та задумався про те, щоб піти добровольцем на фронт. Від цієї ідеї його відмовила MamaRika, яка влаштувала бурхливий скандал.

"Коли дружина з дитиною там, а ти тут, то думаєш про те, що треба бути корисним. У нас був великий скандал і, можливо, через це Настя повернулася до України", - сказав Сергій.

Зараз ведучий та гуморист не приховує, що боїться мобілізації. Він пояснює це ефективністю ІПСО, які дискредитують ТЦК.

"Нас тут у студії зараз сидить 4 хлопці. Чи хтось із нас хотів би зараз взяти і туди піти? Я думаю, ні. Чи ми не боїмося? Та ми 100% боїмося. І це головна причина, чому ми туди не йдемо. Я за себе говоритиму - саме тому, що я маю цей страх. Я не збираюся нікого обманювати. Буду я там корисним, не буду - це вже десяте питання, - заявив Середа. - Чи маю я право туди не йти, чи кращий я, аніж хтось інший? Ну звичайно ні. Що я можу робити? Поки я тут, я маю максимально допомагати своїй країні, тим, хто перебуває там. Це те, що я можу. Хотів би я [піти воювати]? Звісно, не хотів би. Чи боюся я? Звісно, боюся. Я не збираюся говорити фрази: "Від мене більше користі тут, ніж там". Все це і так зрозуміло".

Читайте також: Чому не на фронті: що говорять про можливість мобілізації українські актори та співаки.

Сергій Середа та Анастасія Кочетова (MamaRika) виховують 3-річного сина Фото: https://www.instagram.com/serega_sereda/

Сергій Середа зізнається, що розуміє жінок, які відчувають несправедливість через те, що їхні чоловіки та сини воюють, а знаменитості "відсиджуються" у тилу чи за кордоном.

"Можливо, з економічного погляду можна порахувати, що ці люди нам більше потрібні тут, тому що у них бізнес, податки, донати. Але це неможливо пояснити дружині чи мамі, чиї близькі там. І мені здається, що несправедливо говорити, що "я корисніший в тилу", - висловився він. - Ті, хто там - справжній цвіт нації, справжні герої. Це люди, якими ми повинні пишатися. Тому що вони, на відміну від нас, змогли і пішли" .

Фото: https://www.instagram.com/serega_sereda/

Середа заявив, що "знімає капелюха" перед тими "падлюками", які розповсюджують ІПСО проти мобілізації.

"У нас люди не так бояться війни та обстрілів, як вони бояться ТЦК. Відео гуляють, як у бусики закидають, б'ють людей. Ця історія породжує страх: у моїй країні мене змушуватимуть, замість того, щоб заохочувати. Страх - стадна емоція, починає розповсюджувати. З цим треба боротися, - говорить знаменитість. - Мені подобається, що по місту висять борди: "Ми запрошуємо", "Приєднуйтесь", "Ви можете собі вибрати професію". Тому що ми всі малюємо у себе в голові, що якщо тебе сьогодні призвали, завтра ти вже в окопі в Авдіївці. Так мозок влаштований, що ми відразу малюємо таку картину".

Раніше фронтмен відомого рок-гурту приєднався до лав "Азова" з п'ятої спроби.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня