Лайм

Заради цікавішого шоу: на "Євробаченні-2024" змінили правила проведення фіналу

Це перша серйозна зміна за останнє десятиліття

Організатори "Євробачення-2024" запровадили низку змін у проведення фіналу цьогорічного пісенного конкурсу. Вони торкнулися глядацького голосування, виступів країн "Великої п'ятірки" та країни-господарки, а також жеребкування.

На сайті конкурсу сказано, що цьогоріч з'явиться нова категорія – "вибір продюсера". Тепер всі учасники гранд-фіналу для свого виступу зможуть обрати не лише першу або другу половину шоу, а й третій варіант.

Читайте також: Що відомо про співака Nemo зі Швейцарії, який претендує на перемогу на "Євробаченні-2024".

Представниці України на "Євробаченні-2024" Фото: instagram.com/thejerryheil

Це означає, що якщо артисту у випадковому жеребкуванні випаде нововведення, то продюсери шоу самі розмістять його пісню в конкурсну програму так, щоб вона органічно вписалася в загальну картину всього шоу. Усього буде по 6 місць для вибору у першому та другому півфіналах та 13 місць на "вибір продюсера".

Нові правила були введені для того, аби дати продюсерам шоу ще більше можливостей виділити всі пісні у фіналі та "дати всім артистам шанс сяяти".

"У попередні роки, коли розігрувалися тільки перша і друга половина, багато балад опинилися в одній і тій же частині шоу або багато фаворитів виступали в одній і тій же половині. Додавши гнучкість "вибору продюсера", я можу створити ще кращий потік різних темпів і ще більш захоплюючий гранд-фінал", – пояснив продюсер цьогорічного шоу Крістер Бйоркман.

Макет сцени "Євробачення-2024" Фото: instagram.com/eurovision

"Євробачення-2024" відбудеться у травні у шведському місті Мальме. Півфінали 68-го конкурсу проведуть 7 та 9 травня, а фінал - 11 травня. Україну представить дует Alyona Alyona & Jerry Heil. Артистки з піснею "Teresa & Maria" виступлять у першому півфіналі.

Країни "Великої п'ятірки" оберуть першу половину, другу половину або "вибір продюсера" після другої репетиції у суботу, 4 травня. Потім кожен із 10 учасників першого півфіналу у вівторок, 7 травня, витягне один із цих трьох варіантів із чаші одразу після шоу. 10 артистів, які пройшли у другий півфінал, оберуть варіанти, що залишилися, в прямому ефірі після завершення шоу в четвер, 9 травня.

Коли всі 25 варіантів буде обрано, продюсери вранці 10 травня складуть порядок проведення гранд-фіналу. Інформація буде опублікована на сайті "Євробачення" та у соціальних мережах.

Дізнайтесь також, чому Україна впала у рейтингу букмекерів на "Євробаченні-2024" і чи є шанс на перемогу.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня