Лайм

Що зараз з епатажною зіркою "Євробачення" Неттою, яка співала з alyona alyona під час війни в Україні

Творчість артистки істотно змінилася

Нетта Барзілай – 31-річна ізраїльська виконавиця, яка співала дуетом з alyona alyona, приїжджала до Києва та навіть зняла тут кілька своїх кліпів. Що відомо про життя переможниці "Євробачення-2018" зараз, чи підтримує вона нашу країну у період повномасштабної війни - читайте далі на сторінці.

Читайте також: Як склалася доля Дани Інтернешнл - трансгендерної співачки, яка виграла "Євробачення" з хітом "Diva".

співачка НеттаФото: instagram.com/nettabarzi

На міжнародному пісенному конкурсі артистка перемогла з піснею "Toy", набравши в підсумку найбільшу кількість балів та здобувши таким чином перемогу. Проте не обійшлося без звинувачувачень у плагіаті. Зокрема, авторів її конкурсної пісні запідозрили у тому, що вони скопіювали хіт гурту The White Stripes "Seven Nation Army", а після перемоги співачки на конкурсі компанія Universal Music Studios, яка володіє правами на пісні The White Stripes, офіційно висунула звинувачення. Проте організатори "Євробачення" не визнали цього і надіслали авторам попереджувальний лист.

Пізніше стало відомо, що один з авторів, ізраїльський композитор і режисер-постановник Дорон Медалі, поїхав до Лос-Анджелеса на переговори. Залишається невідомим, що саме він сказав менеджерам, але після цієї поїздки конфліктна ситуація була вирішена.

Після гучної перемоги на "Євробаченні" Нетта отримувала багато запрошень приїхати з виступами. До Києва вона навідалася у 2019 році, виступивши на столичному фестивалі музики Atlas Weekend.

У Києві були зняті кліпи на її пісні "Bassa Sababa" і "CEO". В роликах можна побачити вулиці нашої столиці, а в кліпі "Bassa Sababa" Нетта виїжджає з порталу у вигляді своєї величезної голови на бульварі Академіка Вернадського, а потім їде на рожевій машині по Дарницькому мосту. Крім того, у цьому ж відео показані інтер'єри Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського. Кліп став відомий, як найдорожчий за історію Ізраїлю - близько мільйона шекелів (на сьогодні – близько 10 436 827 грн).

Читайте на тему: Одружився і став татом у 19: як живе Роман Сасанчин після перемоги в "Голосі країни".

Після відмов їхати до Росії, зокрема на церемонію нагородження однієї музичної премії, Нетта згодом таки погодилася вирушити до Москви. Там вона заспівала дуетом разом з колишньою українкою Maruv, а напередодні повномасштабного вторгнення РФ в Україну презентувала спільну пісню і кліп з російським рок-гуртом Little Big.

З 24 лютого 2022 року виконавиця, схоже, забула про дружбу з Україною. У той час як зірки світового масштабу підтримували нашу країну, виходячи на сцену з жовто-блакитним стягом та демонструючи солідарність іншими виразними способами, ізраїльська артистка обрала для себе позицію мовчання.

Тим не менше, у лютому 2023 року співачка виступила у Тель-Авіві разом з реперкою alyona alyona: вони заспівали одну з пісень української виконавці. У цій ситуації слухачі розділилися на два табори: хтось висловив своє захоплення стосовно нової зіркової колаборації, а інші ж українці нагадали Барзілай про те, що вона не висловила підтримку Україні і тим самим зрадила своїх українських прихильників.

Читайте на нашому сайті: Що зараз з популярним в 90-ті гуртом "Ненсі", який вважали російським.

Нетта Барзілай і реперка alyona alyonaФото: instagram

За останні роки творчість співачки помітно змінилася. Вона перейшла виключно на іврит, тому аудиторія артистки помітно звузилася. Окрім того, на музику Нетти вплинула і війна в рідній країні.

Раніше переможниця "Євробачення" говорила, що не полишає надії на те, що "колись ущухне буря і знову можна буде підняти голову, щоб поглянути за горизонт". Нетта зізнавалася, що ще минулої осені нічого не могла писати, оскільки переживала певний емоційний занепад на тлі навколишніх подій. Усіх її близьких, не лише родичів але й барабанщика, як відомо, призвали до війська.

"У мене немає натхнення або ідеї, куди рухатися далі, але я тримаюся за ці яскраві плями. Щоб не забувати, що є світло, що є любов. Хоч вона і програє. Зрештою вона має перемогти", - повідомляла артистка на своїй сторінці в Instagram.

Читайте також: Куди зник Олександр Порядинський - переможець "Х-фактору", який вражаюче схуд і дійшов до Нацвідбору.

Фото: instagram.com/nettabarzi

Наразі ж у мережі можна знайти інформацію про те, що Нетта Барзілай активно волонтерить, виступає перед співвітчизниками, які втратили своїх близьких через війну, займається постачанням харчів для військових - у цьому дівчині допомагає її 60-річний батько, який випікає хліб.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil