Лайм

Де зараз Катерина Кухар і Олександр Стоянов, чому їхню пару запідозрили у розлученні

Що відомо про зіркову українську пару

Катерина Кухар і Олександр Стоянов – українські артисти балету, які виховують двох дітей: сина Тимура від першого шлюбу балерини та спільну доньку Анастасію. На момент повномасштабного вторгнення РФ подружжя було за кордоном: Катерина - у Берліні, куди возила своїх учнів на міжнародний конкурс, а Олександр виступав у Франції. Діти подружжя знаходилися в Україні.

Читайте також: Катерина Кухар розповіла про втрату дитини на 8 місяці вагітності.

Фото: instagram.com/ekaterinakukhar_official

"Коли дзвонить близька людина, плаче у трубку і каже, що почалася війна, бомбардують Бориспіль - стан повного шоку та безпорадності. Я взагалі не розуміла, що робити, як мені дихати та рятувати дітей", - розповідала балерина в одному з інтерв'ю.

Зіркові батьки вирішили додому не повертатись, а почали шукати способи, як вивезти дітей за кордон. Зрештою подружжю це вдалося. Нині сім'я артистів балету живе в Європі.

Навесні 2022 року Кухар і Стоянов разом зі своєю балетною трупою Grande Kiev Ballet провели благодійні "тури солідарності" у містах Норвегії, Швеції та Франції. Українські артисти балету розповіли європейцям "про біль і страх, про зруйновані долі українців, а також, про сміливість, єднання, жагу свободи та перемоги".

Фото: instagram.com/ekaterinakukhar_official

Влітку того ж року Катерина і Олександр продовжили роботу на "інформаційному фронті" у Латинській Америці. Артисти говорили про війну не лише зі сцени, а й на національному телебаченні. За словами Кухар, Латинська Америка, на відміну від інших країн, "мала спотворену правду".

"Коли ми були в Норвегії, Швеції, Франції з благодійним туром, бачили, що в усіх країнах Європи люди та політики були єдині у співпереживанні нашого болю та допомоги нашому народу. Це відбивалося у новинах, політичній підтримці та інших атрибутах – скрізь були українські прапори на знак солідарності з нами. А от у Латинській Америці практично немає новин про війну в Україні, інформація замовчується. Багато глядачів підходили до нас після вистави і казали, що отримують інформацію виключно через соціальні мережі", - розповідала українська балерина.

Фото: instagram.com/ekaterinakukhar_official

Пізніше сім'я танцівників зі своєю балетною виставою "Лісова пісня" гастролювала містами Європи та США для популяризації української культури.

У червні 2023 року Катерина Кухар на своїй сторінці в соцмережі ніжно привітала коханого з 36-м днем народження, а вже у жовтні в мережі заговорили про її можливе розлучення з Олександром Стояновим.

Фото: instagram.com/ekaterinakukhar_official

Артисти балету відписалися один від одного в Instagram, що спровокувало чимало пліток. Пізніше масла у вогонь підлила сама балерина. Кухар опублікувала селфі з новим іміджем, а у підписі натякнула на розрив стосунків з чоловіком: "Коли в особистому житті жінки відбуваються зміни, вона йде до перукаря".

18 січня 2024 року Катерина відзначила 42-річчя, зібравши у коментарях масу привітань від українських зірок. Побажання від Олександра ні під постом балерини, ні на його сторінці не було. Пізніше колишній прем'єр Національної опери також підігрів чутки про розлучення. У соцмережах Стоянов назвав Кухар "матір'ю своїх дітей", а слово "дружина" упустив.

Такий нейтральний опис Катерини Олександр дав, коли виправдовувався перед своїми підписниками, які критикують його за просування російської культури в Європі. Артист зі своєю командою Grande Kiev Ballet їздить містами Німеччини, де показує "Лебедине озеро" на музику росіянина Петра Чайковського.

Відповідаючи на обурення в мережі, Стоянов сказав, що погляди Кухар не збігаються з його власними. Він дав зрозуміти, що балерина проти, аби українські артисти виконували "російський" балет.

"У мене з матір'ю моїх дітей Катериною Кухар є велика та важка дискусія щодо того, чи можуть українські артисти виконувати "Лебедине озеро", - сказав Олександр у себе в Instagram.

Фото: instagram.com/ekaterinakukhar_official

Нагадаємо, Кухар і Стоянов познайомилася у балетному училищі. Катерина вже була солісткою Національної опери України, а юного Олександра поставили з нею в пару. Через деякий час вони стали зустрічатися, а узаконили стосунки лише через кілька років спільного життя.

У грудні 2018 року пара влаштувала весілля в Америці, а наступного року провела весільну церемонію у прямому ефірі "Танців з зірками", де балерина був серед членів журі. Кухар і Стоянов виховують двох дітей – старшого Тимура та молодшу Настю.

Фото: instagram.com/stoianov_oleksandr

Балетну трупу Grande Kiev Ballet Олександр Стоянов створив у 2014 році. До цього колективу входять танцюристи, які виступали у Національній опері України, у тому числі сам Стоянов – засновник, художній керівник і соліст групи, та Катерина Кухар – солістка Національної опери України та Великого Київського балету.

Крім того, Катерина з липня 2020 року обіймає посаду директора Київського державного хореографічного училища. Після відставки Олександра Ткаченка у липні 2023-го Кухар заявила, що їй пропонували посаду міністра культури України.

Дізнайтесь також, що відомо про співачку Юлію Юріну, яка намагається змінити російське громадянство на українське.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували

Український актор Євген Шумілов загинув на фронті, захищаючи пораненого побратима

На фронті загинув український актор театру та кіно Євген Шумілов, який захищав Україну від початку повномасштабної війни

Українська співачка повідомила про третій викидень і зізналася, чи хоче ще дітей

Співачка Альона Омаргалієва розповіла, що пережила три викидні - виконавиця зізналася, чи не втратила надію народити другу дитину