Лайм

Що відомо про співака Nemo зі Швейцарії, який претендує на перемогу на "Євробаченні-2024"

Країну представить 24-річний артист, який ідентифікує себе як небінарну особистість

До "Євробачення-2024" залишилося менше місяця, і головним фаворитом букмекерів залишається представник Швейцарії Nemo. Розповідаємо, що відомо про співака, якому прогнозують перемогу на 68-му пісенному конкурсі.

Немо Метлер, більш відомий як Nemo, народився 3 серпня 1999 року у маленькому швейцарському містечку Біль/Б'єн. Музикант грає на скрипці, фортепіано і барабанах, пише та продюсує пісні не лише для себе, а й для інших артистів. Немо ідентифікує себе як небінарну особистість, тому просить називати його "вони".

Читайте також: Коли дивитися виступ Alyona Alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024" і які їхні шанси на перемогу.

Nemo на першому препаті "Євробачення-2024" Фото: Wikipedia

Нині Nemo випустили чотири EP швейцарсько-німецькою та англійською мовами. Їхня пісня Du зайняла четверту позицію у швейцарському чарті у 2017 році, а пізніше стала платиновою. З того часу Немо було нагороджено п'ятьма нагородами Swiss Music Awards.

"Євробачення" для них - не перший конкурс змагань. У 2021-2022 роках Немо були учасником другого сезону швейцарського телевізійного конкурсу реаліті-серіалу співаків, де посіли п'яте місце.

Фото: instagram.com/nemothings

Після переїзду до Берліна, де вони зараз живуть і займаються новою англійською лірикою, Метлер оголосили себе небінарною людиною.

"Я не говорив про це публічно, але деякі з вас уже знають: я не ідентифікую себе як чоловіка чи жінку. Я просто Немо. Мені подобається думати про гендер як про галактику, уявляючи себе маленькою зірочкою, що плаває десь усередині. Саме так я найкраще себе почуваю", - написали вони в Instagram у листопаді 2023 року, анонсуючи новий сингл.

"Я сподіваюся, що ви зможете прийняти мене таким, яким я сприймаю себе", - звернулися вони до своїх фанатів.

Читайте також: Як склалася доля Дани Інтернешнл - трансгендерної співачки, яка виграла "Євробачення" з хітом "Diva".

Фото: instagram.com/nemothings

Немо були обрані як представник Швейцарії на "Євробаченні 2024" в результаті внутрішнього відбору, проведеного швейцарською мовною компанією SRF. Комісія з 240 міжнародних членів громадського журі та 30 міжнародних експертів з 20 країн визначили їхню пісню як найкращу із 472 заявок, поданих у ході багатоетапного процесу.

Nemo представлятимуть Швейцарію в першій половині другого півфіналу 7 травня з піснею The Code, яка розповідає про особистий пошук себе та власну ідентичність, а також про те, яку свободу дарує самосвідомість.

Нагадаємо, "Євробачення-2024" відбудеться у шведському місті Мальме. Перший півфінал пройде 7 травня, другий – 9 травня, а гранд-фінал – 11 травня 2024 року.

Раніше організатори пісенного конкурсу оголосили нові правила голосування: що змінилося.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня