Лайм

Помер Дмитро Капранов: стало відомо, коли і де відбудеться прощання з письменником

Брат-близнюк чоловіка озвучив подробиці

Прощання з відомим публіцистом, письменником та громадським діячем Дмитром Капрановим, життя якого обірвалося 16 квітня, відбудеться 18 квітня у столиці. Відспівування пройде У Михайлівському золотоверхому соборі, а поховають його на Байковому кладовищі.

Деталі прощальної церемонії у соцмережах розповів брат-близнюк чоловіка Віталій. Відповідна публікація з'явилася на його сторінці у Facebook. "Дмитра відспіваємо у четвер об 11:00 у Михайлівському, після – на Байкове", - написав він.

Читайте також: Пішов воювати добровольцем: на фронті загинув актор Андрій Доманський.

Фото: facebook

Окрім того, Олександр Лірник, близький друг Капранова і колега, назвав його причину смерті. У коментарі видання OBOZREVATEL він заявив, що 56-річного Дмитра не стало внаслідок серцевого нападу:

"Мені абсолютно не хочеться зараз щось коментувати, просто скажу: що брати Капранови – це частина мого Всесвіту. Мені настільки гірко, що не годен зараз навіть підібрати слова… Для мене Україна – це вони. Дмитро мав проблеми з серцем, хворів. Ми всі переживали, але лікарі казали, що все нормально. А тут стало погано зранку – і все. Позавчора ми ще бачилися – він так жартував гарно".

Як відомо, Дмитро Капранов разом із своїм братом був ведучим YouTube-каналу "Т. Г. Шевченка". У роликах вони розповідали про історію нашої країни, та паралельно з цим продовжували займатися активною літературною діяльністю.

Читайте на тему: Помер Роберто Каваллі: що він зробив для світу моди.

Віталій та Дмитро КапрановиФото: facebook

"Я активно співпрацював з їхнім видавництвом "Зелений пес" – одна книжка вийшла, ось друга планується. Ерудовані, розумні хлопці – таких не знайти! Я по-доброму заздрив їхньому тандему. Можна звернутися по допомогу в будь-який час – зателефонувати навіть вночі. Дуже веселі, неймовірно чуйні – завжди підтримають, вислухають. У нас стільки пригод було в житті – вони дуже легкі на підйом. Я не знаю, що казати… Разом із Дмитром йде частина моєї душі", - поділився своїми спогадами про братів Капранових Лірник.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня