Лайм

Ветеран Олександр Терен розповів, які виплати отримує від держави після втрати кінцівок на війні

Захисник озвучив подробиці цього питання

Український військовослужбовець Олександр "Терен" Будько, який після втрати ніг на фронті виступав на сцені в Каліфорнії, розповів про розмір своєї пенсії. Так, він поділився, що ця сума залежить від кількох факторів: зокрема, від прожиткового мінімуму, вислуги років, офіційної зарплатні та іншого.

Детальніше на це питання захисник відповів у інтерв'ю Славі Дьоміну. Також він зазначив, чи має додаткові виплати від держави за своєю групою інвалідності.

Читайте на тему: Вже у навчальному центрі: письменник та перекладач Остап Українець мобілізувався у ЗСУ.

Олександр "Терен" БудькоФото: YouTube

"Це дуже великий ряд причин, які впливають, власне, на кінцевий результат пенсії, яку людина отримує внаслідок отримання інвалідності. Я зараз належу до першої групи", - пояснив Олександр.

Терен не приховує, що його військова пенсія становить трохи більше, ніж 15 тисяч грн з урахуванням штатної посади: "Наприклад, ти займаєш якусь керівну посаду. Відповідно, на тебе ж більше закладається заробітної плати, і, відповідно, воно потім все конвертується в пенсію". Інших виплат від держави, як сказав чоловік, він на даний момент не отримує.

До слова, мінімальна пенсійна виплата для осіб, які отримали інвалідність через війну, встановлена на рівні 15 тисяч грн для першої групи, 12 - для другої та 8,500 - для третьої.

Читайте також: Чи мають воювати знаменитості: актор у ЗСУ Костишин поділився думкою про мобілізацію артистів.

Фото: instagram.com/tsvit_terenu

Олександр Терен Будько - доброволець, який пішов захищати рідну країну після початку повномасштабної російсько-української війни. Він приєднався до батальйону "Карпатська Січ", де займав посаду мінометника. У боях в Харківській області чоловік отримав серйозні поранення, в результаті яких втратив кінцівки.

Після цього чоловік відправився на реабілітацію до Америки, і там йому встановили протези. Захисник уже навчився на них ходити, керувати автомобілем та навіть бігати. В минулому році військовослужбовець був учасником "Ігор нескорених", де став бронзовим призером з плавання.

Наразі ж Терен є доволі медійною особистістю: він презентував книгу "Історія впертого чоловіка", випускає на YouTube шоу "Відвал ніг", де з українськими зірками ( у числі яких Єфросиніна, Дантес, Заріцька та інші) розповідає про доступність міст.

Читайте на нашому сайті: Чоловік за паспортом: травесті-діва Монро розповіла, як ходила до ТЦК за військовим квитком.

Олександр випустив книгу під назвою "Історія впертого чоловіка"Фото: instagram.com/tsvit_terenu

"Одна з задач шоу - трошки взбадьорити бізнеси та державу, нагадати про те, що наша країна поки дуже не інклюзивна, але це вирішує кожен конкретний бізнес, кафе, ресторан, книгарня і тд. Ще одна задача показати людям з інвалідністю та їх родинам, що подорожувати Україною реально, просто треба набратися терплячості.

Також важливий месендж – зняття напруги в суспільстві по відношенню до інклюзії. Що боятися цієї теми не треба, з нею треба працювати", - зазначається в описі YouTube-каналу Олександра, на який підписано більше 38 тисяч користувачів.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Винна я: Оля Цибульська повідомила про аварію і показала розбиту автівку

Українська співачка Оля Цибульська потрапила у ДТП в Києві та розбила свій автомобіль - артистка врізалася у паркувальний бар'єр

Усі зберігають оптимізм: друг онкохворого Чарльза III розповів про стан його здоров'я

Стан здоров'я Чарльз III, який лікується від онкології, погіршився - про це розповів друг короля - що відомо

Уклін всім героям: українські зірки вшанували пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

26 квітня 2024 року виповнюється 38 років з дня Чорнобильської аварії - зірки висловилися про річницю - фото