Лайм

Що стало зі співачкою Анною Добриднєвою, яка виступала з Іваном Дорном у дуеті "Пара Нормальних"

Наразі виконавиця займається сольним проектом

Анна Добриднєва - українська співачка, авторка пісень та колишня солістка гурту "Пара Нормальних", першим учасником якої був Іван Дорн, який під час війни в Україні живе у Франції. Що відомо про саму виконавицю і чим вона займається в період повномасштабного вторгнення Росії – далі у нашому матеріалі.

Читайте також: Приховує народження дитини: журналістка розповіла, що зараз з Вікторією Смеюхою з "НеАнгелів".

Фото: instagram.com/anna_dobrydneva

Анна Добриднєва народилася у Кривому Розі в сім'ї викладачки фортепіано та інженера. З раннього дитинства вона захоплювалася музикою та вокалом, а у 16 років стала учасницею дум-метал гурту Mournful Gus, з яким об'їздила всю країну. Паралельно рокерша-неформалка була регентом церковного хору.

Фото: Скріншот

Анна закінчила музичне училище у рідному Кривому Розі, потім два виші у Києві - Національний Педагогічний Університет ім. Драгоманова та Національний технічний університет України "Київський Політехнічний Інститут".

У 2007 році Добриднєва стала учасницею гурту "Пара Нормальних". У дуеті з Іваном Дорном вона записала пісні "Happy End", "Скандал", "Не відлітай", які стали хітами.

Анна Добриднєва та Іван Дорн Фото: instagram.com/anna_dobrydneva

Влітку 2010 року Дорн залишив гурт і його місце посів Артем Мех – співак та учасник телешоу "Фабрика зірок 3".

З 2014 року Анна Добриднєва працює над сольним проектом. Її авторські пісні "Пасьянс" та "Метелик" стали саундтреками до серіалу "Молодіжка-2", а сингл "Не відпускай" звучить у серіалі "Гра у долю".

Читайте також: Куди зник ARTIK - співак з України, який виступав у дуеті зі зрадницею Анною Асті.

Другий склад гуру "Пара Нормальних" Фото: instagram.com/anna_dobrydneva

З початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну Анна Добриднєва активно їздить на фронт, аби підтримати бойовий дух військовослужбовців, а також дає благодійні концерти. Усі кошти з її виступів йдуть на потреби ЗСУ.

"Майже через місяць після повномасштабного вторгнення у мене відбувся перший благодійний концерт, де був збір коштів на допомогу ЗСУ. Я розуміла, що таким чином можна акумулювати теплі, щирі емоції на допомогу. Логіка кричала: "Який, на фіг, концерт?! Кому зараз потрібна музика?" Але після першого виходу на сцену було стільки обіймів, стільки важливих слів підтримки один одному. Як терапія. І для людей, і для мене. Ми всі відчували те саме", - розповідала Анна в інтерв'ю "Фактам".

Фото: instagram.com/anna_dobrydneva

"З того часу ми з деякими артистами об'єдналися у благодійний соціальний проект "Команда А" та почали давати благодійні концерти по всій Україні, щоб підтримати ВПО, медиків, дітей, усіх мирних мешканців. Ну, і насамперед – щоб допомогти нашій армії. Адже всі 100% коштів, зібраних на наших концертах та аукціонах, йдуть на потреби ЗСУ", - додала вона.

У вересні 2022 року в інтерв'ю "TV-Парку" співачка розповідала, що виступала у дванадцяти областях України. За словами Анни, це були й маленькі прихистки, й великі сцени, й навіть військові частини.

Фото: instagram.com/anna_dobrydneva

"У День Конституції ми навіть поїхали на першу позицію, на першу лінію оборони. Це було біля російського та білоруського кордону. У нас був у місті концерт, і люди не вірили, що ми приїдемо – це було небезпечно. Це були такі емоції, які неможливо висловити словами! Перебуваючи там перед нашими військовими, відчуваючи цю силу та міць, моя мрія – щоб хоч би на хвилинку кожен українець відчував, що я в цей момент. Наші військові – наші круті ангели!", - розповідала вона.

Читайте також: Куди зникла Альона Вінницька, яка на початку повномасштабної війни розповідала про чоловіка у ТРО.

Фото: instagram.com/anna_dobrydneva

Під час війни артистка продовжує писати пісні, хоча, зізнається, на початку російського вторгнення мала "творчу прірву". Пісню "Дитинство", яка вийшла у квітні 2022 року, Добриднєва присвятила дітям, які постраждали від агресії РФ.

Після цієї пісні, яку Анна називає своєю "сповіддю та болем", співачка випустила життєрадісний, оптимістичний сингл "Хай буде мир!". Влітку 2023 року співачка презентувала україномовну версію хіта "Happy End".

Нині Добриднєва продовжує поєднувати творчість із постійними виступами на фронті та плідною волонтерською діяльністю.

У жовтні 2023 року виконавиця отримала почесну відзнаку від Міжнародної академії захисту прав людини. А чотирма місяцями раніше Валерій Залужний вручив Анні Добриднєвій нагрудний знак "За сприяння війську".

Фото: instagram.com/anna_dobrydneva

Дізнайтеся також, де зараз співачка Надія Мейхер, одружена з росіянином.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації