Лайм

Як склалася доля Дани Інтернешнл - трансгендерної співачки, яка виграла "Євробачення" з хітом "Diva"

Зараз артистці 55 років, вона живе та працює в Ізраїлі

Дана Інтернешнл (Dana International) – одна з найвідоміших переможниць "Євробачення". Справа не лише в тому, що її "Diva" стала міжнародним хітом і увійшла в топ-20 найкращих пісень конкурсу за всю його історію, а й в унікальній історії ізраїльської співачки. У 1998 році Дана (справжнє ім'я - Шарон Коен) стала першою відкритою трансгендерною артисткою, яка виграла "Євробачення".

Сьогодні Дані Інтернешнл 55 років, і ми розповідаємо, як склалася її доля та кар'єра після тріумфальної перемоги.

Читайте також: Що зараз із Марією Шерифович - переможницею "Євробачення", яка обійшла Вєрку Сердючку.

Дана Інтернешнл на "Євробаченні-1998" Фото: Getty Images

Дана Інтернешнл стала сенсацією ще на етапі вибору конкурсної пісні для "Євробачення-1998". Вона викликала стільки суперечок серед консервативних груп в Ізраїлі, що після прибуття до Великої Британії їй постійно був потрібний поліцейський супровід та охорона.

Не обійшлося без випробувань і після перемоги. Ортодоксальна єврейська громада не могла прийняти тріумф транс-жінки, але Дана сміливо звернулася до недоброзичливців: "Моя перемога доводить, що Бог на моєму боці. Я хочу адресувати своїм критикам послання прощення: постарайтеся прийняти мене. Я така, яка є".

Пізніше вона зізналася, що негативна реакція її анітрохи не зачепила. "Мені байдуже, що про мене говорять, - сказала артистка. - Я вірю в Бога, у свободу, і що кожен має право жити так, як він хоче".

Дана Інтернешнл народилася хлопчиком, але з раннього віку відчувала себе дівчинкою і усвідомлювала свою орієнтацію. На операцію зі зміни статі співачка зважилася у 1993 році, коли їй було 24 роки. Цей крок став справжнім випробуванням для її стосунків із родиною.

"Ми з мамою завжди були близькі. Це особливий вид любові, я ніколи не жила далі, ніж за 100 метрів від неї. Але коли я почала свій гендерний перехід, настав поворотний момент. Моїй матері було важко це прийняти. Відразу після цього вийшла моя перша пісня, а потім Дана стала всесвітньо відомою. Моєї матері було з цим непросто. Деякі члени сім'ї сказали, що я ганьба родини, і перервали з нею всі контакти. Поряд із успіхом я пережила і дуже болючі речі. Нам знадобилося менше року, щоб знову стати близькими та люблячими матір'ю та дочкою", - розповіла артистка в інтерв'ю Ynetnews.

Читайте також: Що стало з Кончітою Вурст - переможцем "Євробачення" в образі бородатої жінки, який лікувався від ВІЛ.

Фото: Getty Images

Більш ніж за 30 років кар'єри мама Дани Інтернешнл ніколи не приходила подивитися на її виступи. Навіть після перемоги на "Євробаченні" вони про це не говорили.

"Можливо, у перші роки мені було боляче, але я подолала це. Я волію бачити хороше у наших відносинах. Можливо, це нормально, що моя кар'єра відокремлена від сімейних стосунків", - каже зірка.

У нульових Дана мала великий успіх в Ізраїлі, випустила три студійні альбоми і кілька національних хітів. Її відносини з "Євробаченням" тривали, і вона виступала в Копенгагені на 50-річному ювілеї конкурсу. Але міжнародна кар'єра артистки так і не отримала розвитку. Причина в тому, що Дана Інтернешнл не захотіла залишати рідний Ізраїль заради більшої популярності.

"Після Євробачення" звукозаписна компанія запропонувала мені переїхати до Лондона. Ви не зможете побудувати міжнародну кар'єру, живучи в Ізраїлі. Я намагалася. Я страждала. Мені це зовсім не сподобалося. Я народилася і виросла в Тель-Авіві. Тільки тут я почуваюся як вдома. Я дуже пишаюся цим. Іноді я думаю, що моя нездатність довго жити в інших країнах може бути слабкістю. Іммігранти - сміливі люди, які вирішили зробити своє життя таким, яким вони хочуть. Я не можу цього зробити. Через це я багато чого втратила, - чесно зізналася виконавиця. - Генеральний директор Sony Music якось сказав мені: "Я тебе не розумію. Тобі підносять на срібній тарілці все, про що мріє будь-який артист, і ти просто викидаєш це". Я не викидала. Я просто не могла заплатити ціну у вигляді від'їзду з країни. Тоді цього не сталося, і зараз я точно не думаю про це".

Співачка не змогла залишити Ізраїль заради міжнародної слави Фото: https://www.instagram.com/danainternational/

Дана знову брала участь у "Євробаченні" у 2011 році, але не змогла пройти у фінал зі своєю піснею "Ding Dong". Вона шкодує про невдалу спробу, але сьогодні регулярно виступає в Ізраїлі, є суддею на ізраїльських телешоу талантів і завжди отримує запрошення, пов'язані з "Євробаченням".

Читайте також: Як склалася доля Сальвадора Собрала – переможця "Євробачення", якому пересадили донорське серце.

Щодо особистого життя Дани Інтернешнл, то його вона тримає в секреті. Відомо, що співачка пережила трагедію, після якої так і не змогла знову покохати.

"Все, що стосується стосунків, - це одна велика брехня. Коли мені було 20 років, на піку мого успіху в Ізраїлі, у мене було одне велике, справжнє кохання. Він був для мене найважливішим. Він змусив мене відчути себе коханою. Я була готова відмовитися від своєї кар'єри заради нього. Але цьому прийшов кінець, - зізналася артистка. - Через роки він загинув в аварії на мотоциклі. Після цього щось закрилося всередині. Я прожила це. Я це відчула. Я знаю, що це дає, і обираю жити без партнера, без стосунків. Любов і пристрасть минущі. Залишається дружба. Скільки пар дійсно дружать на все життя? І скільки брехні, таємниць та самотності у стосунках цих пар?"

55-річна Дана Інтернешнл зі старшою сестрою Лімор Фото: https://www.instagram.com/danainternational/

Артистка не приховує, що сьогодні живе зі своїми собаками, а для стосунків їй достатньо "хлопців на одну ніч".

У листопаді 2021 року Дана в Instagram написала про сексуальне насильство з боку "відомої та впливової людини". Вона не стала називати його прізвище, тому в суспільстві виникло багато чуток і пліток.

"Я вважаю, що спроби з'ясувати, хто це був, нав'язливі. Люди, які хочуть, щоб я назвала ім'я, насправді не хочуть допомогти іншим жертвам. Ні. Ця людина не намагалася вступити зі мною в контакт після мого зізнання. Він не вибачився. Я навіть не знаю, чи розуміє він, що це про нього. Я впевнена, що він більше так не поводиться. Він дійсно думав, що він - Дар Божий, і що те, що я відсторонилася, коли він пртиснув свої губи до моїх, було через мою сором'язливісь, а не через справжню огиду, яку я не наважувалася показати. З того часу в мені багато що змінилося. Я виросла і більше розумію світ. Світ змінився. Думаю, він теж розуміє, що так поводитися не можна", - висловилася зірка.

Артистка ненавидить фарбуватися та вбиратися, але визнає, що це головна частина її сценічного образу Фото: https://www.instagram.com/danainternational/

Дана Інтернешнл у звичайному житті відрізняється від свого яскравого та сміливого образу. Вона віддає перевагу темним окулярам і джинсам, а сценічні костюми втомили зірку.

Читайте також: Де зараз Олександр Рибак - переможець "Євробачення", який зізнався у багаторічній залежності.

"Моя мрія – вийти на сцену в джинсах та футболці. Я ненавиджу фарбуватися і носити дизайнерський одяг. Я не люблю моду, але буду першою, хто визнає, що саме за це мене любить публіка. Я маю грати в цю гру", - каже вона.

Дана Інтернешнл та Нетта, яка перемогла на "Євробаченні0-2018" Фото: https://www.instagram.com/danainternational/

Також Дана Інтернешнл не любить свій статус ікони ЛГБТ, адже після перемоги в "Євробаченні" багато хто підходив до неї і говорив, що вона стала для них прикладом.

"Я сказала тоді і говорю з того часу: "Не беріть з мене приклад". Не дивіться на мене і не приймайте мою особисту історію у своє життя. Я - це я, і ви навіть не уявляєте, скільки болю і страждань я перенесла в своєму житті. Я не хочу бути символом, іконою чи взірцем для наслідування", - відрізала вона.

"Є Дана Інтернешнл, персонаж, якого я створила за роки, і це, очевидно, я. Але ця Дана - лише частина того, ким я є. Я ніколи не дозволяла собі повірити, що я та сама Дана - зірка, міжнародна діва. Ви збожеволієте, якщо повірите, що ваша публічна особистість — це те, чим ви є насправді. Тому так, я завжди тримала своє особисте життя в секреті: Дана без макіяжу, моя сім'я та мої справжні друзі. У мене немає друзів із індустрії, бо це брехня", - вважає артистка.

Дана відмовилася від серйозних стосунків після трагічної історії кохання Фото: https://www.instagram.com/danainternational/

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків

Винна я: Оля Цибульська повідомила про аварію і показала розбиту автівку

Українська співачка Оля Цибульська потрапила у ДТП в Києві та розбила свій автомобіль - артистка врізалася у паркувальний бар'єр

Усі зберігають оптимізм: друг онкохворого Чарльза III розповів про стан його здоров'я

Стан здоров'я Чарльз III, який лікується від онкології, погіршився - про це розповів друг короля - що відомо