Лайм

Відомий ветеран розповів, як Кухар і Стоянов за кордоном заробляють на російському балеті

2023 року український ветеран Олександр "Терен" Будько, який втратив на фронті ноги, виступив у Каліфорнії разом з артистами українського балету United Ukrainian Ballet. Після цього бажання співпрацювати з ним виявили Катерина Кухар та Олександр Стоянов, які виїхали за кордон ще до початку повномасштабної війни. В останній момент Терен відмовився від виступу через російський балет у репертуарі артистів. Про це він розповів в інтерв'ю проекту Розмова.

Читайте також: Цензура на мистецтво: диригентка Линів відповіла на критику свого рішення грати російську класику.

Олександр "Терен" Будько та артисти балету United Ukrainian Ballet Фото: instagram.com/alexeiratmansky

"Саша Стоянов та Катя Кухар ставлять українську виставу, і запрошували мене, щоб бути частиною одного з номерів. Ми довго все узгоджували, вони мені все добре розрекламували, але зрештою мій друг Олексій скинув мені їхню програму на тур. У них там український прапор, все красиво, і потім там "Лускунчик" (балет російського композитора Петра Чайковського - прим. ред.). Загалом, стандартний російський балет. Я кажу: "Стоп, ви мені не казали, що будете це танцвати"", – поділився ветеран.

Олександра обурило, що одним артистам на національному рівні забороняють танцювати російський балет, а інші гастролюють із ним за кордоном та заробляють великі гроші, "захищаючись" українським прапором.

"Ще хотіли затягнути ветерана, щоб вже повністю закрити гештальт, щоб ніхто не докопався. Але "ми заробляємо на "Лускунчику". Ну і що, що всім заборонено. Ми українська група, їздимо світом і танцюємо "Лускунчика". Тому Саша Стоянов та Катя Кухар, як я радий, що я з вами не працюю", - висловився "Терен".

Читайте також: Ветеран Олександр Терен розповів, які виплати отримує від держави після втрати кінцівок на війні.

Олександр Стоянов та Катерина Кухар Фото: https://www.instagram.com/grandkyivballet/

Цікаво, що російський репертуар у програмі трупи Олександра Стоянова став причиною конфлікту з Катериною Кухар. Більше того, нині пару підозрюють у розлученні, оскільки вони майже не з'являються разом у соцмережах.

Коли Стоянова звинувачували у просуванні російської культури, оскільки за кордоном він із командою Grande Kiev Ballet показує російський балет, він заявив, що мав з Кухар суперечки щодо цього питання.

"У мене з матір'ю моїх дітей Катериною Кухар є велика та важка дискусія щодо того, чи можуть українські артисти виконувати "Лебедине озеро"", - говорив Стоянов у себе в Instagram.

Нині в репертуарі Grande Kiev Ballet - не лише "Лебедине озеро", але також "Лускунчик" та "Спляча красуня" на музику Чайковського. Незважаючи на розбіжності, Кухар залишається солісткою групи.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації